Qi Gong

Qi Gong is meditatie in beweging

QiGong is een ‘yogavorm’ die zowel voor je lichaam als je geest werkt en daarom ook meditatie in beweging wordt genoemd / Bewegende Mindfullness.

QiGong, een veel voorkomende term voor veel Chinese gezondheidsoefeningen, wordt uitgeoefend om de innerlijke energieƫn en gezondheidstoestand van het lichaam te optimaliseren en is gebaseerd op principes afgeleid van het oude China.

Op 6 & 7 november 2019 komt uit Denemarken Marianne Asta, Master Certified Hypnotherapeut en Qi Gong-instructeur. Zij gaat bij ons op deze twee dagen een volledige training geven in de QiGong leer. Na deze twee dagen ben je in staat zelfstandig de beweging uit te voeren.

Marianne Asta heef psoriasis-artritis en fibromyalgie en heeft zo haar eigen lichaam geoptimaliseerd met QiGong zodat ze een gezonde mentaliteit en een sterk lichaam heeft gekregen en daardoor positiever in het leven staat.

Marianne “Ik gebruik Qi Gong meerdere keren per dag en versterk zowel mijn fysiek als mijn geest”.

Haar missie: “In mijn les is het voor mij belangrijk dat alle deelnemers het gevoel krijgen hun eigen leven te beheersen en de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Ben jij de beste versie van jezelf?

Wil je zien wat Qi Gong is?

Deze video is in de zomer van 2017 in Italiƫ opgenomen toen ik zwanger was. Het is een goed voorbeeld van verschillende oefeningen die het lichaam flexibeler maken, de geest reinigen en meer energie geven. Hoewel in het Deens gesproken, krijg je een goed idee van de bewegingen.