Advanced Hypnotherapeut Opleiding

Leer moderne hypnose...

regression-therapy
9

Je hebt eindelijk de stap gezet en wil aan de slag met de hypnotherapeut opleiding. Nieuwetijds Opleidingen biedt een volledig geaccrediteerde opleiding hypnotherapie waarmee jij jezelf binnen een jaar hypnotherapeut mag noemen. Op verschillende manieren leer jij diverse technieken aan om een professionele therapeut te worden. Zo kun je jouw cliënten in hypnose brengen en ze van hun klachten af helpen door de dieper onderliggende oorzaak hiervan naar boven te halen.

De opleiding tot Advanced Hypnotherapeut bestaat uit 8 blokken, met ieder hun eigen verhaal en achtergrond. Je leert niet alleen de fijne kneepjes van het vak hypnotherapie, maar je krijgt ook alle handvatten om geheel zelf een praktijk op te kunnen zetten.

Mogelijkheden voor de opleiding hypnotherapie

Lees alles wat we je te vertellen hebben over de vakopleiding advanced hypnotherapeut! In de opleiding leren we jou diverse technieken aan om met hypnotherapie iemand zijn onderbewustzijn, gedrag en bewustzijn met elkaar te verbinden. Zo komen verschillende dingen boven water zoals de oorzaak van een trauma, waar een cliënt zelf niet zo snel aan zou denken, maar wat je met hypnose zeker kunt realiseren. Maar hoe zit de opleiding hypnotherapeut verder in elkaar?

Algemene Informatie:​

Studiebelastiing

 • 8 maanden klassikaal les
 • 27 dagen les op het instituut
 • 6 contact uren per lesdag
 • totaal 162 contact uren
 • ± 100 uur thuisstudie
 • ± 35 uur intervisie

Investering

€ 5997

 • Waarde van 6497
 • Early Bird voordeel van € 500
 • Betaling in delen mogelijk
 • Aanbetaling € 2409 +
  12 termijnen van € 299
 • Investering in jezelf

Agenda 2023

Blok 1: 8 t/m 10 sept. ’23
Blok 2: 20 t/m 22 okt. ’23
Blok 3: 24 t/m 26 nov. ’23
Blok 4: 5 t/m 7 jan. ’24
Blok 5: 1 t/m 4 fem. ’24
Blok 6: 1 t/m 3 mrt ’24
Blok 7: 28 t/m 31 mrt ’24
Blok 8: 26 t/m 28 ’24
Examen: 5 mei 2024

Agenda 2024

Blok 1: 22 t/m 24 mrt. ’24
Blok 2: 19 t/m 21 april. ’24
Blok 3: 24 t/m 26 mei ’24
Blok 4: 21 t/m 23 juni ’24
Blok 5: 12 t/m 15 sept. ’24
Blok 6: 11 t/m 13 okt. ’24
Blok 7: 14 t/m 17 nov. ’24
Blok 8: 13 t/m 15 dec. ’24
Examen: 22 dec. 2024

Certificaat opleiding

Wil je liever eerst beginnen met de basis, kies dan hieronder voor de opleiding Hypnose Practitioner.

Hypnose versus Hypnotherapie ..

Heldere uitleg wat het is,
wat je er mee kan en
hoe zet je het in..

Knowhow

Er is een groot verschil tussen het werk van een hypnotiseur en een hypnotherapeut. Het werk van een hypnotiseur is eenrichtingsverkeer, waarbij de hypnotiseur suggesties geeft en meestal hardop voorleest uit een script dat zogenaamd de behoeften van de cliënt dekt.

Het probleem is echter dat in de kern van een specifiek individu dit meestal niet overeenkomt met de woorden van een script; ze kunnen alleen worden gecreëerd door een echt dialoog. Het werk van een hypnotherapeut is een voortdurende dialoog tussen therapeut en cliënt, die een trance-opwekkend effect heeft en onmiddellijke inzichten en resultaten oplevert.

De hersenen hebben die nieuwe (hulp)bronnen nodig voor de neuronen om de verandering teweeg te brengen, en het moet met de persoonlijke zaken zijn die voor de client belangrijk zijn. Dat is in geen enkel script terug te vinden!

Wij bieden je moderne, nieuw ontwikkelde technieken en beproefde tools, zodat je ook bij buitengewone uitdagingen succesvol kunt zijn bij je cliënt.

Hoe zit hypnose in elkaar?

Er zijn veel manieren om les te geven als het gaat om hypnose, en er zijn nog veel meer manieren om met hypnose te werken. Daarom is het belangrijk om de juiste en essentiële basiskennis te leren. Zo kun je in principe alle vormen van hypnose begrijpen. Hypnose wordt namelijk gebruikt voor verschillende doeleinden, waar je dus verschillende vormen van hypnose voor kunt inzetten. Oorzaken van een trauma kunnen hiermee naar boven komen, maar je kunt hier ook de trauma’s ook mee helen. Maar ook lichamelijk kun je inspelen op verschillende processen.

Hypnose kan in principe binnen een paar dagen worden aangeleerd. Wat echter tijd kost, is het opbouwen van vertrouwen, het leren van technieken, de psychologie en werking van het brein én wat men ethisch kan en moet doen. Al deze bijkomende factoren zijn een stuk belangrijker dan alleen het leren hypnotiseren. Dit maakt je namelijk een échte professional. Wij leren onze studenten echte moderne hypnotherapie tijdens de opleiding.

Je vraagt je waarschijnlijk af of onze cursus niet gewoon hetzelfde is als alle anderen? Maar nee, wij analyseren onze cliënten niet om die informatie dan weer te gebruiken voor een oplossing van de hulpvraag. Cliënten hebben het antwoord zelf al. We creëren een opening en brengen op natuurlijke wijze communicatie tot stand tussen bewustzijn, onderbewustzijn en gedrag. Op deze manier kan de cliënt zijn of haar natuurlijke hulpbronnen het meest efficiënt gebruiken.

Deze techniek leren wij jou aan wanneer we je opleiden tot hypnotherapeut. Als echte professional weet je hoe je om moet gaan met jouw cliënten en wat je moet doen om het antwoord op de vraag die iemand heeft in diegene los te maken. Eigenlijk ben je dan ook meer een hypnocoach. Je helpt mensen met hypnose namelijk meer zichzelf te helen dan dat jij de heler bent!

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

Blok 1 - basis 1

Basis 1 -o.a. geschiedenis,  Inductie technieken, wat is trance en trance niveaus, rapport, herkaderen, ankeren en meer..

Blok 2 - basis 2

Basis 2 – release-technieken, Sedona methode, power words, hypnotic bridge, pretalk, hypnotiseur vs hypnotherapeut en meer..

Blok 3 - basis 3

Basis 3 – o.a. trauma collapse techniek, frustrated response, coaching model, dreamself, controlroom en meer ..

Blok 4 - Gastic balloon

Moderne taal, geavanceerde technieken en het efficiënt diepgaand veranderingswerk zorgen voor geweldige resultaten van jouw cliënt. Loslaten van gewicht is meer dan alleen het gewicht. Het is een gezond en gelukkig brein, een sterk en energiek lichaam gebaseerd op een gezonde mindset en nieuw gedrag

Blok 5 - SoulKey® basis

Cliënten komen niet alleen bij je voor pijn of ongemak. Ze komen bij je met levensvragen.  Antwoorden liggen vaak in de cliënt zelf.
Met SoulKey®  leren we reïncarnatie, soul communication enlife between lives in te zetten

Blok 6 - Cognitief bewust

Door o.a. ingesleten reactiepatronen te doorgronden ontstaan nieuwe wegen om te verkennen, door de vrijheid die wordt verkregen. Je leert onder meer werken met depressies, fobieën, chronische pijn en stress. Een positieve mindset zal bijdragen aan een leven in het nu!

Blok 7 - DNA Recovery 2.0

Alles wat in het verleden voor jou mogelijk was, zit nog in het geheugen van je lichaam en kan weer geactiveerd worden. De drie principes:

– Als je erover kunt dromen, heb je de middelen al.
– Als je het hebt gehad, kun je het weer vinden.
– Vergeten? je kunt er opnieuw mee verbinden.

Omdat alle informatie wordt opgeslagen in de lichaamscellen, DNA en neurale netwerken.

Blok 8 Sales training

Iedereen kan verkopen! alleen de stigma’s die we hebben over verkopen (de snelle autoverkoper, deur aan deur, tell-sell) geeft verkopen een negatieve lading. Maar het zit allemaal in je mindset. We gaan principes delen die werken, zodat jij het in je eigen situatie kunt gaan toepassen. 

Examen

Je krijgt gelegenheid om jouw kennis in een theorie examen te testen, waarna je in een praktijk examen met een echte client een issue oplost. Als je deze twee onderdelen met een goed gevolg hebt afgesloten ontvang je een diploma, geaccrediteerd door het KTNO als vakopleiding. 

Ontmoet jouw trainer; Henk Riem

“Passie voor het vak en je client op de eerste plaats, de uitkomst is wat hun toekomst bepaald”

 • Internationaal Hypnose Trainer
 • Soulkey Therapeut Trainer
 • Trauma Collapse Techniek (TCT) Trainer
 • DNA Recovery Trainer
 • ABM Trainer (verslaving & gedrag sturing)
 • Hypno Coaching trainer (C.O.A.C.H.)
 • Gastic Balloon Methode Trainer
 • DNA Recovery Trainer
ISAHt International Society of Advanced Hypnotherapists certified hypnosis instructor

VAK-Opleiding

8 maanden

Endorsement of Henk Riem by Martin Castor – The Hypno Academy

Nog even drie belangrijke punten op een rij..

1

Begrijpelijke lessen

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen. 

2

Duidelijke syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

3

Digitale leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken. 

Dé training om hypnotherapeut te worden met veel tools!

Onze training is een hypnotherapeut training, waar door alle blokken heen veel scriptless, conversationele, castoriaanse en power hypnose zit voor toepassingen met cliënten. Alles wat je nodig hebt om te beginnen – of verdiepen als je al enige training hebt gedaan.

Dit gaat verder dan elke andere standaard hypnose training. We geven je moderne hypnose technieken die op een bijzondere efficiënte wijze worden aangeleerd en om direct in de praktijk te brengen.

Wat kan ik doen wanneer ik ben gecertificeerd? 

Wij zijn internationaal gecertificeerd om hypnose trainingen te geven en zijn daardoor in staat om als een van de weinige opleidingsinstituten onze studenten echte moderne hypnotherapie te leren. Je zou kunnen denken dat er nauwelijks verschillen zijn tussen de aangeboden trainingsprogramma’s. Toch hebben wij een andere werkwijze en we hebben de credentials om dat te ondersteunen.

Wanneer je door ons bent gecertificeerd, ben jij in staat de meest uiteenlopende hulpvragen van jouw cliënt, op alle niveaus, te helpen. Via de dialoog en de technieken die we je leren. We gaan je een aantal van de nieuwste state-of-the-art technieken leren waarvan bewezen is dat ze werken en waarvan bewezen is dat ze blijvend zijn.

Dus je kunt krachtige sessies doen, zelfs met de moeilijkste problemen of cliënten.
Buiten hypnose technieken komen ook spirituele onderdelen aan bod zoals o.a. zielenreis, reïncarnatie, maar ook NLP & HNLP technieken.

Lees ook over de andere opleidingen Soulkey therapeut en holistisch energetisch hypnotherapeut.

Deze training is goedgekeurd en gecertificeerd door de volgende nationale en internationale organisaties:
ISAHt International Society of Advanced Hypnotherapists
KTNO keurmerk
ICBCH International Certification Board of Clinical Hypnotherapy
International Certification Board of Clinical Hypnotherapists
IHF International Hypnosis Federation
International Hypnosis Federation
NHG National Guild of Hypnotists
National Guild of Hypnotists
IACT International Association of Counselors and Therapists
International Association of Counselors and Therapists

© 2023 Nieuwetijds Opleidingen

Chat openen
Scan de code
Hallo, kunnen we je helpen?