Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Advanced Hypnotherapeut Opleiding

Je bent geïnteresseerd in een opleiding tot hypnotherapeut en nu ben jij je aan het oriënteren..

Bij Nieuwetijds Opleidingen bieden we je een prachtige kans om binnen één jaar een geaccrediteerde hypnotherapeut te worden. Tijdens deze opleiding leer je verschillende technieken en vaardigheden om een professionele therapeut te zijn en om je cliënten te helpen gedragspatronen te doorbreken en persoonlijke doorbraken te bereiken.

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Gratis advies? Vul je gegevens in en we bellen, appen of mailen je terug!

Verken de kracht van hypnose met diepgaande begeleiding en innovatieve brein wetenschap.
Na afronden van de Hypnose Basispricipes en Hypnose Practitioner ben je klaar voor de volgende fase! Stap dieper de fascinerende wereld van hypnose in om je cliënten te helpen met échte blijvende transformaties!

De Advanced Hypnotherapeut Opleiding is een unieke, 8-maanden durende reis die je leert om hypnose op een moderne manier toe te passen, gebaseerd op de nieuwste inzichten in de werking van het brein.

De kracht van persoonlijke begeleiding

In tegenstelling tot veel andere opleidingen, staat persoonlijke begeleiding centraal in onze Advanced Hypnotherapie Opleiding. We geloven dat leren het beste gaat in een omgeving van ondersteuning en interactie. Ervaren docenten en supervisors staan ​​altijd klaar om je te begeleiden, te coachen en te helpen je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Studiebelasting

 • 8 maanden klassikaal les
 • 27 dagen les op het instituut
 • 6 contact uren per lesdag
 • totaal 162 contact uren
 • ± 100 uur thuisstudie
 • ± 35 uur intervisie

Investering € 4997

 • Waarde van 5997
 • Early Bird voordeel € 1000
 • Betaling in delen mogelijk
 • Investering in jezelf

Aanbetaling € 2397 + 8 termijnen
van € 325

Agenda 2024

Blok 1: 14 t/m 16 mrt. ’25
Blok 2: 11 t/m 13 april. ’25
Blok 3: 09 t/m 11 mei ’25
Blok 4: 06 t/m 08 juni ’25
Blok 5: 04 t/m 07 sept. ’25
Blok 6: 03 t/m 05 okt. ’25
Blok 7: 06 t/m 09 nov. ’25
Blok 8: 28 t/m 30 nov. ’25
Examen: zondag 14 dec. 2025

Wat zit er in?

Basis 1 & 2

Trauma relase

Gastic balloon

Soulkey terapie

Cognitief therapie

DNA Recovery

Sales en starten eigen praktijk

Hypnose versus Hypnotherapie ..

Er is een groot verschil tussen het werk van een hypnotiseur en een hypnotherapeut. Het werk van een hypnotiseur is eenrichtingsverkeer, waarbij de hypnotiseur suggesties geeft en meestal hardop voorleest uit een script dat zogenaamd de behoeften van de cliënt dekt.

Het probleem is echter dat in de kern van een specifiek individu dit meestal niet overeenkomt met de woorden van een script; ze kunnen alleen worden gecreëerd door een echt dialoog. Het werk van een hypnotherapeut is een voortdurende dialoog tussen therapeut en cliënt, die een trance-opwekkend effect heeft en onmiddellijke inzichten en resultaten oplevert.

De hersenen hebben die nieuwe (hulp)bronnen nodig voor de neuronen om de verandering teweeg te brengen, en het moet met de persoonlijke zaken zijn die voor de client belangrijk zijn. Dat is in geen enkel script terug te vinden!

Wij bieden je moderne, nieuw ontwikkelde technieken en beproefde tools, zodat je ook bij buitengewone uitdagingen succesvol kunt zijn bij je cliënt.

Hoe zit hypnose in elkaar?

Er zijn veel manieren om les te geven als het gaat om hypnose, en er zijn nog veel meer manieren om met hypnose te werken. Daarom is het belangrijk om de juiste en essentiële basiskennis te leren. Zo kun je in principe alle vormen van hypnose begrijpen. Hypnose wordt namelijk gebruikt voor verschillende doeleinden, waar je dus verschillende vormen van hypnose voor kunt inzetten. Oorzaken van een trauma kunnen hiermee naar boven komen, maar je kunt hier ook de trauma’s ook mee helen. Maar ook lichamelijk kun je inspelen op verschillende processen.

Hypnose kan in principe binnen een paar dagen worden aangeleerd. Wat echter tijd kost, is het opbouwen van vertrouwen, het leren van technieken, de psychologie en werking van het brein én wat men ethisch kan en moet doen. Al deze bijkomende factoren zijn een stuk belangrijker dan alleen het leren hypnotiseren. Dit maakt je namelijk een échte professional. Wij leren onze studenten echte moderne hypnotherapie tijdens de opleiding.

Hypnose met de nieuwste inzichten van het brein

We combineren klassieke- en moderne hypnose technieken met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoe het brein werkt. Dit zorgt voor een diepgaander begrip van de werking van hypnose en stelt je in staat om de kracht van hypnose te maximaliseren voor je cliënten.

En wellicht vraagt je waarschijnlijk af of onze cursus niet gewoon hetzelfde is als alle anderen? Maar nee, wij analyseren onze cliënten niet om die informatie dan weer te gebruiken voor een oplossing van de hulpvraag. Cliënten hebben het antwoord zelf al. We creëren een opening en brengen op natuurlijke wijze communicatie tot stand tussen bewustzijn, onderbewustzijn en gedrag. Op deze manier kan de cliënt zijn of haar natuurlijke hulpbronnen het meest efficiënt gebruiken.

Deze techniek leren wij jou aan wanneer we je opleiden tot hypnotherapeut. Als echte professional weet je hoe je om moet gaan met jouw cliënten en wat je moet doen om het antwoord op de vraag die iemand heeft in diegene los te maken. Eigenlijk ben je dan ook meer een hypnocoach. Je helpt mensen met hypnose namelijk meer zichzelf te helen dan dat jij de heler bent!

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

Onze opleiding omvat boeiende modules, workshops en praktische sessies.
Leer essentiële kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei en succes.

Blok 1

De diepere betekenis en theorie van hypnose
Diversen Inductietechnieken

Blok 2

Trance suggestie en beïnvloeding
Werken met het onderbewustzijn

Blok 3

Metaforen, verhalen & NLP
Hypnose voor gewichtsverlies

Blok 4

Regressietherapie
Werken met trauma

Blok 5

Spirituele hypnose (Soulkey ©)
Cognitive therapie

Blok 6

Hypnose; Depressie, burn-out en stress
Hypnose; Verslavingen

Blok 7

DNA Recovery – Fysiek herstel
Angst en fobieën

Blok 8

Hypnose voor pijn en zelfvertrouwen
Opzetten eigen praktijk

Theorie & praktijk examen

Je krijgt gelegenheid om jouw kennis in een theorie examen te testen, waarna je in een praktijk examen met een echte client een bestaand issue dient aan te pakken.

Ontmoet jouw trainer: Henk Riem

“Passie voor het vak en je client op de eerste plaats,
de uitkomst is wat hun toekomst bepaald”

 • Internationaal Hypnose
 • Internationaal Hypnose Trainer
 • Soulkey basic Trainer
 • Trauma Collapse Techniek (TCT) Trainer
 • DNA Recovery Trainer
 • ABM Trainer (verslaving & gedrag sturing)
 • Hypno Coaching trainer (C.O.A.C.H.)
 • Gastic Balloon Methode Trainer
 • Het Swan protocol Trainer
Henk Riem Handtekening

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Vak-opleiding

 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Dé training om hypnotherapeut te worden met veel tools!

Onze training is een hypnotherapeut training, waar door alle blokken heen veel scriptless, conversationele, castoriaanse en power hypnose zit voor toepassingen met cliënten. Alles wat je nodig hebt om te beginnen – of verdiepen als je al enige training hebt gedaan.

Dit gaat verder dan elke andere standaard hypnose training. We geven je moderne hypnose technieken die op een bijzondere efficiënte wijze worden aangeleerd en om direct in de praktijk te brengen.

Wat kan ik doen wanneer ik ben gecertificeerd?

Wij zijn internationaal gecertificeerd om hypnose trainingen te geven en zijn daardoor in staat om als een van de weinige opleidingsinstituten onze studenten echte moderne hypnotherapie te leren. Je zou kunnen denken dat er nauwelijks verschillen zijn tussen de aangeboden trainingsprogramma’s. Toch hebben wij een andere werkwijze en we hebben de credentials om dat te ondersteunen.

Wanneer je door ons bent gecertificeerd, ben jij in staat de meest uiteenlopende hulpvragen van jouw cliënt, op alle niveaus, te helpen. VVia de dialoog en de technieken die we je leren.

We gaan je een aantal van de nieuwste state-of-the-art technieken leren waarvan bewezen is dat ze werken en waarvan bewezen is dat ze blijvend zijn.

Dus je kunt krachtige sessies doen, zelfs met de moeilijkste problemen of cliënten.
Buiten hypnose technieken komen ook spirituele onderdelen aan bod zoals o.a. zielenreis, reïncarnatie, maar ook NLP & HNLP technieken.

Lees ook over de andere opleidingen Soulkey therapeut en holistisch energetisch hypnotherapeut.

Inschrijven doe je hier..

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.