Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Reiki 2 cursus

Reiki 2 cursus volgen? Als vervolg op de reiki 1 moet je deze cursus eerst volgen voordat je een Reiki master kunt worden en hiermee anderen kunt opleiden. In dit deel van de Reiki reis leer je voornamelijk om mensen en dieren van een afstand te kunnen helen. Lees er hieronder meer over!

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Reiki 2 opleiding, werken met symbolen

Nadat jij jouw Reiki 1 cursus hebt afgerond, is de Reiki 2 cursus de volgende stap. Hierbij ga je verder met het ontdekken van de mogelijkheden die Reiki jou biedt en hoe je dit kunt toepassen. En gaan we werken met symbolen en hoe je op afstand kunt werken. Reiki is methodiek waarbij gewerkt wordt met energie. Iedereen heeft energie in zich stromen, wanneer dit niet goed stroomt kan het zorgen voor blokkades. Dit kan zowel fysiek als mentaal zijn, maar ook emotioneel of spiritueel. Deze blokkades zorgen voor klachten op verschillende niveaus, wat kan worden opgelost of voorkomen door o.a. Reiki. Waarbij door handposities de energie naar die gebieden gaan die blokkades hebben en zo kunnen worden opgeheven. Dit gebeurt doordat de energie weer in balans wordt gebracht. 

Bij Nieuwetijds Opleidingen verzorgen we verschillende cursussen om Reiki te kunnen leren en toepassen. Deze cursussen zijn in drieën verdeeld, hierbij begin je met reiki 1, waarbij je de basis leert en hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. Bij onze reiki 2 cursus ga je hier verder op bouwen. En de Reiki master is de volgende logische stap. Hier ga je dieper op een persoonlijk pad en integreer je Reiki in jouw levensstijl.  Je bent dan Reiki Master, dit is namelijk wat jij bent wanneer je de laatste reiki cursus hebt afgerond. 

Details over de opleiding

Ontdek de diepgaande transformatie van onze opleidingen. Leer de essentiële vaardigheden voor een betere toekomst, in een moderne, inspirerende omgeving.

Informatie

 • Volg de hele opleiding tot Reiki therapeut of start eerst met de eerste graad Reiki I.
 • De dag wordt altijd afgesloten met een certificaat, als je de hele opleiding volgt met een geaccrediteerd diploma.
 • Klassikaal les
 • Theorie en praktijk, afgesloten met een certificaat en/of diploma.
 • Hand-out met alle informatie als ook een fotoblad met de handpositie’s

Studiebelasting

 • 1 dag les op het instituut
 • 6 contact uren per lesdag
 • Lesdagen meestal op zondag
 • Les van 10:00 tot ca. 16:30

Investering

 • Reiki 1 cursus € 195
 • Reiki 2 cursus € 195
 • Reiki 3a cursus € 450
 • Reiki 1 & 2 samen € 350
 • Reiki 1, 2 & 3a samen € 775
 • Reiki 3b Train the Trainer € 750

Agenda 2024

Reiki 2 cursus 10 maart 2024

Reiki 2 cursus 5 mei 2024

Reiki Master (a): 19 mei 2024

Reiki 1 cursus 2 juni 2024

Waar bestaat de reiki 2 cursus uit?

De reiki 2 opleiding geeft je meer inzicht in de verschillende mogelijkheden die reiki met zich meebrengt. In de eerdere cursus heb je de basis geleerd, wat het is en waar het vandaan komt. Daarnaast ben je ook aan de slag gegaan de grondbeginselen van een Reiki behandeling aan jezelf en anderen te geven.  Tijdens de Reiki 2 worden de symbolen geactiveerd, deze symbolen gaan je helpen meer intensiteit toe te passen in je behandelingen. 

De verschillende symbolen helpen om je Reiki behandeling te versterken. 

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

Onze opleiding omvat boeiende modules, workshops en praktische sessies.
Leer essentiële kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei en succes.

Reiki 1

Ben je klaar om aan je reis van healing en zelfontwikkeling te beginnen? Start met de Reiki 1 cursus, het basisniveau. Samen zullen we de rijke geschiedenis en mogelijkheden van Reiki verkennen en hoe Mikao Usui deze krachtige modaliteit gedurende zijn leven heeft ontwikkeld. Je leert de fundamentele principes van zelfbehandeling en hoe je anderen door het healing proces kunt begeleiden. Je ontvang jouw eerste Reiki-inwijding en nadruk zal ook worden gelegd op ethische aspecten van behandelen als een essentieel onderdeel van deze training. Na afronding van de Reiki 1 cursus ben je bekwaam in het bieden van kwalitatieve behandelingen aan je cliënten. Met je certificaat en uitgebreide syllabus heb je alles wat je nodig hebt om thuis verder te groeien en ontwikkelen. Vertrouw op je innerlijke kompas en zet de eerste stap naar een meer vervullend leven met Reiki .

Reiki 2

Na Reiki 1 ben je klaar om de volgende stap te zetten in je Reiki-reis.
De Reiki 2 training zal je nog dieper meenemen in de mogelijkheden die Reiki biedt. Tijdens deze training ontvang je een initiatie waarbij de drie Reiki-symbolen worden geactiveerd. Deze symbolen stellen je in staat om je behandelingen te intensiveren en zelfs afstandsreiki te geven. Je leert alles over de drie symbolen, hun toepassingen en hoe je ze in je dagelijks leven kunt gebruiken en spiritueel te ontwikkelen. Reiki 2 is een krachtige toevoeging voor je cliënten. Het is een prachtige aanvulling voor in je praktijk en de helende ervaring te versterken. Breng je Reiki-praktijk naar een hoger niveau en geef jezelf een nog helderdere, nog krachtiger tool om jouw cliënten het beste te geven.

Reiki Master

Dit is het Master gedeelte. Wanneer je de Reiki 3 cursus hebt afgerond ben je Reiki Master. Deze training bestaat uit 2 delen, namelijk Reiki 3A en 3B. Reiki 3A is een verdieping puur voor jezelf. Het is een volledig op maat gemaakt traject waarin jij centraal staat. Er zijn fysieke ontmoetingsmomenten om samen met mede cursisten ervaringen te delen en samen te oefenen. Het persoonlijke traject gaat om jou. Het is een diepere laag van Reiki waarin je Reiki je “levens-motto” maakt. Alles wat je doet ademt liefdevolle Reiki energie. Reiki 3A is een mooie manier om spiritueel te groeien, verbinding te maken met jezelf en met de Bron.
Reiki 3B ga je volgen als je ook geïnteresseerd bent om Reiki trainer te worden en jouw kennis over te brengen op jouw cursisten. Je ontvangt het Master symbool waarmee jij jouw cursisten kunt inwijden.
Reiki 3A kan als los onderdeel gevolgd worden, wil je Reiki 3B volgen dan moet je eerst Reiki 3A afronden.

Hoe ziet onze reiki 2 opleiding eruit?

Tijdens de cursus leer je hoe je deze verschillende symbolen in kunt zetten. Met Reiki werk je met je handen en het plaatsen op of boven het lichaam, maar je kunt het ook op afstand doen.
Dit gaan we je leren tijdens deze cursus. De 3 symbolen zijn hierbij erg belangrijk. Zo maak je verbinding door het inzetten van een symbool. Tweede en derde symbool waar nodig ingezet aan de behoefde van je client. Reiki op afstand is een fijne en effectieve manier om de energie daar te laten stromen waar dat nodig is voor jouw client.
Op het moment van de behandeling is het prettig om zowel behandelaar als de cliënt zich op een rustige plek plaatst, zodat de energie goed ontvangen kan worden. 

Bij de Reiki 2 cursus leer je hoe je de verschillende symbolen op de meest effectieve manier kunt inzetten en je leert wat deze inhouden. Dit kun je vervolgens tijdens een behandeling bij een cliënt gebruiken, maar ook bij je eigen behandeling.  Zelfs in je dagelijkse bestaan kunnen deze worden toegepast. Zo kun je de symbolen inzetten om je spiritueel te ontwikkelen of tijdens het manifesteren. 

De reiki 2 cursus is een nuttige verdieping en uitbreiding op wat je al geleerd hebt. Je kunt jouw  behandelingen nog krachtiger maken.

Ontmoet jouw trainer: Yvonne Riem​

“It’s not my job to fix you, It’s my job to guide you while you fix yourself”

 • Grootmeester Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Trauma Collapse techniek trainer
 • ABM trainer

Begin direct met de cursus van het eerste niveau van Reiki

Ben jij geïnteresseerd in deze Reiki die je kunt toepassen op jezelf en op anderen? Begin dan met de inschrijving voor de cursus Reiki. De kosten voor reiki 1 bedragen €195,- De training duurt de hele dag. Nadat je de cursus hebt gevolgd, ontvang je een reiki 1 certificaat en krijg je een syllabus met alle informatie mee naar huis. Deze is inclusief een fotoblad met verschillende handposities. Zo kun je bij thuiskomst alle informatie nog eens doornemen en de verschillende handposities er opnieuw bij pakken. Nadat je de inwijding hebt gehad en de eerste cursus is afgerond kun je bij interessen je inschrijven voor de Reiki 2 cursus. Zo zet jij een volgende stap in jouw avontuur.

Een reiki cursus is een investering in jezelf en de mensen om je heen. Zo kun je jezelf en anderen na de cursus gaan helen. Om zo de stress en pijn te verlichten en de blokkades in hun energiestromen opheffen.

Breng jouw reiki krachten naar een hoger niveau!

Bij Reiki niveau 2 breng je jouw eigen Reiki krachten echt naar een hoger niveau. Nadat je tijdens de eerste cursus al leert wat het inhoudt en hoe je Reiki toepast, leer je hier echt over de krachten ervan. Door het leren van de verschillende symbolen en het juist toepassen kun je bij jezelf en bij cliënten beter op de verschillende blokkades inspelen. Het leert je diepgang en kracht bij de behandelingen te zetten. 

Wanneer Reiki 2 is afgerond kun je de behandeling gerichter toepassen op de oorzaak van de klacht. Hoe je dit doet leren we je bij Nieuwetijds Opleidingen. Zo ben jij na de Reiki 2 cursus in staat om je eigen blokkades te behandelen, maar ook die van verschillende cliënten. Hierna kun je eventueel verder met de Master.

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem
accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Training

Kies het niveau
 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Schrijf je meteen in!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.