Hypnose practitioner

Je hebt eindelijk de stap gezet en wil mensen helpen met hypnose.

Nieuwetijds Opleidingen biedt je een volledig basis opleiding waarmee jij jezelf hypnose practitioner mag noemen.
De opleiding bestaat uit 3 blokken, waarin we je de basis leren. Je leert niet alleen de fijne kneepjes van het vak hypnotherapie, maar krijg alle basis handvatten om zelfstandig cliënten te helpen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Lees alles wat we je te vertellen hebben over de opleiding hypnose practitioner en wat de eventuele mogelijkheden zijn om door te groeien tot Advanced Hypnotherapeut! 

We laten je graag het verschil zien in deze twee opleidingen, een makkelijk overzicht helpt je bij je keuzen.

Studiebelasting

 • 3 maanden klassikaal les
 • Elke maand 3 dagen les
 • Minimaal 6 contact uren per lesdag
 • Totaal van 54 contact uur
 • ± 50 uur thuisstudie
 • ± 12 uur Intervisie tussen de lesblokken

Investering € 1997

 • Waarde normaal € 2497
 • Nu Early bird voordeel van € 500!
 • Betaling in delen is mogelijk: Aanbetaling van € 803 plus 6 termijnen van € 199,00
 • (Early bird tot 30 dagen vóór aanvang)

Agenda 2023

 • Blok 1: 8 t/m 10 sept. ’23
 • Blok 2: 20 t/m 22 okt. ’23
 • Blok 3: 24 t/m 26 nov. ’23
 • Examen 10 december '23

Agenda 2024

 • Blok 1: 22 t/m 24 mrt. ’24
 • Blok 2: 19 t/m 21 april. ’24
 • Blok 3: 24 t/m 26 mei ’24
 • Examen 9 juni '24

Hypnose versus Hypnotherapie ..

Er is een groot verschil tussen het werk van een hypnotiseur en een hypnotherapeut. Het werk van een hypnotiseur is eenrichtingsverkeer, waarbij de hypnotiseur suggesties geeft en meestal hardop voorleest uit een script dat zogenaamd de behoeften van de cliënt dekt.

Het probleem is echter dat in de kern van een specifiek individu dit meestal niet overeenkomt met de woorden van een script; ze kunnen alleen worden gecreëerd door een echt dialoog. Het werk van een hypnotherapeut is een voortdurende dialoog tussen therapeut en cliënt, die een trance-opwekkend effect heeft en onmiddellijke inzichten en resultaten oplevert.

De hersenen hebben die nieuwe (hulp)bronnen nodig voor de neuronen om de verandering teweeg te brengen, en het moet met de persoonlijke zaken zijn die voor de client belangrijk zijn. Dat is in geen enkel script terug te vinden!

Wij bieden je moderne, nieuw ontwikkelde technieken en beproefde tools, zodat je ook bij buitengewone uitdagingen succesvol kunt zijn bij je cliënt.

Hoe zit hypnose in elkaar?

Er zijn veel manieren om les te geven als het gaat om hypnose, en er zijn nog veel meer manieren om met hypnose te werken. Daarom is het belangrijk om de juiste en essentiële basiskennis te leren. Zo kun je in principe alle vormen van hypnose begrijpen. Hypnose wordt namelijk gebruikt voor verschillende doeleinden, waar je dus verschillende vormen van hypnose voor kunt inzetten. Oorzaken van een trauma kunnen hiermee naar boven komen, maar je kunt hier ook de trauma’s ook mee helen. Maar ook lichamelijk kun je inspelen op verschillende processen.

Hypnose kan in principe binnen een paar dagen worden aangeleerd. Wat echter tijd kost, is het opbouwen van vertrouwen, het leren van technieken, de psychologie en werking van het brein én wat men ethisch kan en moet doen. Al deze bijkomende factoren zijn een stuk belangrijker dan alleen het leren hypnotiseren. Dit maakt je namelijk een échte professional. Wij leren onze studenten echte moderne hypnotherapie tijdens de opleiding.

Je vraagt je waarschijnlijk af of onze cursus niet gewoon hetzelfde is als alle anderen? Maar nee, wij analyseren onze cliënten niet om die informatie dan weer te gebruiken voor een oplossing van de hulpvraag. Cliënten hebben het antwoord zelf al. We creëren een opening en brengen op natuurlijke wijze communicatie tot stand tussen bewustzijn, onderbewustzijn en gedrag. Op deze manier kan de cliënt zijn of haar natuurlijke hulpbronnen het meest efficiënt gebruiken.

Deze techniek leren wij jou aan wanneer we je opleiden tot hypnotherapeut. Als echte professional weet je hoe je om moet gaan met jouw cliënten en wat je moet doen om het antwoord op de vraag die iemand heeft in diegene los te maken. Eigenlijk ben je dan ook meer een hypnocoach. Je helpt mensen met hypnose namelijk meer zichzelf te helen dan dat jij de heler bent!

 

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

#1

Blok 1 - hypnose basis 1

Inductietechnieken, Trance en Trance niveaus, rapport, herkaderen, ankeren

#2

Blok 2 - hypnose basis 1

Release-technieken, Sedona methode, Controlroom, powerwords, pretalk

#3

Blok 3 - basis 3

Trauma’s, collapse techniek, frustrated response, coaching model, Taalgebruik

#4

Examen

Je sluit af met een theorie en praktijk examen. 

Ontmoet jouw trainer; Henk Riem

“Passie voor het vak en je client op de eerste plaats, de uitkomst is wat hun toekomst bepaald”

 • Internationaal Hypnose Trainer
 • Soulkey Therapeut Trainer
 • Trauma Collapse Techniek (TCT) Trainer
 • DNA Recovery Trainer
 • ABM Trainer (verslaving & gedrag sturing)
 • Hypno Coaching trainer (C.O.A.C.H.)
 • Gastic Balloon Methode Trainer
 • DNA Recovery Trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij...

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen. 

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken. 

Wat vinden cursisten van onze opleidingen?

Harry Heeg

5/5

De eerste resultaten met TCT zijn binnen 🙂, het is nog mooier dan ik had gedacht. Ik ben er erg blij mee.

Natasja

5/5

Soulkey was echt een openbaring! Prachtige reis waarvan ik niet kan wachten deze in te zetten voor mijn clienten.

Ursula

5/5

Trauma Collapse Techniek – Geweldig, dit komt niet voor niets op mijn pad 😉 dankbaar voor alles, ik heb nu het vertrouwen dit in te gaan zetten 🙏

BASIS OPLEIDING

3 maanden

Dé training om hypnose practitioner te worden.

Onze training, onder licentie van thehypnoacademy.com – Martin Castor –  is een hypnose practitioner training, met veel scriptless, conversationele en power hypnose voor toepassingen op en met cliënten. Het helpt je wat nodig is om te beginnen – of verdiepen als je al enige training hebt gedaan.

Dit gaat verder dan elke andere standaard hypnose training. We geven je moderne hypnose technieken die op een bijzondere efficiënte wijze worden aangeleerd en om direct in de praktijk te brengen.

Wat kan ik doen wanneer ik ben gecertificeerd?

Wij zijn internationaal gecertificeerd om hypnose trainingen te geven en zijn daardoor in staat om als een van de weinige opleidingsinstituten onze studenten echte moderne hypnotherapie te leren. Je zou kunnen denken dat er nauwelijks verschillen zijn tussen de aangeboden trainingsprogramma’s. Toch hebben wij een andere werkwijze en we hebben de credentials om dat te ondersteunen.

Wanneer je door ons bent gecertificeerd, ben jij in staat de meest uiteenlopende hulpvragen van jouw cliënt, op alle niveaus, te helpen. Via de dialoog en de technieken die we je leren. We gaan je een aantal van de nieuwste state-of-the-art technieken leren waarvan bewezen is dat ze werken en waarvan bewezen is dat ze blijvend zijn.

Dus je kunt krachtige sessies doen, zelfs met de moeilijkste problemen of cliënten.
Buiten hypnose technieken komen ook spirituele onderdelen aan bod zoals o.a. zielenreis, reïncarnatie, maar ook NLP & HNLP technieken.

Lees ook over de andere opleidingen Soulkey therapeut en holistisch energetisch hypnotherapeut.

Deze training is goedgekeurd en gecertificeerd door de volgende nationale en internationale organisaties:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.