Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Reiki Master Opleiding

Met de Reiki master opleiding kun je aan de slag als je Reiki 1 en 2 al hebt. Na deze cursus kun je jouw cliënten op het hoogst mogelijke niveau helpen en ben je in staat om anderen op te leiden tot een Reiki master!

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Alles over de Reiki master cursus

Bij het starten met de Master 3a ga je echt de diepte in en zal je een persoonlijk pad bewandelen. Tijdens deze weg open je spiritueel en intrigeer je Reiki volledig in jouw leven. Hierbij wordt je opgeleid tot een master. Deze kun je pas beginnen wanneer je de reiki 1 cursus en reiki 2 opleiding succesvol hebt afgerond. Reiki is een healings wijze waarbij je universele energie gaat doorgeven en hierdoor o.a. verschillende blokkades kunnen worden opgelost. Bij Nieuwetijds Opleidingen leiden jou op tot een hoogwaardige Reiki master. Dit houdt in dat je open staat voor persoonlijke ontwikkeling en groei. 

Elke Reiki behandeling is een ontspannen ervaring waarbij een behandelaar samen met de cliënt op zoek gaat naar wat diegene nodig heeft. Wanneer deze is afgerond kun je op een hoog level jezelf en cliënten behandelen. 

Om jouw persoonlijk groei en ontwikkeling te doorlopen op het Reiki pad zul je eerst de Reiki master opleiding moeten volgen. Dit is iets wat wij ook aanbieden. Tijdens deze cursus leer je echt verbinden en opgaan in het zijn van Reiki. Met Reiki Master 3b is het ook mogelijk om dit zelf aan anderen te leren, informeer hiervoor bij ons.  

Details over de opleiding

Ontdek de diepgaande transformatie van onze opleidingen. Leer de essentiële vaardigheden voor een betere toekomst, in een moderne, inspirerende omgeving.

Informatie

 • Volg de hele opleiding tot Reiki therapeut of start eerst met de eerste graad Reiki I.
 • De dag wordt altijd afgesloten met een certificaat, als je de hele opleiding volgt met een geaccrediteerd diploma.
 • Klassikaal les
 • Theorie en praktijk, afgesloten met een certificaat en/of diploma.
 • Hand-out met alle informatie als ook een fotoblad met de handpositie’s

Studiebelasting

 • 1 dag les op het instituut
 • 6 contact uren per lesdag
 • Lesdagen meestal op zondag
 • Les van 10:00 tot ca. 16:30

Investering

 • Reiki 1 cursus € 195
 • Reiki 2 cursus € 195
 • Reiki 3a cursus € 450
 • Reiki 1 & 2 samen € 350
 • Reiki 1, 2 & 3a samen € 775
 • Reiki 3b Train the Trainer € 750

Agenda 2024

Reiki 1 cursus 2 juni ’24- VOL !!

Reiki 2 cursus 7 juli ’24

Reiki Master (a) 1 sept. ’24

Reiki 1 cursus 8 sept. ’24

Reiki 2 cursus 27 okt. ’24

Reiki Master (a) 24 nov. ’24

Waar bestaat de reiki master cursus uit?

De master 3a is een reiki cursus helemaal gericht op jezelf. Het traject dat je hierbij gaat volgen is dan ook helemaal op maat voor jou gemaakt. Zo ga jij jezelf helemaal verdiepen in reiki en je voor een persoonlijke ontwikkeling en groei. Oefenen is belangrijk en moedigen we ook aan,  maak veel vlieguren.

Reiki 3A cursus

Tijdens de reiki 3A cursus focus je je volledig op jezelf en jouw ontwikkeling. Dit is een intensief proces waarbij je een diepere verbinding met jezelf gaat zoeken. Zo word je helemaal één met jezelf en maak je Reiki echt je levensmotto. Dit is het moment dat je jezelf bindt aan je nieuwe jij. Zo maak je veel ontwikkelingen door in een korte tijd. Alles wat je doet ademt Reiki. Nadat je deze cursus hebt afgerond mag jij jezelf Reiki master noemen en kun je verder om verschillende cliënten te helpen. Door het inzetten van de opgedane kennis en ervaring kun je, o.a. met behulp van de verschillende symbolen, je cliënten helpen en de energie weer te laten stromen daar waar het nodig is.  

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

Onze opleiding omvat boeiende modules, workshops en praktische sessies. Leer essentiële kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei en succes.

Reiki 1

Ben je klaar om aan je reis van healing en zelfontwikkeling te beginnen? Start met de Reiki 1 cursus, het basisniveau. Samen zullen we de rijke geschiedenis en mogelijkheden van Reiki verkennen en hoe Mikao Usui deze krachtige modaliteit gedurende zijn leven heeft ontwikkeld. Je leert de fundamentele principes van zelfbehandeling en hoe je anderen door het healing proces kunt begeleiden. Je ontvang jouw eerste Reiki-inwijding en nadruk zal ook worden gelegd op ethische aspecten van behandelen als een essentieel onderdeel van deze training. Na afronding van de Reiki 1 cursus ben je bekwaam in het bieden van kwalitatieve behandelingen aan je cliënten. Met je certificaat en uitgebreide syllabus heb je alles wat je nodig hebt om thuis verder te groeien en ontwikkelen. Vertrouw op je innerlijke kompas en zet de eerste stap naar een meer vervullend leven met Reiki .

Reiki 2

Na Reiki 1 ben je klaar om de volgende stap te zetten in je Reiki-reis.
De Reiki 2 training zal je nog dieper meenemen in de mogelijkheden die Reiki biedt. Tijdens deze training ontvang je een initiatie waarbij de drie Reiki-symbolen worden geactiveerd. Deze symbolen stellen je in staat om je behandelingen te intensiveren en zelfs afstandsreiki te geven. Je leert alles over de drie symbolen, hun toepassingen en hoe je ze in je dagelijks leven kunt gebruiken en spiritueel te ontwikkelen. Reiki 2 is een krachtige toevoeging voor je cliënten. Het is een prachtige aanvulling voor in je praktijk en de helende ervaring te versterken. Breng je Reiki-praktijk naar een hoger niveau en geef jezelf een nog helderdere, nog krachtiger tool om jouw cliënten het beste te geven.

Reiki Master

Dit is het Master gedeelte. Wanneer je de Reiki 3 cursus hebt afgerond ben je Reiki Master. Deze training bestaat uit 2 delen, namelijk Reiki 3A en 3B. Reiki 3A is een verdieping puur voor jezelf. Het is een volledig op maat gemaakt traject waarin jij centraal staat. Er zijn fysieke ontmoetingsmomenten om samen met mede cursisten ervaringen te delen en samen te oefenen. Het persoonlijke traject gaat om jou. Het is een diepere laag van Reiki waarin je Reiki je “levens-motto” maakt. Alles wat je doet ademt liefdevolle Reiki energie. Reiki 3A is een mooie manier om spiritueel te groeien, verbinding te maken met jezelf en met de Bron.
Reiki 3B ga je volgen als je ook geïnteresseerd bent om Reiki trainer te worden en jouw kennis over te brengen op jouw cursisten. Je ontvangt het Master symbool waarmee jij jouw cursisten kunt inwijden.
Reiki 3A kan als los onderdeel gevolgd worden, wil je Reiki 3B volgen dan moet je eerst Reiki 3A afronden.

Symbolen van reiki

De verschillende symbolen helpen allemaal op hun eigen manier. Deze kun je inzetten door het symbool te tekenen in de lucht of op het lichaam van de cliënt. De symbolen kunnen je helpen kracht bij te zetten tijdens de behandeling of helpt voor de harmonie, waardoor het emotionele helingsproces versterkt wordt.

Zo heeft elk symbool zijn eigen kracht en helpt het jou om bij te dragen aan een succesvolle  sessie . 

Reiki 3b cursus

Wil je als reiki trainer aan de slag? Dan kun je na cursus 3A en de nodige vlieguren ook nog de Reiki 3b cursus volgen. Deze is volledig gebaseerd op het worden van een Reiki trainer. Je schrijft zelf je training en leer hoe je jouw kennis kunt overdragen op de volgende cursisten. Zo zul jij anderen begeleiden tijdens de verschillende cursussen om hen zo op te leiden tot een Reiki behandelaar.
De reiki 3b cursus is enkel voor diegene die geïnteresseerd is in het worden van een trainer. Op het einde van deze cursus ontvang je dan ook je reiki Master symbool. Hier kun je jouw eigen cursisten mee inwijden. Om cursus 3b te mogen volgen moet je eerst cursus 3a hebben afgerond. 

Heb jij de reiki 3a cursus afgerond, kun jij jezelf een Reiki master noemen. De keuze om trainer te worden is volledig aan jezelf. Het is dus geen verplicht onderdeel om trainer te worden.

Ontmoet jouw trainer: Yvonne Riem​

“It’s not my job to fix you, It’s my job to guide you while you fix yourself”

 • Grootmeester Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Trauma Collapse techniek trainer
 • ABM trainer

Hoe gaan wij te werk en wat kun je na de reiki master cursus?

Bij Nieuwetijds Opleidingen zetten wij een volledig gepersonaliseerd traject voor jou op. Op die manier bega je echt je eigen pad en wordt je helemaal één met jezelf en met de bron. Tijdens de laatste cursus ben je veel bezig met oefenen en het delen van ontwikkelingen en ervaringen met je medecursisten. Dit is een belangrijk stuk van je ontwikkeling tot reiki master. 

Wist je dat er een reiki 3 ook een  inwijding kent? Bij zo’n inwijding stemt de trainer de cursist af op de reiki energie. Dit wil zeggen dat de cursist op de juiste frequentie wordt gebracht. 

Wat je leert wordt gelijk die dag in praktijk geoefend. Daarnaast is er voor elke cursus een duidelijke syllabus, hier staat de informatie nog eens goed uitgelegd en kun je altijd nog even teruglezen. Naast de fysieke lessen is er ook een digitale omgeving waar alles 24/7 op eigen tempo kan worden teruggekeken. Wil je even iets opfrissen bij jezelf, dan kan dat gemakkelijk door naar de aangeboden stof te kijken. 

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Wat kun je als reiki master?

Wanneer je Reiki 3 hebt afgerond kun je jezelf Reiki master noemen. Als master benut je de energie van het universum optimaal en kun jij deze krachtige energie aan. Ook kun je deze energie doorgeven aan anderen. Energie laten stromen wat zorgt voor minder klachten op lichamelijk vlak, maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. 

Hoelang duurt het om je reiki opleiding af te ronden?

Wanneer je begint met de eerste Reiki cursus is het goed om enige tijd tussen Reiki 1 en 2 te houden. In deze tussentijd ga je wennen aan de energie en ga je ervaring opdoen door jezelf en anderen te behandelen. Tijdens de cursus komt er veel informatie op je af. Dit moet je eerst onder de knie hebben voordat je verder kunt met de volgende cursus. 

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Training

Kies het niveau
 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Schrijf je meteen in!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.