Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

ABM - Verslaving en verslavend gedrag specialist

Protocol voor verslaving en verslavend gedrag – Een weg naar vrijheid!

Ben je op zoek naar een effectieve methode om verslaving en verslavend gedrag te overwinnen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Ons nieuwe protocol is de enige tool die je nodig hebt om elke vorm van verslaving eens en voor altijd aan te pakken.

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Gratis advies? Vul je gegevens in en we bellen, appen of mailen je terug!

Na jaren van onderzoek en ervaring, hebben we een alles-in-één protocol ontwikkeld dat gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het is een krachtige aanpak die blijvende resultaten oplevert en die elke therapeut in zijn of haar gereedschapskist zou moeten hebben.

Dit protocol is niet alleen geschikt voor hypnotherapeuten en specialisten in de verslavingszorg, maar voor iedereen die zijn leven op een positieve manier wil veranderen. Neem de eerste stap naar vrijheid en schrijf je vandaag nog in

Een moderne gesprekstherapie om verslaving en verslavend gedrag aan te pakken

Verslaving is een epidemie geworden in onze samenleving. Of het nu gaat om alcohol, drugs, medicijnen of ander verslavend gedrag, steeds meer mensen worstelen met verslaving. Het is een complex probleem dat niet alleen het individu treft, maar ook hun families en gemeenschappen.

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat wereldwijd 3 miljoen sterfgevallen per jaar te wijten zijn aan alcoholgebruik. Ondanks de enorme impact van verslaving, hebben traditionele behandelingsbenaderingen beperkt succes gehad. Veel van deze behandelingen richten zich uitsluitend op detox en onthouding, zonder de onderliggende gedragspatronen en emotionele behoeften aan te pakken die tot verslaving leiden.

Dat is waar Advanced Behavioural Modelling (ABM) om de hoek komt kijken. ABM is een gesprekstherapie die verslaving en verslavend gedrag aankan, ongeacht wat de verslaving is. De wetenschap heeft bewezen dat verslaving geen ziekte is, maar een gedragspatroon gebaseerd op behoeften en emoties. ABM is het belangrijkste protocol om het op te lossen.

ABM is uniek omdat het een holistische benadering van verslavingszorg hanteert. Het erkent dat verslaving niet alleen een fysiek probleem is, maar ook een mentaal en emotioneel probleem. ABM pakt de onderliggende denk- en gedragspatronen aan die bijdragen aan verslaving, en helpt individuen om uit de cyclus van verslaving te komen.

Details over de opleiding

Ontdek de diepgaande transformatie van onze opleidingen. Leer de essentiële vaardigheden voor een betere toekomst, in een moderne, inspirerende omgeving.

Tijdsduur opleiding

 • 3 dagen
 •  klassikaal les
 • live op het instituut
 • supervisie tijdens de training

Studiebelasting

 • 7 contact uren per lesdag
 • totaal 21 contact uren
 • ± 10 uur thuisstudie
 • intervisie advies

Investering €997,00

 • Normale prijs 1.197
 • Early Bird van € 200
 • Deel betaling mogelijk

Agenda

Nieuwe data 3e kwartaal 2024 bekend.

Verslaving wordt verkeerd begrepen

Zie het als berichten met een hogere positieve intentie!

Verslaving is vaak de “slechterik” in veel situaties of het is een  belangrijkste excuus om geen resultaten of succes te behalen met gedragsverandering.
Al tientallen jaren hebben we het idee dat als de verslaving ernstig genoeg is, het tijd en veel moeite zal kosten om er vanaf te komen.

De waarheid is, JA! Het vereist uithoudingsvermogen.
Als een hypnose sessie goed wordt ingezet op de juiste manier, zal dat het proces optimaliseren en versnellen.
Het is geenszins ingewikkeld, ondanks wat je misschien kunt denken.

Verslaving, en wat het in een individueel geval ook met zich meebrengt, is een spinnenweb van gedachten en gedragspatronen die automatisch op gang komen en versterkt worden als je ertegen probeert te vechten of er negatieve aandacht aan geeft.

We moeten deze geautomatiseerde systemen opschonen door eerst diep in het dominante onbewuste naar verlangens te graven, om op natuurlijke en automatische wijze de bijbehorende patronen te ontrafelen en te corrigeren.

Door focus en energie om te buigen naar een positieve mindset en intentie, verander je het gedrag en de gedachten die de verslaving aandrijven. Dan kan je al de kracht gebruiken in een positieve richting, met een “geen weg terug” garantie op het oude gedrag!

Hulpmiddelen voor communicatie

Als je ooit hebt geprobeerd gedrag tijdens een sessie te beïnvloeden, direct te veranderen of de cliënt hebt geïnstrueerd wat ze wel en niet moet doen, dan betwijfel ik of je na de sessie goede of langdurige resultaten hebt gehad.

Het is een totale NO GO om dat soort invloed hier te gebruiken.
In plaats daarvan scheiden we intentie van gedrag om een natuurlijk veranderingsproces te creëren. Een die vrijwel direct optreed en een die veel verder gaat dan de cliënt had gedacht.

Wanneer de cliënt zijn ware zelf ontdekt en de interne communicatiepaden vrijmaakt, zal hij/zij overweldigd worden door de hoeveelheid positieve kracht en focus die hij/zij heeft. Een focus die hun succes voor een lange tijd zal verzekeren terwijl ze hun nieuwe leven ontwikkelen en meegaan op de golf van positieve verandering.

We gebruiken een achterdeur, zodat de cliënt wordt verrast door zijn eigen bronnen voordat iets anders in de weg kan staan. Zo kunnen we de neurale netwerken overbelasten voor een direct veranderingsproces dat zowel gedrag als denken direct beïnvloedt.

Ons lichaam en onze hersenen zijn immers biologische machines die draaien op verschillende soorten prikkels. Dus “kapen” we het systeem op de meest natuurlijke manier.

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding onder andere?

ABM - Inductie

Een inductie is een inductie en het doel is om een productieve staat te creëren. In dit geval is er gekozen om vanaf het begin van de sessie wijzigingen aan te brengen en bronnen te vinden.

"On the go" focus tool

We moeten de grenzen van dergelijke technieken kennen en weten hoe we binnen het therapiegebied blijven. We zijn geen dokters en er zijn geen garanties die we iemand kunnen beloven. Ethiek is belangrijk en het is uw manier om uzelf en uw klanten te beschermen.

Intentie detector methode

Met een makkelijke tool en een briljante manier om direct te communiceren met het onderbewustzijn. Zorgen voor toegang tot de kern van de positieve intentie achter het ‘probleem’. We moeten intentie en gedrag scheiden om echt impact te hebben.

Levensplanner focus

Een kleine maar briljante manifestatietechniek toegevoegd aan het protocol. Jouw cliënten zullen het in meerdere situaties kunnen gebruiken, en het is een techniek die hen kracht zal geven wanneer ze geen vertrouwen en energie hebben om verder te gaan.

Gedragspatronen

Gedragspatronen zijn geautomatiseerde systemen in onszelf die op de automatische piloot draaien. De instructie met de hogere positieve intentie is echter gemakkelijk te hacken door beïnvloeding, waardoor het gedrag negatief wordt en de intentie niet wordt vervuld. We kunnen het gedrag veranderen met een unieke tool die is ontworpen voor ABM.

Plaats van verlossende inzichten

De laatste stap in het therapieproces is iets dat we allemaal diep in ons hoofd hebben. Misschien is het verbonden met intuïtie of diep gezond verstand. Ik noem het de ‘waarheid van het zelf’. Dit is waar onze “alwetende” is, en deze tool zal de klant voortdurend inzicht, begrip en toegang ertoe bieden.

Waarom ABM zo effectief is

ABM is ook zeer effectief omdat het is ontworpen om te werken met de natuurlijke leer- en communicatiestijlen van het individu. Door gebruik te maken van gesprekstechnieken die zijn toegesneden op het individu, helpt ABM mensen sneller duurzame verandering te bereiken dan traditionele therapiebenaderingen.

Naast zijn effectiviteit is ABM ook zeer veelzijdig. Het kan worden gebruikt om een breed scala aan verslavend gedrag aan te pakken, van middelenmisbruik tot gokken, te veel eten en meer. Deze flexibiliteit is cruciaal in een wereld waar verslaving vele vormen kan aannemen.

Concluderend, verslaving is een ernstig probleem dat wereldwijd miljoenen mensen treft. Traditionele behandelingsbenaderingen hebben beperkt succes gehad bij het aanpakken van de onderliggende denk- en gedragspatronen die verslaving veroorzaken. Daarom is Advanced Behavioral Modeling (ABM) het belangrijkste protocol om dit op te lossen. ABM is een zeer effectieve en veelzijdige gesprekstherapie die de onderliggende gedragspatronen en emotionele behoeften aanpakt die bijdragen aan verslaving, mensen helpt blijvende verandering te bereiken en te ontsnappen aan de verslavingscyclus.

Ontmoet jouw trainers: Yvonne & Danny

“Voorbij datgene wat jij als verslaving zag”

 • ABM Trainer (verslaving & gedrag sturing)
 • Hypnose Trainer
 • Trauma Collapse Techniek (TCT) Trainer
 • Gastic Balloon Methode Trainer
 • DNA Recovery Trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Training

3 dagen
 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Deze training is goedgekeurd en gecertificeerd door de volgende internationale organisaties:

Schrijf je meteen in!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.