Trauma Collapse Technique

2 daagse Post-HBO Geaccrediteerde & erkende opleiding

Een unieke methodiek voor wegnemen van trauma, PTSS, angst en depressie.

De wachtlijsten voor psychische zorg van cliënten met burn-out, trauma of depressie klachten is soms ruim 22 weken! Met ruim 92.000 personen die in Nederland (en ook België) op hulp wachten is het waardevol om een deel van deze groep te kunnen helpen en behandelen.

Het zijn zaken waar een steeds grotere groep mensen in onze samenleving mee te maken hebben. Via de reguliere zorg zijn dit “problemen” die zelden snel kunnen worden opgelost.

Dus hoe helpt TCT methodiek hierbij en waarom kan TCT voor snelle en blijvende resultaten zorgen?

Via moderne en geavanceerde trance, NLP en HNLP technieken. Samengebracht in een nieuwe en unieke methodiek.

Met TCT kunt je het verschil maken voor cliënten, hun leven weer teruggeven en hem/haar onbelemmerd op pad sturen.

Op basis van, vaak verborgen, (hulp)bronnen in de client zelf kunnen we het grootste deel van het “probleem”, zo niet alles, vaak oplossen in slechts één sessie.

TCT maakt alles veel gemakkelijker bij het (ver)werken met trauma’s. En het mooiste is dat het niet nodig is om in te gaan op de details van het daadwerkelijke trauma. Dus geen herbeleving!

Algemeen

 • Er is plek voor maximaal 12 deelnemers.
 • Schrijf je in 30 dagen voor aanvang en ontvang € 200 voordeel!
 • Internationaal en nationaal geaccrediteerd

Studiebelasting

 • 2 dagen les op de locatie
 • Minimaal 6 contact uren per lesdag
 • Minimale thuisstudie
 • Intervisie advies

Investering € 797

 • Normaal € 997
 • Early Bird voordeel van € 200
 • Vraag naar de mogelijkheden betaling
 • Waardevolle investering

Agenda 2023

 • vr. 2 & za. 3 juni 2023
  (Locatie: Gent, België)
 • Vr. 7 & 8 jul. 2023
  (locatie: Nederland)
 • Lestijden: ca. 9:30 – 17:00

Wat is Trauma Collapse Techniek

Met TCT kun je op een pure manier in elke situatie werken, zonder de trauma details te kennen. Het onbewuste van de cliënt weet het allemaal, en dat is waar de verandering en bevrijding gebeurt.
Deze intensieve training van twee dagen stelt je in staat een techniek(en) te leren waarmee je snel, doeltreffend en
blijvend trauma kan wegnemen.

Deze training wordt exclusief in Nederland en België gegeven door Internationaal gecertificeerde hypnose trainer
Henk Riem.

Na de training ben je in staat direct sessies aan te bieden, waarbij cliënten profiteren van de krachtige tools die je bij ons leert. Verder bieden we je een digitale leeromgeving met video’s van de training, achteraf een goede raadplegen.

We doen veel live demo’s en je zal veel praktische oefeningen doen. Onze lesmethode houdt dus in ‘weten door te doen’, en niet enkel theorie.

Werken met trauma of PTSS is een uitdaging voor een hoop therapeuten, coaches of familie/vrienden, hetzij vanwege je eigen problemen met trauma en ervaringen uit het verleden, of omdat je te diep in contact komt met het trauma van je cliënten.

TCT maakt alles veel gemakkelijker bij het (ver)werken met trauma’s – zelfs zonder in te gaan op de details van het daadwerkelijke trauma. De neurale netwerken in de hersenen worden tijdens de techniek gestimuleerd voor betere en voor levenslange resultaten. Daarnaast kun je krachtige bevrijding ervaren, ontstaan nieuwe inzichten en een veranderde kijk op het dagelijks leven.

TCT kan de klus klaren en de nodige veranderingen laten plaatsvinden op basis van de eigen bronnen in de cliënt – zonder terugval of de mogelijkheid om het negatief opnieuw in te schakelen.

Met TCT kun je op een pure manier met elke situatie werken – zonder details te kennen. Het onbewuste van de cliënt weet het allemaal, en dat is waar de verandering en bevrijding gebeurt.

Deze intensieve training van twee dagen stelt je in staat een techniek te leren waarmee je snel, doeltreffend en blijvend trauma kan wegnemen. 

Locaties waar de TCT gegeven wordt:

Locatie Nederland
Nieuwetijds Opleidingen
Stan Laurelstrook 57
2726 VZ Zoetermeer

Locatie België
Van der Valk Hotel Gent
Akkerhage 10
9000 Gent

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

#1

Pre-talk & sessie overzicht

Hier gaan we het hebben over waarom het “probleem”van de client niet het probleem is en waarom we hem of haar uit de hypnose gaan halen waarvan zij denken dat het probleem is. 

#2

C.E.R.I. Inductietechniek

Wat nu als jij een manier kunt gebruiken die jouw client op een zachte manier in trans laat gaan, transitie naar een andere staat en zonder weerstand in de client .. 

#3

Coaching model

Taalpatronen gebaseerd op Mindbending-Language die direct een blijvende verandering kunnen geven. Zeker voor die cliënten die in een weerstand zitten

#4

Frustrate Response / Dream arm

Snelle methode om directe emotie of frustratie los te laten en om positieve alternatieve toe te laten, te integreren en een client die klaar is voor de sessie

#5

Castorian Collapse Technique

De collapse is de ruggengraat van de TCT en werkt met diversen technische lagen zoals regressie, inner-child, time-line enz… gecombineerd op een speelse mannier tot een krachtige methodiek. Alle (hulp)bronnen achter het trauma naar voren halen en bekrachtigen.  

#6

Prime peak / DreamSelf

Als je het kan dromen of bedenken kan je het ook zijn, geheel in lijn met deze “finischer” om een bekrachtiging te maken van alle (hulp)bronnen die achter het trauma zaten.

Ontmoet jouw trainer; Henk Riem

“Passie voor het vak en je client op de eerste plaats, de uitkomst is wat hun toekomst bepaald”

 • Internationaal Hypnose Trainer
 • Soulkey Therapeut Trainer
 • Trauma Collapse Techniek (TCT) Trainer
 • DNA Recovery Trainer
 • ABM Trainer (verslaving & gedrag sturing)
 • Hypno Coaching trainer (C.O.A.C.H.)
 • Gastic Balloon Methode Trainer
 • DNA Recovery Trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij...

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen. 

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken. 

Wat vinden cursisten van onze opleidingen?

Harry Heeg

5/5

De eerste resultaten met TCT zijn binnen 🙂, het is nog mooier dan ik had gedacht. Ik ben er erg blij mee.

Natasja

5/5

Soulkey was echt een openbaring! Prachtige reis waarvan ik niet kan wachten deze in te zetten voor mijn clienten.

Ursula

5/5

Trauma Collapse Techniek – Geweldig, dit komt niet voor niets op mijn pad 😉 dankbaar voor alles, ik heb nu het vertrouwen dit in te gaan zetten 🙏

Werk met trama

2 dagen

FEITEN

V: Is deze training vergelijkbaar met die van andere academies of scholen?
A: Nee, deze training is door een van de best gecertificeerde academies wereldwijd ontwikkeld en daarom zijn we verheugd om op internationale niveau les te geven. De ontwikkeling door Martin Castor Peterson, enige Deense trainer ooit, heeft drie internationale onderscheidingen ontvangen voor zijn werk met hypnose.

V: Maakt certificering verschil?
A: Ja, uiteraard! Sommige scholen in deze wereld leggen niet veel nadruk op certificering of maken alleen hun eigen certificering. We zijn trots om 7 internationale organisaties te vertegenwoordigen als trainer en als een instituut. Dat betekent dat we back-up en ondersteuning hebben voor wat we leren, en dat onze inhoud is goedgekeurd te voldoen aan de ethische normen van deze organisaties. We zijn van mening dat het een must is om een hoog niveau van onderwijs en de normen van trainers te waarborgen.

V: Kan ik klanten na deze training direct helpen?
A: Ja, je kan direct sessies aanbieden waarbij cliënten profiteren van de krachtige tools die je bij ons leert.

V: Moet ik mijn certificering verlengen?
A: Niet verplicht, wel is het raadzaam intervisiedagen bij te wonen die voor een kleine investering te volgen zijn.

V: Kan ik anderen deze dingen leren die ik heb geleerd?
A: Nee, dat kan niet. Dat is uitsluitend gereserveerd voor goedgekeurde en gecertificeerde instructeurs.

Deze training is goedgekeurd en gecertificeerd door de volgende nationale en internationale organisaties:

V: Is assistentie beschikbaar nadat ik de training heb voltooid?
A: Ja, absoluut. Wij bieden studentensessies en counseling indien nodig. Ook is de hand-out een goede raadpleger

V: Kan ik in termijnen betalen?
A: In principe niet, je moet het volledige bedrag betalen kort na de registratie. In sommige gevallen met zeer vroege registraties kunnen we een beperkte optie aanbieden om betaling in 2 termijnen te doen.

V: Moet ik een online training voltooien vóór de LIVE-training?
A: Nee, niet verplicht. Toch kan het ondersteunend zijn onze pre-cursus lessen te volgen. (Momenteel enkel in het Engels)

V: Worden er oefeningen gebruikt als onderdeel van de lesmethode?
A: Ja, we oefenen een techniek genaamd versneld leren om ervoor te zorgen dat je zowel bewust als onbewust de informatie “krijgt”. We doen veel live demo’s en er zullen veel praktische oefeningen zijn. Onze lesmethode houdt in ‘weten door te doen’, niet alleen theorie.

V: Krijg ik een titel met mijn certificering?
A: Iedereen die het programma voltooit wordt gecertificeerd als TCT practitioner De titel is TCTp en na de training mag je deze titel voeren.

Wil je de hand-out van de lezing ontvangen? Klik dan hier…

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.