Cursus Mindfulness

"Werken aan een positieve mindset.."

In deze Mindfulness training leer je veel over hoe je een andere levenshouding aanneemt.

Zeker door de ingesleten reactiepatronen te doorgronden ontstaan nieuwe wegen om te verkennen door de vrijheid die wordt verkregen. Deze mindfulness opleiding is onder meer geschikt bij depressies, fobieën, chronische pijn en stress. Na deze training zal je zelf de opgedane kennis in kunnen zetten voor een beter leven. Die fijne ervaring van een positieve mindset zal bijdragen aan een leven in het nu!

Algemene
Informatie:

Tijdsduur

klassikaal les, totaal 8 blokken.

motiverende thuiswerk opdrachten tussen
de lessen 

Investering

Waarde van deze training normaal € 497
Nu met Early bird een voordeel van € 150
Investering in jezelf € 347

Betaling in één keer

(Early bird geldig tot 30 dagen
vóór aanvang mindfulness training)

Studiebelasting

 • 8 blokken les op het instituut
 • 2,5 contact uren per blok
 • Totaal van 20 contact uur
 • ± 8 uur thuisstudie

Lessen worden op de woensdagavond
gegeven en zijn wekelijks

Lestijden van 19:30 tot 22:00 

Data

Lesblokken zijn:

woensdag 15 februari 2023
woensdag 22 februari 2023 
woensdag 01 maart 2023 
woensdag 08 maart 2023
woensdag 15 maart 2023
woensdag 22 maart 2023
woensdag 29 maart 2023
woensdag 05 april 2023   

KTNO keurmerk geaccrediteerde bij- of nascholing

Over Cognitieve
Mindfulness

Heldere uitleg wat het is,
wat je er mee kan en
hoe zet je het in..

klankschaal
4

Wat een periode hebben we achter de rug, we werkten thuis, we gaven onze kinderen zelf les, geen of minder fysieke sociale contacten met onze dierbaren en collega’s….

We komen al meer naar buiten om boodschappen te doen, hond uit te laten of een wandelingetje te maken in de buurt. Soms komen de muren op je af en plannen we de vakantie voorzichtig en velen blijven thuis …
En dan is er die voortdurende angst … er wordt nogal wat van ons gevraagd.

Bovenstaande klinkt allemaal erg negatief als je het zo ziet staan, toch is het de realiteit van nu. En zelfs de meest positieve persoon krijgt er langzaamaan genoeg van.

Voor vele van ons geldt dat we ons somber en neerslachtig gaan voelen.

En op dat moment ligt een depressies of burn-outs op de loer.

Op dit moment heeft 1 op de 6 mensen te maken met een burn-out of burn-out klachten, en de verwachting is dat dit zelfs gaat oplopen.

Het is op dit moment een grotere uitdaging om goed in je vel te blijven zitten en positief te blijven.

Bekijk ook onze andere trainingen over Trauma Collapse Technique en Hypno Coaching.

Waar bestaan de lesblokken van de mindfulness training uit?

Blok 1:
Beginnen in het nu

Beginnen met de algemene basis van Mindfulness. Hoe de training mindfulness is opgebouwd en waar de training uit bestaat. Hoe en waarom het belangrijk is om zachtmoedig te zijn en we gaan een begin maken met het mediteren.

Blok 2:
Wie maakt de regels

Wie maakt de regels? Waar liggen je grenzen en hoe kun je een open houding creëren. Het is belangrijk dat je in kunt gaan zien hoe de verhouding ligt tussen emoties en feiten zodat je met een meer open houding je gedachten kunt beoordelen op waarheid.

Blok 3:
Omgaan met grenzen

We gaan dieper in op het stellen van grenzen. Hoe doe je dat en hoe bepaal je precies waar jouw grenzen liggen in de verschillende omstandigheden. Hoe we ook mindful kunnen blijven in een situatie die daar niet toe uitnodigt.

Blok 4:
In het hier en nu

Wat is het verschil tussen het natuurlijke ego en het negatieve ego en hoe herken je welk ego aan het woord is? Hoe kun je ervoor zorgen dat je in het hier en nu bent en leer om vanuit het hier en nu te manifesteren zodat er meer mogelijk blijkt dan je had gedacht. Wees je bewust van de keuzes die je zelf kunt maken om je beter te voelen.

Blok 5:
Met de stroom mee

Negatieve gedachten hebben een functie. Soms zijn ze echter niet nuttig en komen ze op het verkeerde moment. Het is aan ons om de gedachten te herkennen en in dit blok leer je hoe je ze ten goede kunt gebruiken. Ze zijn tenslotte onderdeel van ons en daardoor kunnen we ze niet negeren. Hoe aanvaard je problemen en welke gevoelens veroorzaken deze problemen in je lichaam?

Blok 6:
Gedachten zijn geen feiten

Je gedachten zijn geen feiten. Wanneer je niet mindful bent is het niet eenvoudig om de realiteit te zien. Het is altijd belangrijk om je eigen kompas te blijven volgen en je aandacht te richten op de feiten en de waarheid. Hoe beweging je kan helpen met focussen en je lichaamsbewustzijn.

Blok 7:
Omgaan met tegenslag

Het zevende blok staat in het teken van het kunnen omgaan met tegenslag. Hoe je het perspectief kunt veranderen en het probleem ineens geen probleem meer lijkt te zijn of anders in elkaar zit dan je dacht. Het oordeel loslaten, (jezelf) vergeven en wat het belang is van actie. Wat je kunt doen wanneer je je slecht voelt en hoe je een (volgende) burn-out voorkomt.

Blok 8:
Zelfstandig verdergaan

Het laatste blok van deze training staat volledig in het teken van zelf verder gaan. Pluk de dag. Hoe het zacht-moedig zijn toegepast kan worden op je eigen leven. En ook wat je kunt doen wanneer je een slechte dag hebt. Hoe je je grenzen blijft bewaken en de signalen van je lichaam blijft herkennen.

Blok 9:
Meditaties

Meditatie is een vast onderdeel van deze training. Meditatie is een bewezen hulpmiddel in het mindful worden. Maar hoe doe je dat precies, mediteren? Tijdens deze training komen verschillende meditaties aan bod. Via de bijbehorende audio bestanden is het eenvoudig om ook thuis met de meditaties aan de slag te gaan.

Op elkaar gestapelde stenen bij rotskust

Training

8 lesblokken

investeer in jouw toekomst

Ontmoet jouw trainer..

Yvonne Riem

It's not my job to fix you, It's my job to guide you while you fix yourself

 • Master Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Cognitief Mindfulness trainer
 • Hypnose trainer
 • Hypno Coaching trainer
 • Acupressure therapeut
 • Klankschaal therapeut

Nog even drie belangrijke punten op een rij..

1

Begrijpelijke lessen

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen. 

2

Duidelijke syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

3

Digitale leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken. 

© 2023 Nieuwetijds Opleidingen

Chat openen
Scan de code
Hallo, kunnen we je helpen?