Meditatie opleiding

"Wees in vrede met je adem.."

Je probeert dapper te mediteren omdat je gehoord hebt dat het goed voor je is, maar het lukt niet zo goed. Je raakt constant afgeleid en uiteindelijk ook een beetje gefrustreerd omdat het maar niet lukt. Wat nu als wij je op weg helpen om gericht en fijn te kunnen mediteren? Met de meditatie opleiding begeleiden we je in een fijne en prettige setting naar de basisstappen die jou op de juiste weg brengen om rustig te kunnen mediteren. We leren je diverse technieken aan waarmee je uiteindelijk gedachteloos kunt mediteren. Maar hoe gaat de meditatie opleiding verder in zijn werking?

Algemene Informatie:

Tijdsduur

4 avonden klassikaal les.

Leuke thuisopdrachten
Hand-out met handige tips en uitleg

Investering

Kosten van deze cursus normaal € 149
Nu met Early bird voordeel
Investering voor jezelf  € 97

(Early bird geldig tot 30 dagen
vóór aanvang opleiding)

Studiebelasting

 • 4 avonden les op het instituut
 • 2 contact uren per avond

Lesavonden zijn een keer per week op
woensdagavond
Lestijden van 19:30 tot 21:30 

Data

Deze cursus start eerste kwartaal 2023:

Data wordt binnenkort vermeld.

KTNO keurmerk geaccrediteerde bij- of nascholing

Mediteren kun je leren

Heldere uitleg wat het is,
wat je er mee kan en
hoe zet je het in..

klankschaal
4

Bij deze cursus ontdek je de basis van mediteren. Je leer de eeuwenoude techniek van meditatie en hoe je die dagelijks toe kunt passen. We starten elke avond met een interactieve inleiding, daarna wordt er gemediteerd. Het geeft je inzicht in rust en handvatten hoe dit in te zetten. Ook geven we informatie over het zen zijn, waar komt het vandaan en hoe wordt het wereldwijd ingezet. En je leert de positieve effecten van meditatie kennen zoals:

 • meer rust
 • minder stress
 • beter slapen
 • beter voelen
 • meer aandacht
 • beter kunnen luisteren
 • minder storende emoties
 • meer energie

Waar bestaan de blokken van de meditatie opleiding uit?

Ademhalen

We starten deze meditatie cursus met het absolute begin; ademhalen! Hoe haal je adem, waarom doen we buik ademen, hoe raken we dieper in de heerlijke meditatieve staat met de manier waarop we ademhalen. Ook tijdens de meditatie op deze eerste avond merk je al hoe fijn het is om een geleide mediatie te ontvangen.  

Meditatievormen

Welke vormen van meditatie zijn er, en wat past het beste voor jouw. Van 3 minuten tot half uur en langer. We doen er een aantal deze avond zodat je leert welke mogelijke vormen voor welke situatie ingezet kan worden. Denk daar bij aan stress, slapeloosheid enz.

Klankschalen

Meditatie middels klankschalen kan een diepere uitwerking hebben door de resonerende klanken die je lichaam en geest in een diepere staat kan brengen. Je ervaart hoe dat is en we geven je heldere uitleg. 

Zelfmeditatie

In het stukje zelfmeditatie ga je het echt zelf doen en zal je, onder begeleiding, alle geleerde onderdelen in de praktijk brengen. We lopen dit samen door en wat je kan doen om het nog intenser te laten zijn. 

Meditaties voor thuis

Natuurlijk gaan we elke cursusavond mediteren, deze nemen we op en verwerken we in een MP3 bestand die we je toezenden zodat je het ook nog eens op je gemak thuis kunt toepassen. 

Tips, trics and...

Met de toch al grote hoeveelheid informatie die je krijgt geven we je ook nog veel tips en handigheden waardoor jij nog beter dit kan toepassen in je dagelijkse rituelen. 

Groepsmeditatie 2

Cursus

4 avonden

investeer in jouw welzijn

Ontmoet jouw trainer..

Yvonne Riem

It's not my job to fix you, It's my job to guide you while you fix yourself

 • Master Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Cognitief Mindfulness trainer
 • Hypnose trainer
 • Hypno Coaching trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij..

1

Begrijpelijke lessen

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen. 

2

Duidelijk naslagwerk

Hoe fijn is het dat je naslagwerk ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

3

Persoonlijke begeleiding

We wijn er voor jouw enb vinden het belangrijk dat je goed begeleid wordt. Daarom houden we de groepen klein en hebben we echt aandacht voor jouw.

© 2023 Nieuwetijds Opleidingen

Chat openen
Scan de code
Hallo, kunnen we je helpen?