Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Reiki 1 cursus

De Reiki 1 cursus is het allereerste deel van de gehele opleiding. Om Reiki master te worden begin je hiermee, vervolgens ga je aan de slag met de Reiki 2 cursus en dan kun je de reiki master cursus doen, waarmee je anderen kunt opleiden. We vertellen je hieronder alles in detail over deze reiki cursus!

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Basis Reiki 1 opleiding

Reiki is een eeuwenoude en krachtige levenswijze die ons de mogelijkheid biedt om energie door te geven en helende werking te laten plaatsvinden.
Door middel van o.a. handopleggingen kunnen fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten verlicht worden. Stel je eens voor dat je in staat bent om de pijn van anderen te verzachten en zelfs volledig weg te nemen. Het is een prachtige manier om anderen te helpen en jezelf verder te ontwikkelen.

Door te starten met de basis, Reiki 1 cursus, kun je leren hoe je deze techniek beheerst en hiermee aan de slag kunt gaan. Het volgen van de Reiki 2 cursus, een logische stap, biedt nog meer mogelijkheden en verdieping in deze geweldige healing en levenswijze. En uiteraard kun je doorgroeien tot Reiki master (a).

Het is voor iedereen toegankelijk die er open voor staat. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met de eerste stap naar een geweldige, helende toekomst!

Details over de opleiding

Ontdek de diepgaande transformatie van onze opleidingen. Leer de essentiële vaardigheden voor een betere toekomst, in een moderne, inspirerende omgeving.

Informatie

 • Volg de hele opleiding tot Reiki therapeut of start eerst met de eerste graad Reiki I.
 • De dag wordt altijd afgesloten met een certificaat, als je de hele opleiding volgt met een geaccrediteerd diploma.
 • Klassikaal les
 • Theorie en praktijk, afgesloten met een certificaat en/of diploma.
 • Hand-out met alle informatie als ook een fotoblad met de handpositie’s

Studiebelasting

 • Per graad 1 dag les
 • 6 Contacturen per lesdag
 • Lesdagen meestal op zondag
 • Les van 10:00 tot ca. 16:30

Investering

 • Reiki 1 cursus € 195
 • Reiki 2 cursus € 195
 • Reiki 3a cursus € 450
 • Reiki 1 & 2 samen € 350
 • Reiki 1, 2 & 3a samen € 775
 • Reiki 3b Train the Trainer € 750 

Agenda 2024

Reiki 1 cursus 2 juni ’24- VOL !!

Reiki 2 cursus 7 juli ’24

Reiki Master (a) 1 sept. ’24

Reiki 1 cursus 8 sept. ’24

Reiki 2 cursus 27 okt. ’24

Reiki Master (a) 24 nov. ’24

Wat leer je in de reiki 1 opleiding?

Reiki 1 is de basisopleiding voor deze healing methode. De eerste belangrijke stap om deze techniek te leren is om de oorsprong en werking ervan te begrijpen. Dit is precies waar jouw reis met Reiki begint. Daarna ga je over op praktijktraining, te beginnen bij jezelf voordat je de technieken op anderen toepast.

Je zult aangenaam verrast zijn hoe gemakkelijk het is om Reiki op jezelf toe te passen. Dit komt omdat het allemaal gaat om de energie op de juiste manier te laten stromen.
Tijdens de Reiki 1 cursus leren we je verschillende oefeningen en handposities die je gaat gebruiken om de energie door jou heen te laten stromen. Tijdens de oefensessies begeleiden wij je persoonlijk, zodat je je zelfverzekerd voelt en klaar bent om de wereld van Reiki te betreden.

Met onze Reiki 1 cursus zit je goed, aangezien je leert om je op een ontspannen en relaxte manier vertrouwd te maken met Reiki. Je leert hoe je jezelf en anderen kunt behandelen en hoe je eventuele energieblokkades, die je tegenhouden, kunt laten doorstromen. Met Reiki kun je emotionele blokkades elimineren of fysieke spanningen verlichten, en een dieper begrip en gevoel krijgen van hoe je energie vrijer kunt laten stromen.

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

Onze opleiding omvat boeiende modules, workshops en praktische sessies. Leer essentiële kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei en succes.

Reiki 1

Ben je klaar om aan je reis van healing en zelfontwikkeling te beginnen? Start met de Reiki 1 cursus, het basisniveau. Samen zullen we de rijke geschiedenis en mogelijkheden van Reiki verkennen en hoe Mikao Usui deze krachtige modaliteit gedurende zijn leven heeft ontwikkeld. Je leert de fundamentele principes van zelfbehandeling en hoe je anderen door het healing proces kunt begeleiden. Je ontvang jouw eerste Reiki-inwijding en nadruk zal ook worden gelegd op ethische aspecten van behandelen als een essentieel onderdeel van deze training. Na afronding van de Reiki 1 cursus ben je bekwaam in het bieden van kwalitatieve behandelingen aan je cliënten. Met je certificaat en uitgebreide syllabus heb je alles wat je nodig hebt om thuis verder te groeien en ontwikkelen. Vertrouw op je innerlijke kompas en zet de eerste stap naar een meer vervullend leven met Reiki .

Reiki 2

Na Reiki 1 ben je klaar om de volgende stap te zetten in je Reiki-reis.
De Reiki 2 training zal je nog dieper meenemen in de mogelijkheden die Reiki biedt. Tijdens deze training ontvang je een initiatie waarbij de drie Reiki-symbolen worden geactiveerd. Deze symbolen stellen je in staat om je behandelingen te intensiveren en zelfs afstandsreiki te geven. Je leert alles over de drie symbolen, hun toepassingen en hoe je ze in je dagelijks leven kunt gebruiken en spiritueel te ontwikkelen. Reiki 2 is een krachtige toevoeging voor je cliënten. Het is een prachtige aanvulling voor in je praktijk en de helende ervaring te versterken. Breng je Reiki-praktijk naar een hoger niveau en geef jezelf een nog helderdere, nog krachtiger tool om jouw cliënten het beste te geven.

Reiki Master

Dit is het Master gedeelte. Wanneer je de Reiki 3 cursus hebt afgerond ben je Reiki Master. Deze training bestaat uit 2 delen, namelijk Reiki 3A en 3B. Reiki 3A is een verdieping puur voor jezelf. Het is een volledig op maat gemaakt traject waarin jij centraal staat. Er zijn fysieke ontmoetingsmomenten om samen met mede cursisten ervaringen te delen en samen te oefenen. Het persoonlijke traject gaat om jou. Het is een diepere laag van Reiki waarin je Reiki je “levens-motto” maakt. Alles wat je doet ademt liefdevolle Reiki energie. Reiki 3A is een mooie manier om spiritueel te groeien, verbinding te maken met jezelf en met de Bron.
Reiki 3B ga je volgen als je ook geïnteresseerd bent om Reiki trainer te worden en jouw kennis over te brengen op jouw cursisten. Je ontvangt het Master symbool waarmee jij jouw cursisten kunt inwijden.
Reiki 3A kan als los onderdeel gevolgd worden, wil je Reiki 3B volgen dan moet je eerst Reiki 3A afronden.

Hoe is onze reiki 1 cursus opgebouwd?

De reiki 1 cursus bij Nieuwetijds Opleidingen laat je kennismaken met de basis van Reiki. We beginnen dan ook bij het begin. Hoe begon het allemaal? Iedereen kan Reiki leren. En het is fijn om te weten hoe het begon, onstaan is en hoe het verder ontwikkeld is.  Tijdens deze cursus ervaar jij de reiki inwijding eerste graad. 

In de cursus ga je aan de slag met het oefeningen. Hierbij begin je bij jezelf, maar ga je ook aan de slag met hoe je anderen behandelt en hoe je anderen kunt begeleiden tijdens een behandeling. Wij zijn er de gehele tijd bij om je te ondersteunen en advies te geven. Het doel van deze cursus is dat je na de afronding in staat bent een goede behandeling aan jezelf te geven en aan anderen. Na de eerste cursus krijg je een reiki 1 certificaat. Hierbij kun je laten zien dat jij in staat bent reiki toe te passen op jezelf en op anderen. 

Wat leer je bij reiki 1? Tijdens onze cursus leer je om te gaan met de energie. Hierbij leren wij je verschillende oefeningen waar je je handen kunt plaatsen om zo de hulpvraag van je client op te pakken. Ook leren wij je hoe je door deze handopleggingen de energie kunt doorgeven aan jezelf of anderen. . 

Ontmoet jouw trainer: Yvonne Riem​

“It’s not my job to fix you, It’s my job to guide you while you fix yourself”

 • Grootmeester Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Trauma Collapse techniek trainer
 • ABM trainer

Begin direct met de cursus van het eerste niveau van Reiki

Ben jij geïnteresseerd in deze Reiki die je kunt toepassen op jezelf en op anderen? Begin dan met de inschrijving voor de cursus Reiki. De kosten voor reiki 1 bedragen €195,- De training duurt de hele dag. Nadat je de cursus hebt gevolgd, ontvang je een reiki 1 certificaat en krijg je een syllabus met alle informatie mee naar huis. Deze is inclusief een fotoblad met verschillende handposities. Zo kun je bij thuiskomst alle informatie nog eens doornemen en de verschillende handposities er opnieuw bij pakken. Nadat je de inwijding hebt gehad en de eerste cursus is afgerond kun je bij interessen je inschrijven voor de Reiki 2 cursus. Zo zet jij een volgende stap in jouw avontuur.

Een reiki cursus is een investering in jezelf en de mensen om je heen. Zo kun je jezelf en anderen na de cursus gaan helen. Om zo de stress en pijn te verlichten en de blokkades in hun energiestromen opheffen.

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!
5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Training

Kies het niveau
 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Schrijf je meteen in!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.