Reiki 1 cursus

Inwijding met de reiki 1 opleiding

Ben jij geïnteresseerd in reiki? Begin dan met de reiki 1 cursus om er alles over te leren kennen. Reiki is een alternatieve geneeswijze die al eeuwenoud is. Bij deze manier van genezen wordt gewerkt met handopleggingen. Door het plaatsen van de handen boven of op het lichaam wordt de pijn verzacht en kan zelfs helemaal weggenomen worden. Met Reiki kun je verschillende fysieke maar ook emotionele, mentale en spirituele klachten verlichten. 

Je kunt jezelf verdiepen in het geven van reiki cursus en leren hoe je patiënten kunt behandelen. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het ondergaan van zo’n behandeling. Zo kan het leiden tot stressverlichting, helpt het voor een goede nachtrust en werkt het pijnverlichtend. Ook kun je er oude patronen mee doorbreken, je immuunsysteem een boost geven of zorgt het voor diepe ontspanning. Wat je ervaart tijdens reiki verschilt per persoon. Daarnaast kan het zorgen voor bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid of een droge mond.

Wanneer je geïnteresseerd bent in alternatieve geneeswijzen en je je meer wilt verdiepen in reiki moet je beginnen met de reiki 1 cursus. In totaal zijn er drie verschillende niveaus. Hierbij ga je terug naar de basis van reiki, wordt je ingewijd en leer je het toe te passen op jezelf. Ook kijk je naar hoe je anderen kunt behandelen, hier wordt dieper op ingegaan tijdens de 2 opeenvolgende cursussen. Waarbij de laatste cursus bestaat uit het afronden van je opleiding en je zelfs op afstand mensen en dieren kunt behandelen. Heb je deze afgerond, kun je anderen training geven. Bij Nieuwetijds Opleidingen geven we alle drie de cursussen. Ben je klaar met het eerste niveau, dan kun je door met de reiki 2 cursus en vervolgens kun je reiki master worden. Iedereen die ervoor open staat om het te leren, kan het uiteindelijk ook echt toepassen!

Informatie

 • Volg de hele opleiding tot Reiki therapeut of start eerst met de eerste graad Reiki I.
 • De dag wordt altijd afgesloten met een certificaat, als je de hele opleiding volgt met een geaccrediteerd diploma.
 • Klassikaal les
 • Theorie en praktijk, afgesloten met een certificaat en/of diploma.
 • Hand-out met alle informatie als ook een fotoblad met de handpositie’s

Studiebelasting

 • Per graad 1 dag les op het instituut
 • 6 contact uren per lesdag
 • Lesdagen meestal op zondag
 • Lestijden van 10:00 tot ca. 16:30

Investering

 • Reiki 1 cursus € 195
 • Reiki 2 cursus € 195
 • Reiki Master (a) / Reiki 3 cursus € 450
 • Reiki cursus 1 & 2 samen € 350
 • Wil je een heel Reiki traject met 1, 2 & Master(a) samen, dan geld een bundel prijs van € 775
 • Reiki master (b) Train the Trainer € 750 (zelf reiki les geven)

Agenda 2023

 • Reiki 1 cursus: 14 mei 2023
 • Reiki 1 cursus: 2 juli 2023
 • Reiki 2 cursus: 11 juni 2023
 • Reiki Master (a): 25 juni 2023

Wat leer je in de reiki 1 opleiding?

De reiki 1 opleiding is de basisopleiding voor deze alternatieve geneeswijze. Om te kunnen beginnen met deze heelkunst is het belangrijk om eerst te weten waar het vandaan komt en hoe het precies in zijn werking gaat. Dat is dan ook waar de eerste les mee begint. Vervolgens ga je aan de slag met de handoplegging. Dit doe je eerst bij jezelf voordat je met andere mensen aan de slag gaat.

Je kunt reiki gemakkelijk bij jezelf toepassen. Het gaat hier namelijk om de manier hoe je energie stroomt. Bij de reiki 1 cursus leer je verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren om je eigen energie te beïnvloeden. Doordat je eerst met jezelf aan de slag gaat leer je jezelf ook echt goed kennen. We verwachten niet dat je de eerste keer gelijk weet wat je aan het doen bent. Daarom begeleiden wij je persoonlijk tijdens de sessies. 

Tijdens de reiki 1 opleiding ga je op een laagdrempelige manier aan de slag met het leren kennen van reiki. Zo leer je wat je ermee kunt, hoe je een behandeling aan jezelf geeft maar ook hoe je andere kunt behandelen. Iedereen heeft energie in zich en ook iedereen heeft dingen meegemaakt in het leven die ervoor zorgen dat deze energie een enigszins gedoofd wordt. Door het toepassen van reiki zorg je ervoor dat deze energie weer harmonie tussen het lichaam en de geest opwekt. Dit is belangrijk voor een goede mentale gezondheid. Maar ook kun je hiermee de emotionele blokkades opheven of je lichaam laten ontspannen. Na de training weet je hoe je door verschillende oefeningen deze energie weer in balans kunt brengen.

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

#1

Reiki 1

Dit is het basis niveau. Tijdens deze basis training in de Reiki 1 neem ik je mee naar hoe het begon. De geschiedenis van Reiki, hoe Mikao Usui tot zijn inzichten kwam en hoe hij dit verder ontwikkelde gedurende de rest van zijn leven. Je leert alle grondbeginselen om jezelf een goede zelfbehandeling te geven en hoe je anderen behandelt en begeleidt tijdens de behandeling. Tijdens de training ontvang je jouw eerste Reiki inwijding. Ethiek is een belangrijk onderdeel van deze Reiki 1. Wanneer je deze training hebt afgerond ben je zelfstandig in staat om een goede behandeling te geven aan jouw cliënten. Je ontvangt na deelname een certificaat en volledige syllabus waarin alle stof helder en duidelijk omschreven staat. Hiermee heb je een mooi naslagwerk om thuis nog eens door te nemen.

#2

Reiki 2

De volgende stap in jouw Reiki avontuur is Reiki 2. Tijdens deze training gaan we dieper in op de mogelijkheden die Reiki ons brengt. Ook tijdens deze training ontvang je een inwijding. Tijdens deze inwijding worden de 3 reiki symbolen geactiveerd waarmee je je behandeling kunt intensiveren en waarmee je Reiki op afstand kunt gaan geven. Tijdens deze training leer je alles over de toepassingen van de 3 Reiki symbolen. Ook leer je hoe je deze symbolen kunt inzetten tijdens een behandeling maar ook buiten een behandeling. Hoe jij ze in jouw dagelijks bestaan kunt gebruiken en hoe je ze kunt inzetten om bijvoorbeeld spiritueel te ontwikkelen en te manifesteren. Reiki 2 is een cadeautje aan jezelf en een cadeautje aan je cliënten.

#3

Reiki Master

Dit is het Master gedeelte. Wanneer je de Reiki 3 cursus hebt afgerond ben je Reiki Master. Deze training bestaat uit 2 delen, namelijk Reiki 3A en 3B. Reiki 3A is een verdieping puur voor jezelf. Het is een volledig op maat gemaakt traject waarin jij centraal staat. Er zijn fysieke ontmoetingsmomenten om samen met mede cursisten ervaringen te delen en samen te oefenen. Het persoonlijke traject gaat om jou. Het is een diepere laag van Reiki waarin je Reiki je “levens-motto” maakt. Alles wat je doet ademt liefdevolle Reiki energie. Reiki 3A is een mooie manier om spiritueel te groeien, verbinding te maken met jezelf en met de Bron.
Reiki 3B ga je volgen als je ook geïnteresseerd bent om Reiki trainer te worden en jouw kennis over te brengen op jouw cursisten. Je ontvangt het Master symbool waarmee jij jouw cursisten kunt inwijden.
Reiki 3A kan als los onderdeel gevolgd worden, wil je Reiki 3B volgen dan moet je eerst Reiki 3A afronden.

Hoe is onze reiki 1 cursus opgebouwd?

De reiki 1 cursus bij Nieuwetijds Opleidingen laat je kennismaken met de basis van de geneeswijze. We beginnen dan ook bij het begin. Hoe begon het allemaal? Om reiki te kunnen leren moet je hier wel voor open staan. En om het te kunnen begrijpen moet je weten waar het vandaan komt en hoe het precies in zijn werking gaat. Dit is wat we met jou doornemen voordat we verder kunnen gaan met zelfbehandelingen. Tijdens deze cursus ervaar jij de reiki inwijding eerste graad. 

In de cursus ga je aan de slag met verschillende oefeningen. Hierbij begin je bij jezelf, maar ga je ook aan de slag met hoe je anderen behandelt en hoe je anderen kunt begeleiden tijdens een behandeling. Wij zijn er de gehele tijd bij om je te ondersteunen en advies te geven. Het doel van deze cursus is dat je na de afronding in staat bent een goede behandeling aan jezelf te geven en aan anderen. Na de eerste cursus krijg je een reiki 1 certificaat. Hierbij kun je laten zien dat jij in staat bent reiki toe te passen op jezelf en op anderen. 

Wat leer je bij reiki 1? Tijdens onze cursus leer je om te gaan met de energie. Hierbij leren wij je verschillende oefeningen waar je je handen kunt plaatsen om zo de verschillende klachten van jou of je patiënt te kunnen verlichten. Ook leren wij je hoe je door deze handopleggingen de energie kunt doorgeven aan jezelf of anderen. Door het wijzigen van deze energie kun je verschillende blokkades in het lichaam oplossen en zorg je voor innerlijke rust. 

Ontmoet jouw trainer; Yvonne Riem

"It's not my job to fix you, It's my job to guide you while you fix yourself"

 • Master Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Hypno Coaching trainer

Begin direct met de cursus van het eerste niveau van Reiki

Ben jij geïnteresseerd in deze alternatieve geneeswijze die je kunt toepassen op jezelf en op anderen? Begin dan met de reiki inwijding en volg bij ons de verschillende cursussen. De kosten voor reiki 1 bedragen €195,- voor de gehele cursus. De training duurt zo’n 6 uur en vindt op één dag plaats. Nadat je de cursus hebt gevolgd, ontvang je een reiki 1 certificaat en krijg je een bundel met alle informatie mee naar huis. Deze is inclusief een fotoblad met verschillende handposities. Zo kun je bij thuiskomst alle informatie nog eens doornemen en de verschillende handposities er opnieuw bij pakken. Nadat je de inwijding hebt gehad en de eerste cursus is afgerond kun je je inschrijven voor de reiki 2 cursus. Zo zet jij een volgende stap in jouw avontuur.

Een reiki cursus is een investering in jezelf en de mensen om je heen. Zo kun je jezelf en anderen na de cursus gaan helen. Om zo de stress en pijn te verlichten en de blokkades in hun energiestromen opheffen.

Nieuwetijds Opleidingen

Nog even drie belangrijke punten op een rij...

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen. 

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken. 

Wat vinden cursisten van onze opleidingen?

Harry Heeg

5/5

De eerste resultaten met TCT zijn binnen 🙂, het is nog mooier dan ik had gedacht. Ik ben er erg blij mee.

Natasja

5/5

Soulkey was echt een openbaring! Prachtige reis waarvan ik niet kan wachten deze in te zetten voor mijn clienten.

Ursula

5/5

Trauma Collapse Techniek – Geweldig, dit komt niet voor niets op mijn pad 😉 dankbaar voor alles, ik heb nu het vertrouwen dit in te gaan zetten 🙏

Training

Kies het niveau

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.