Reiki 2 cursus

Behandelen met de reiki 2 opleiding

Nadat jij jouw reiki 1 cursus hebt afgerond, is de reiki 2 cursus de volgende stap. Hierbij ga je verder met het ontdekken van de mogelijkheden die reiki jou biedt en hoe je dit kunt toepassen. Reiki is een alternatieve geneeswijze waarbij gewerkt wordt met energie. Iedereen heeft energie in zich stromen, wanneer dit niet goed stroomt kan het zorgen voor blokkades. Dit kan zowel fysiek als mentaal zijn, maar ook emotioneel of spiritueel. Deze blokkades zorgen voor klachten op verschillende niveaus, wat kan worden opgelost of voorkomen door reiki. Waarbij door handposities de blokkades kunnen worden opgeheven, dit gebeurt doordat de energie weer in balans wordt gebracht. 

Bij Nieuwetijds Opleidingen verzorgen we verschillende cursussen om reiki te kunnen leren en toepassen. Deze cursussen zijn in drieën verdeeld, hierbij begin je met reiki 1, waarbij je de basis leert en hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. Bij onze reiki 2 cursus ga je hier verder op bouwen. Door het volgen van onze cursussen zorg je ervoor dat jij uiteindelijk ook mensen kunt gaan opleiden tot reiki master. Dit is namelijk wat jij bent wanneer je de laatste reiki cursus hebt afgerond. Maar voordat je daaraan kunt beginnen moet je eerst de certificaten halen van de reiki niveau 2 opleiding. 

Informatie

 • Volg de hele opleiding tot Reiki therapeut of start eerst met de eerste graad Reiki I.
 • De dag wordt altijd afgesloten met een certificaat, als je de hele opleiding volgt met een geaccrediteerd diploma.
 • Klassikaal les
 • Theorie en praktijk, afgesloten met een certificaat en/of diploma.
 • Hand-out met alle informatie als ook een fotoblad met de handpositie’s

Studiebelasting

 • Per graad 1 dag les op het instituut
 • 6 contact uren per lesdag
 • Lesdagen meestal op zondag
 • Lestijden van 10:00 tot ca. 16:30

Investering

 • Reiki 1 cursus € 195
 • Reiki 2 cursus € 195
 • Reiki Master (a) / Reiki 3 cursus € 450
 • Reiki cursus 1 & 2 samen € 350
 • Wil je een heel Reiki traject met 1, 2 & Master(a) samen, dan geld een bundel prijs van € 775
 • Reiki master (b) Train the Trainer € 750 (zelf reiki les geven)

Agenda 2023

 • Reiki 1 cursus: 14 mei 2023
 • Reiki 1 cursus: 2 juli 2023
 • Reiki 2 cursus: 11 juni 2023
 • Reiki Master (a): 25 juni 2023

Waar bestaat de reiki 2 cursus uit?

De reiki 2 opleiding geeft je meer inzicht in de verschillende mogelijkheden die reiki met zich meebrengt. In de eerdere cursus heb je geleerd wat het precies is en waar het vandaan komt. Daarnaast ben je ook aan de slag gegaan de grondbeginselen van een reiki behandeling aan jezelf en anderen te geven. Deze cursus heb je als het goed is succesvol afgerond en nu ben je beland bij het tweede niveau. Je begint met een inwijding waar de drie reiki symbolen worden geactiveerd, deze symbolen gaan je helpen meer intensiteit toe te passen in je behandelingen. 

De verschillende symbolen helpen op een andere manier om je reiki behandeling te versterken. Je past ze toe door de naam van de symbolen drie keer te noemen, dit kan hardop of in gedachten. Daarnaast wordt ook het symbool getekend in de lucht of op het lichaam van de cliënt. Het symbool ‘Cho Ku Rei’ staat voor kracht, dit symbool versterkt dan ook de levensenergie. Daarnaast biedt het bescherming voor de behandelaar en de cliënt, waardoor het vaak wordt gebruikt tijdens een behandeling. 

Het tweede symbool is ‘Sei He Ki’, deze staat voor harmonie. Deze is goed geschikt voor het versterken van het emotionele genezingsproces. Soms helpt het om dit symbool tijdens de sessie op bepaalde plekken op het lichaam te tekenen. Het helpt namelijk in het losmaken van onderdrukte gevoelens. Maar je kunt dit pas loslaten als je het ervaart. 

Het derde symbool heet ‘Hon Sha Ze Sho Nen’, wat staat voor het niet hebben van een verleden, heden of toekomst. Dit symbool staat bekend als het afstandssymbool omdat het onafhankelijk is van ruimte en tijd. Door het inzetten van dit symbool kun je een goede verbinding maken met bijvoorbeeld een blokkade, het innerlijk kind, het verleden of de toekomst. Zo kun je pijnpunten uit het verleden genezen en de huidige pijn verlichten. 

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

#1

Reiki 1

Dit is het basis niveau. Tijdens deze basis training in de Reiki 1 neem ik je mee naar hoe het begon. De geschiedenis van Reiki, hoe Mikao Usui tot zijn inzichten kwam en hoe hij dit verder ontwikkelde gedurende de rest van zijn leven. Je leert alle grondbeginselen om jezelf een goede zelfbehandeling te geven en hoe je anderen behandelt en begeleidt tijdens de behandeling. Tijdens de training ontvang je jouw eerste Reiki inwijding. Ethiek is een belangrijk onderdeel van deze Reiki 1. Wanneer je deze training hebt afgerond ben je zelfstandig in staat om een goede behandeling te geven aan jouw cliënten. Je ontvangt na deelname een certificaat en volledige syllabus waarin alle stof helder en duidelijk omschreven staat. Hiermee heb je een mooi naslagwerk om thuis nog eens door te nemen.

#2

Reiki 2

De volgende stap in jouw Reiki avontuur is Reiki 2. Tijdens deze training gaan we dieper in op de mogelijkheden die Reiki ons brengt. Ook tijdens deze training ontvang je een inwijding. Tijdens deze inwijding worden de 3 reiki symbolen geactiveerd waarmee je je behandeling kunt intensiveren en waarmee je Reiki op afstand kunt gaan geven. Tijdens deze training leer je alles over de toepassingen van de 3 Reiki symbolen. Ook leer je hoe je deze symbolen kunt inzetten tijdens een behandeling maar ook buiten een behandeling. Hoe jij ze in jouw dagelijks bestaan kunt gebruiken en hoe je ze kunt inzetten om bijvoorbeeld spiritueel te ontwikkelen en te manifesteren. Reiki 2 is een cadeautje aan jezelf en een cadeautje aan je cliënten.

#3

Reiki Master

Dit is het Master gedeelte. Wanneer je de Reiki 3 cursus hebt afgerond ben je Reiki Master. Deze training bestaat uit 2 delen, namelijk Reiki 3A en 3B. Reiki 3A is een verdieping puur voor jezelf. Het is een volledig op maat gemaakt traject waarin jij centraal staat. Er zijn fysieke ontmoetingsmomenten om samen met mede cursisten ervaringen te delen en samen te oefenen. Het persoonlijke traject gaat om jou. Het is een diepere laag van Reiki waarin je Reiki je “levens-motto” maakt. Alles wat je doet ademt liefdevolle Reiki energie. Reiki 3A is een mooie manier om spiritueel te groeien, verbinding te maken met jezelf en met de Bron.
Reiki 3B ga je volgen als je ook geïnteresseerd bent om Reiki trainer te worden en jouw kennis over te brengen op jouw cursisten. Je ontvangt het Master symbool waarmee jij jouw cursisten kunt inwijden.
Reiki 3A kan als los onderdeel gevolgd worden, wil je Reiki 3B volgen dan moet je eerst Reiki 3A afronden.

Hoe ziet onze reiki 2 opleiding eruit?

Tijdens de cursus leer je hoe je deze verschillende symbolen in kunt zetten. Ondanks dat reiki gaat om het plaatsen van je handen kun je dit namelijk ook op afstand doen. Dit is wat we je zullen leren tijdens deze cursus. De 3 symbolen zijn hierbij erg belangrijk. Zo maak je verbinding door het inzetten van een symbool. Tweede symbool is nodig om de vraag die de cliënt wil behandelen duidelijk te maken en het derde symbool zorgt voor extra kracht bij de behandeling. Om de reiki op afstand te kunnen doen zal de behandelaar een aantal gegevens van de cliënt moeten hebben, zoals de naam, leeftijd, het probleem waar je tegenaan loopt en je woonplaats. Op het moment van de behandeling moeten zowel de behandelaar als de cliënt op een rustige plek zijn, zodat de energie goed ontvangen kan worden. 

Bij de reiki 2 cursus leer je hoe je de verschillende symbolen moet inzetten en wat deze inhouden. Dit kun je vervolgens tijdens een behandeling bij een cliënt gebruiken, maar ook bij je eigen behandeling of je dagelijkse bestaan kunnen deze worden toegepast. Zo kun je de symbolen inzetten om je spiritueel te ontwikkelen of tijdens het manifesteren. Bij manifesteren bedenk je je een situatie die je graag wilt realiseren. Het startpunt is dan ook de gewenste uitkomst. Hierna ga je langzaam bedenken hoe je dit kunt gaan realiseren. Door symbolen hierbij in te zetten kun je geholpen worden een beter beeld te schetsen waarom dit nou jouw ideale situatie is en hoe je dit kunt gaan bereiken. 

De reiki 2 cursus is als een cadeautje aan jezelf en aan je cliënten. Je leert namelijk hoe je de behandelingen krachtiger kunt maken waardoor je er meer uit kunt halen.

Ontmoet jouw trainer; Yvonne Riem

"It's not my job to fix you, It's my job to guide you while you fix yourself"

 • Master Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Hypno Coaching trainer

Breng jouw reiki krachten naar een hoger niveau!

Bij reiki niveau 2 breng je jouw eigen reiki krachten echt naar een hoger niveau. Nadat je tijdens de eerste cursus al leert wat het inhoudt en hoe je reiki toepast, leer je hier echt over de krachten ervan. Door het leren van de verschillende symbolen en het juist toepassen hiervan kun je bij jezelf en bij cliënten beter op de verschillende blokkades inspelen. Het leert je diepgang en kracht bij de behandelingen te zetten. 

Wanneer reiki 2 is afgerond kun je de behandeling gerichter toepassen op de oorzaak van de klacht. In plaats van dat je het probleem oplost ga je met meer diepgang op zoek naar de oorzaak van dit probleem. Hoe je dit doet leren we je in onze praktijk bij Nieuwetijds Opleidingen. Zo ben jij na de reiki 2 cursus in staat om je eigen blokkades te behandelen, maar ook die van verschillende cliënten. Hierna kun je door met de derde cursus waarbij je wordt opgeleid tot reiki master.

Wanneer je behandelingen gaat geven kun je erop vertrouwen dat je het probleem altijd wel zal vinden. De energie zal je hier naartoe leiden.

Nieuwetijds Opleidingen

Nog even drie belangrijke punten op een rij...

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen. 

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken. 

Wat vinden cursisten van onze opleidingen?

Harry Heeg

5/5

De eerste resultaten met TCT zijn binnen 🙂, het is nog mooier dan ik had gedacht. Ik ben er erg blij mee.

Natasja

5/5

Soulkey was echt een openbaring! Prachtige reis waarvan ik niet kan wachten deze in te zetten voor mijn clienten.

Ursula

5/5

Trauma Collapse Techniek – Geweldig, dit komt niet voor niets op mijn pad 😉 dankbaar voor alles, ik heb nu het vertrouwen dit in te gaan zetten 🙏

Training

Kies het niveau

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.