Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Trauma Collapse Technique

Zoals de naar Trauma Collapse Technique al verklapt is dit een unieke methodiek voor het wegnemen van trauma, PTSS, angst en depressie. Dit is iets heel anders dan EMDR! Met deze techniek hoef je namelijk geen herbelevingen mee te maken om van je trauma af te komen!

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Gratis advies? Vul je gegevens in en we bellen, appen of mailen je terug!

2 daagse Post-HBO Geaccrediteerde & erkende opleiding

De wachtlijsten voor psychische zorg van cliënten met burn-out, trauma of depressie klachten is soms ruim 22 weken! Met ruim 92.000 personen die in Nederland (en ook België) op hulp wachten is het waardevol om een deel van deze groep te kunnen helpen en behandelen.

Het zijn zaken waar een steeds grotere groep mensen in onze samenleving mee te maken hebben. Via de reguliere zorg zijn dit “problemen” die zelden snel kunnen worden opgelost.

Dus hoe helpt TCT methodiek hierbij en waarom kan TCT voor snelle en blijvende resultaten zorgen?

Via moderne en geavanceerde trance, NLP en HNLP technieken samengebracht in een nieuwe en unieke methodiek. Met TCT kunt je het verschil maken voor cliënten, hun leven weer teruggeven en hem/haar onbelemmerd op pad sturen. Op basis van, vaak verborgen, (hulp)bronnen in de client zelf kunnen we het grootste deel van het “probleem”, zo niet alles, vaak oplossen in slechts één sessie.

TCT maakt alles veel gemakkelijker bij het (ver)werken met trauma’s. En het mooiste is dat het niet nodig is om in te gaan op de details van het daadwerkelijke trauma. Dus geen herbeleving zoals met bijvoorbeeld emdr! Ook is het weer net wat anders dan de holistische en energetische therapeut opleiding.

Details over de opleiding

Ontdek de diepgaande transformatie van onze opleidingen. Leer de essentiële vaardigheden voor een betere toekomst, in een moderne, inspirerende omgeving.

Algemeen

 • Plek voor 12 deelnemers.
 • Lestijden: ca. 9:30 – 17:00
 • Geaccrediteerd

Studiebelasting

 • 2 dagen les op de locatie
 • 7 contact uren per lesdag
 • Minimale thuisstudie
 • Intervisie advies

Investering € 897

 • Normaal € 1.097
 • Early Bird voordeel  € 200
 • Waardevolle investering
 • Unieke methodiek

Agenda 2024

 • vr. 5 & za. 6 juli ’24

Wat is Trauma Collapse Techniek

Met TCT kun je op een pure manier in elke situatie werken, zonder de trauma details te kennen. Het onbewuste van de cliënt weet het allemaal, en dat is waar de verandering en bevrijding gebeurt.
Deze intensieve training van twee dagen stelt je in staat een techniek(en) te leren waarmee je snel, doeltreffend en
blijvend trauma kan wegnemen.

Deze training wordt exclusief in Nederland en België gegeven door Internationaal gecertificeerde hypnose trainer
Henk Riem.

Na de training ben je in staat direct sessies aan te bieden, waarbij cliënten profiteren van de krachtige tools die je bij ons leert. Verder bieden we je een digitale leeromgeving met video’s van de training, achteraf een goede raadplegen.

We doen veel live demo’s en je zal veel praktische oefeningen doen. Onze lesmethode houdt dus in ‘weten door te doen’, en niet enkel theorie.

Werken met trauma of PTSS is een uitdaging voor een hoop therapeuten, coaches of familie/vrienden, hetzij vanwege je eigen problemen met trauma en ervaringen uit het verleden, of omdat je te diep in contact komt met het trauma van je cliënten.

TCT maakt alles veel gemakkelijker bij het (ver)werken met trauma’s – zelfs zonder in te gaan op de details van het daadwerkelijke trauma. De neurale netwerken in de hersenen worden tijdens de techniek gestimuleerd voor betere en voor levenslange resultaten. Daarnaast kun je krachtige bevrijding ervaren, ontstaan nieuwe inzichten en een veranderde kijk op het dagelijks leven.

TCT kan de klus klaren en de nodige veranderingen laten plaatsvinden op basis van de eigen bronnen in de cliënt – zonder terugval of de mogelijkheid om het negatief opnieuw in te schakelen.

Met TCT kun je op een pure manier met elke situatie werken – zonder details te kennen. Het onbewuste van de cliënt weet het allemaal, en dat is waar de verandering en bevrijding gebeurt.

Deze intensieve training van twee dagen stelt je in staat een techniek te leren waarmee je snel, doeltreffend en blijvend trauma kan wegnemen. Wil je dus op de korte termijn een trauma techniek aanleren? Ga dan voor onze TCT cursus. Voor de meer uitgebreide variant lees je meer over onze holistisch energetisch therapeut opleiding.

Locaties waar de TCT gegeven wordt:

Door omstandigheden zal heel 2024 enkel de locatie in Nederland, Zoetermeer doorgang vinden!

Locatie Nederland
Nieuwetijds Opleidingen Zoetermeer
Stan Laurelstrook 57
2726 VZ Zoetermeer

Locatie België – tijdelijk niet beschikbaar!
Nieuwetijds Opleidingen België
Haagstraat 13A
9070 Heusden-Destelbergen

Uit welke onderdelen bestaat de TCT o.a.?

Deze unieke training omvat boeiende modules gevuld met theoretische kennis en praktische sessies. Leren door te doen!
 

Pre-talk & sessie overzicht

Hier gaan we het hebben over waarom het “probleem”van de client niet het probleem is en waarom we hem of haar uit de hypnose gaan halen waarvan zij denken dat het probleem is. 

C.E.R.I. Inductietechniek

Wat nu als jij een manier kunt gebruiken die jouw client op een zachte manier in trans laat gaan, transitie naar een andere staat en zonder weerstand in de client .. 

Coaching model

Taalpatronen gebaseerd op Mindbending-Language die direct een blijvende verandering kunnen geven. Zeker voor die cliënten die in een weerstand zitten

Frustrate Response / Dream arm

Snelle methode om directe emotie of frustratie los te laten en om positieve alternatieve toe te laten, te integreren en een client die klaar is voor de sessie

Castorian Collapse Technique

De collapse is de ruggengraat van de TCT en werkt met diversen technische lagen zoals regressie, inner-child, time-line enz… gecombineerd op een speelse mannier tot een krachtige methodiek. Alle (hulp)bronnen achter het trauma naar voren halen en bekrachtigen.  

Prime peak / DreamSelf

Als je het kan dromen of bedenken kan je het ook zijn, geheel in lijn met deze “finischer” om een bekrachtiging te maken van alle (hulp)bronnen die achter het trauma zaten.

Ontmoet jouw trainer: Henk Riem

“Passie voor het vak en je client op de eerste plaats,
de uitkomst is wat hun toekomst bepaald”

 • Internationaal Hypnose
 • Internationaal Hypnose Trainer
 • Soulkey basic Trainer
 • Trauma Collapse Techniek (TCT) Trainer
 • DNA Recovery Trainer
 • ABM Trainer (verslaving & gedrag sturing)
 • Hypno Coaching trainer (C.O.A.C.H.)
 • Gastic Balloon Methode Trainer
 • Het Swan protocol Trainer
Henk Riem Handtekening

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Werk met trama

2 dagen
 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Wat kan ik doen wanneer ik ben gecertificeerd?

Wij zijn internationaal gecertificeerd om hypnose trainingen te geven en zijn daardoor in staat om als een van de weinige opleidingsinstituten onze studenten echte moderne hypnotherapie te leren. Je zou kunnen denken dat er nauwelijks verschillen zijn tussen de aangeboden trainingsprogramma’s. Toch hebben wij een andere werkwijze en we hebben de credentials om dat te ondersteunen.

Wanneer je door ons bent gecertificeerd, ben jij in staat de meest uiteenlopende hulpvragen van jouw cliënt, op alle niveaus, te helpen. Via de dialoog en de technieken die we je leren. We gaan je een aantal van de nieuwste state-of-the-art technieken leren waarvan bewezen is dat ze werken en waarvan bewezen is dat ze blijvend zijn.

Dus je kunt krachtige sessies doen, zelfs met de moeilijkste problemen of cliënten.
Buiten hypnose technieken komen ook spirituele onderdelen aan bod zoals o.a. zielenreis, reïncarnatie, maar ook NLP & HNLP technieken.

Lees ook over de andere opleidingen Soulkey therapeut en holistisch energetisch hypnotherapeut.

Deze training is goedgekeurd en gecertificeerd door de volgende nationale en internationale organisaties:

Schrijf je hier in..

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.