Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Psychosociaal Holistisch therapeut

Combinatie van hypnose & energetische methodieken met een holistische kijk.
Door te werken vanuit een holistische oogpunt met krachtige methodieken zoals
hypnose en energetische healing, hebben we de mogelijkheid om toegang te krijgen tot
de kern van ons wezen en ons volledige potentieel te ontsluiten.

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Gratis advies? Vul je gegevens in en we bellen, appen of mailen je terug!

energetische methodieken met een holistische kijk..

Door te werken vanuit een holistische oogpunt met krachtige methodieken zoals hypnose en energetische healing, hebben we de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de kern van ons wezen en ons volledige potentieel te ontsluiten.

Het omarmen van deze methodieken kan leiden tot een diepgaande transformatie in het leven van een client, waardoor we uitdagingen kunnen overwinnen en nieuwe kansen creëren. We brengen de kracht van de holistische wijze, hypnose en energetisch werken samen in een unieke en complete vakopleiding waar we grenzeloze mogelijkheden ontgrendelen!

Met deze vakopleiding bieden we je een prachtige kans om in 15 maanden een geaccrediteerde Psychosociaal Holistisch therapeut te worden.

Vanuit holistische filosofie kijkt een therapeut naar de mens en omgeving in z’n geheel, waarbij de focus niet enkel ligt op het behandelen van symptomen.

Dus zowel fysieke, mentale, emotioneel, energetische en spirituele gesteldheid wordt bekeken.

Op basis van de 5 holistische principes  leer je verschillende technieken en vaardigheden om een professionele therapeut te zijn en om je cliënten te helpen gedragspatronen te doorbreken en hun volledige potentieel te behalen.

Tijdens deze vakopleiding, bestaande uit 15 blokken van 3 dagen (enkele blokken bestaan uit 4 dagen), zul je verschillende lessen leren en ervaringen opdoen die zullen bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Er wordt ook gebruik gemaakt van ingerichte praktijkruimtes om de praktische oefening in te doen, zodat er een zo natuurgetrouw client/therapeut setting gecreëerd is.

Je zult tijdens de opleiding niet alleen leren hoe je mensen in hypnose kunt brengen en hun onderbewuste kunt aanspreken om de dieperliggende oorzaken van hun klachten te kunnen opsporen en o.a. via de handen behandeld worden door specifieke handpositie’s.
Echter ook beweging via de handen en gebruik van helende symbolen.

Voor en na een behandeling zal ook met de cliënt gesproken worden, waar een stuk coaching de behandeling completeert. De therapeut kan tenslotte ook besluiten de cliënt thuis oefeningen mee te geven na de holistisch energetische therapie, zodat je energiebalans in optimale conditie kan blijven.

Details over de opleiding

Ontdek de diepgaande transformatie van onze opleidingen. Leer de essentiële vaardigheden voor een betere toekomst, in een moderne, inspirerende omgeving.

Studiebelasting

 • 15 maanden klassikaal les
 • 48 dagen les op het instituut
 • totaal 384 contact uren
 • ± 175 uur thuisstudie
 • ± 75 uur intervisie
 • 30 ECTS

Investering € 8997

 • Waarde van € 10997
 • Early Bird voordeel van € 200
 • Betaling in delen mogelijk
 • Aanbetaling € 2613
 • 16 termijnen van € 399
 • Investering in jezelf

Agenda 2024

Blok 1: 22 t/m 24 mrt. ’24
Blok 2: 19 t/m 21 april. ’24
Blok 3: 24 t/m 26 mei ’24
Blok 4: 31/5 t/m 2/6 ’24
Blok 5: 28 t/m 30 juni ’24
Blok 6: 12 t/m 15 sept. ’244
Blok 7: 18 t/m 20 okt. ’24
Blok 8: 14 t/m 17 nov. ’24
Blok 9: 29/11 t/m 1/12 ’24
Blok 10: 10 t/m 12 jan. ’25
Blok 11: 7 t/m 9 feb. ’25
Blok 12: 7 t/m 9 mrt. ’25
Blok 13: 4 t/m 6 april ’25
Blok 14: 2 t/m 4 mei ’25
Blok 15: 23 t/m 25 mei ’25
Examen: 14 juni 2025

Hypnose versus Hypnotherapie ..

Er is een groot verschil tussen het werk van een hypnotiseur en een hypnotherapeut. Het werk van een hypnotiseur is eenrichtingsverkeer, waarbij de hypnotiseur suggesties geeft en meestal hardop voorleest uit een script dat zogenaamd de behoeften van de cliënt dekt.

Het probleem is echter dat in de kern van een specifiek individu dit meestal niet overeenkomt met de woorden van een script; ze kunnen alleen worden gecreëerd door een echt dialoog. Het werk van een hypnotherapeut is een voortdurende dialoog tussen therapeut en cliënt, die een trance-opwekkend effect heeft en onmiddellijke inzichten en resultaten oplevert.

De hersenen hebben die nieuwe (hulp)bronnen nodig voor de neuronen om de verandering teweeg te brengen, en het moet met de persoonlijke zaken zijn die voor de client belangrijk zijn. Dat is in geen enkel script terug te vinden!

Wij bieden je moderne, nieuw ontwikkelde technieken en beproefde tools, zodat je ook bij buitengewone uitdagingen succesvol kunt zijn bij je cliënt.

Hoe zit hypnose in elkaar?

De vakopleiding, waarin de vijf holistische niveaus samen komen (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel) is een opleiding die klassikaal wordt gegeven. Tijdens de opleiding leer je mensen te helen via o.a. de universele energie. Dit gebeurt voornamelijk onder andere via chakra healing, magnetiseren en Reiki. Op deze manier kun je jouw cliënten van hun klachten af helpen. Zelfs fysieke klachten kunnen komen door bepaalde spirituele barrières. Als therapeut en specialist zal jij op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten. Vanaf hier kun je jouw cliënten helpen van hun klachten af te komen. Als holistisch energetisch therapeut krijg je dan ook alle kennis om jouw cliënten een professionele behandeling te geven. 

Waar bestaat de opleiding o.a. uit?

Onze opleiding omvat boeiende modules, workshops en praktische sessies. Leer essentiële kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei en succes.

Blok 1 - basis 1

Basis 1 -o.a. geschiedenis, Inductie technieken, wat is trance en trance niveaus, rapport, herkaderen, ankeren en meer..

Blok 2 - basis 2

Basis 2 – release-technieken, Sedona methode, power words, hypnotic bridge, pretalk, hypnotiseur vs hypnotherapeut en meer..

Blok 3 - basis 3

Basis 3 – o.a. trauma collapse techniek, frustrated response, coaching model, dreamself, controlroom en meer ..

Blok 4 - ABM Verslaving

Moderne taal, geavanceerde technieken en het efficiënt diepgaand veranderingswerk zorgen voor geweldige resultaten van jouw cliënt. Loslaten van gewicht is meer dan alleen het gewicht. Het is een gezond en gelukkig brein, een sterk en energiek lichaam gebaseerd op een gezonde mindset en nieuw gedrag

Blok 5 - SoulKey® basis

Cliënten komen niet alleen bij je voor pijn of ongemak. Ze komen bij je met levensvragen.  Antwoorden liggen vaak in de cliënt zelf.
Met SoulKey®  leren we reïncarnatie, soul communication enlife between lives in te zetten

Blok 6 - Cognitief Bewust

Door o.a. ingesleten reactiepatronen te doorgronden ontstaan nieuwe wegen om te verkennen, door de vrijheid die wordt verkregen. Je leert onder meer werken met depressies, fobieën, chronische pijn en stress. Een positieve mindset zal bijdragen aan een leven in het nu!

Blok 7 - Reiki 1,2, & 3a

Belangrijk onderdeel is Reiki, waarbij je in alle drie de graden wordt ingewijd en begeleid. Zoveel mogelijk met energie, overdracht en het inzetten van krachtige Reiki symbolen. Op zo’n mannier dat je blokkades op energetisch niveau kunt voelen  en verhelpen.

Blok 8 - Drie Breinen

Wij hebben een Hoofdbrein, Hartbrein en Buikbrein. Alle drie zijn ze op hun manier bezig met het welzijn van de cliënt. Hoe ga je er mee om en vanuit welk brein spreek je de wereld aan. Vanuit een wetenschappelijk gegeven, leren werken met deze drie breinen.

Blok 9 - Symboliek

Ons leven zit vol met symbolen en symboliek. Het herkennen en de betekenis weten kan een krachtig hulpmiddel zijn voor een helend pad.

Blok 10 - Soul Healing

Soul healing, vanuit de universele energiebron waar we toegang toe hebben en via deze energie kunnen helen.
Een bijzondere plek in het universum, een grote beschaving van zielen op een hoog energie niveau, die verbazingwekkende energetisch methodiek gebruiken met toegang tot de grote universele genezingsenergie. Energie in zijn meest pure vorm en kracht. Deze realiteit is een deel van ons allemaal en verbonden met het Universum.

Blok 11 - DNA Recovery

Alles wat in het verleden voor jou mogelijk was, zit nog in het geheugen van je lichaam en kan weer geactiveerd worden. De drie principes:

– Als je erover kunt dromen, heb je de middelen al.
– Als je het hebt gehad, kun je het weer vinden.
– Vergeten? je kunt er opnieuw mee verbinden.

Omdat alle informatie wordt opgeslagen in de lichaamscellen, DNA en neurale netwerken.

Blok 12 - Sales training

Iedereen kan verkopen! alleen de stigma’s die we hebben over verkopen (de snelle autoverkoper, deur aan deur, tell-sell) geeft verkopen een negatieve lading. Maar het zit allemaal in je mindset. We gaan principes delen die werken, zodat jij het in je eigen situatie kunt gaan toepassen. 

Blok 13 - Chakra Healing

Breng lichaam en geest in balans. Met deze holistische en energetische wijze kun je de emotionele en/of lichamelijke issues van jouw cliënt doeltreffend behandelen. Maak je kennis met het menselijk energieveld, leer blokkades in de aura en chakra’s op te sporen en pak deze aan.

Blok 14 - In Verbinding

Verbinding met jezelf en verbinding met je universum. Met diverse technieken en oefeningen gaan we eerst leren verbinden. Vanuit jezelf verbinden met je cliënt .. 

Blok 15 - Kleuren Kracht

Vanuit de kleurenleer ontdekken we de kracht van kleuren en daarnaast de helende werking van kleuren. Met diverse technieken en tools ontdek je dit stap voor stap.. 

Ontmoet jouw trainers:
Yvonne & Henk

“Passie voor het vak en je client op de eerste plaats,
de uitkomst is wat hun toekomst bepaald”

 • Internationaal Hypnose Trainer
 • Soulkey Therapeut Trainer
 • Trauma Collapse Techniek (TCT) Trainer
 • DNA Recovery Trainer
 • ABM Trainer (verslaving & gedrag sturing)
 • The Swan techniek trainer
 • Gastic Balloon Methode Trainer
 • DNA Recovery Trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Vak-opleiding

15 maanden
 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Dé training om therapeut te worden met kennis en methodieken

Onze training is een veelzijdige en complete opleiding, waar door alle blokken heen veel praktijkoefeningen zijn verwerkt. Ook krijg je alles wat je nodig hebt om met een eigen praktijk te beginnen.

Dit gaat verder dan elke andere standaard opleiding. We geven je moderne en efficiënte technieken die op een bijzondere doeltreffende wijze worden aangeleerd en om direct in de praktijk te brengen.

Deze training is goedgekeurd en gecertificeerd door de volgende nationale en internationale organisaties:

Wat kan ik doen wanneer ik gediplomeerd ben?

Wanneer je door ons bent gecertificeerd, ben jij in staat de meest uiteenlopende hulpvragen van jouw cliënt, op alle niveaus, te helpen. Via de dialoog en de technieken die we je leren. We gaan je een aantal van de nieuwste state-of-the-art technieken leren waarvan bewezen is dat ze werken en waarvan bewezen is dat ze blijvend zijn.

Je kunt dus krachtige sessies doen, zelfs met de moeilijkste issues of cliënten.
Buiten hypnose technieken komen ook energetische en spirituele onderdelen aan bod zoals o.a. reiki, zielenreis, reïncarnatie, maar ook NLP & HNLP technieken.

Schrijf je meteen in!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.