Reiki Master Opleiding

Met reiki 3A en 3B cursus een echte master worden

Het laatste gedeelte van de reiki opleiding bestaat uit de reiki 3 cursus. Hierbij wordt je opgeleid tot een master. Deze kun je pas beginnen wanneer je de reiki 1 cursus en reiki 2 opleiding succesvol hebt afgerond. Reiki is een alternatieve geneeswijze waarbij door het geven en ontvangen van energie verschillende blokkades kunnen worden opgelost. Bij Nieuwetijds Opleidingen bieden we zelf geen reiki behandelingen aan, maar leiden jou op tot een echte reiki master. Dit houdt in dat je open staat voor alternatieve geneeswijzen en dat je geïnteresseerd bent in reiki. 

Een reiki behandeling is een ontspannen ervaring waarbij een behandelaar samen met de cliënt op zoek gaat naar de persoonlijke blokkades. Hierbij hoef je niet te praten, dus hoef je niet je eigen trauma’s te herbeleven. Wanneer verschillende fysieke, mentale, emotionele of spirituele klachten worden ervaren kan een reiki behandeling hierbij helpen. Om een behandeling te kunnen geven moet je hier wel eerst een cursus voor volgen. Wanneer deze is afgerond kun je jezelf maar ook cliënten behandelen. 

Wil jij een echte master worden, zul je eerst een reiki master opleiding moeten volgen. Dit is iets wat wij ook aanbieden. Tijdens deze laatste cursus leer je echt opgaan in het zijn van een reiki master en leer je ook hoe je dit zelf aan anderen kunt leren. 

Informatie

 • Volg de hele opleiding tot Reiki therapeut of start eerst met de eerste graad Reiki I.
 • De dag wordt altijd afgesloten met een certificaat, als je de hele opleiding volgt met een geaccrediteerd diploma.
 • Klassikaal les
 • Theorie en praktijk, afgesloten met een certificaat en/of diploma.
 • Hand-out met alle informatie als ook een fotoblad met de handpositie’s

Studiebelasting

 • Per graad 1 dag les op het instituut
 • 6 contact uren per lesdag
 • Lesdagen meestal op zondag
 • Lestijden van 10:00 tot ca. 16:30

Investering

 • Reiki 1 cursus € 195
 • Reiki 2 cursus € 195
 • Reiki Master (a) / Reiki 3 cursus € 450
 • Reiki cursus 1 & 2 samen € 350
 • Wil je een heel Reiki traject met 1, 2 & Master(a) samen, dan geld een bundel prijs van € 775
 • Reiki master (b) Train the Trainer € 750 (zelf reiki les geven)

Agenda 2023

 • Reiki 1 cursus: 14 mei 2023
 • Reiki 1 cursus: 2 juli 2023
 • Reiki 2 cursus: 11 juni 2023
 • Reiki Master (a): 25 juni 2023

Waar bestaat de reiki master cursus uit?

De reiki 3 cursus bestaat uit twee onderdelen, namelijk 3A en 3B. Hierbij is reiki cursus 3A helemaal gericht op jezelf. Het traject dat je hierbij gaat volgen is dan ook helemaal op maat voor jou gemaakt. Zo ga jij jezelf helemaal verdiepen in reiki en ga je hier veel mee aan de slag. Tijdens dit traject zijn er fysieke ontmoetingsmomenten waar jij samen met andere cursisten en de reiki masters ervaringen gaat delen en gaat oefenen. Vanaf het punt dat je begint met de eerste cursus en het worden van een master is het van belang dat je ontzettend veel oefent. Alleen zo leer je de verschillende energiestromen aanvoelen en kun je de blokkades en de oorzaken van deze blokkades vinden en oplossen.

Reiki 3A cursus

Tijdens de reiki 3A cursus focus je je volledig op jezelf en jouw ontwikkeling. Dit is een intensief proces waarbij je een diepere verbinding met jezelf gaat zoeken. Zo word je helemaal één met jezelf en maak je reiki echt je levensmotto. Dit is het moment dat je jezelf bindt aan je nieuwe jij. Zo maak je veel ontwikkelingen door in een korte tijd. Alles wat je doet ademt reiki. Hierbij is het belangrijk dat dit altijd positieve energie brengt. Op die manier zorg je ervoor dat het een mooie en positieve toevoeging wordt van jouw leven en die van anderen. Nadat je deze cursus hebt afgerond ben je een master en kun je aan de slag om verschillende cliënten te helpen. Door het inzetten van de opgedane kennis en ervaring kun je met behulp van de verschillende symbolen je cliënten helpen in het vinden van hun pijnpunten en deze oplossen. 

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

#1

Reiki 1

Dit is het basis niveau. Tijdens deze basis training in de Reiki 1 neem ik je mee naar hoe het begon. De geschiedenis van Reiki, hoe Mikao Usui tot zijn inzichten kwam en hoe hij dit verder ontwikkelde gedurende de rest van zijn leven. Je leert alle grondbeginselen om jezelf een goede zelfbehandeling te geven en hoe je anderen behandelt en begeleidt tijdens de behandeling. Tijdens de training ontvang je jouw eerste Reiki inwijding. Ethiek is een belangrijk onderdeel van deze Reiki 1. Wanneer je deze training hebt afgerond ben je zelfstandig in staat om een goede behandeling te geven aan jouw cliënten. Je ontvangt na deelname een certificaat en volledige syllabus waarin alle stof helder en duidelijk omschreven staat. Hiermee heb je een mooi naslagwerk om thuis nog eens door te nemen.

#2

Reiki 2

De volgende stap in jouw Reiki avontuur is Reiki 2. Tijdens deze training gaan we dieper in op de mogelijkheden die Reiki ons brengt. Ook tijdens deze training ontvang je een inwijding. Tijdens deze inwijding worden de 3 reiki symbolen geactiveerd waarmee je je behandeling kunt intensiveren en waarmee je Reiki op afstand kunt gaan geven. Tijdens deze training leer je alles over de toepassingen van de 3 Reiki symbolen. Ook leer je hoe je deze symbolen kunt inzetten tijdens een behandeling maar ook buiten een behandeling. Hoe jij ze in jouw dagelijks bestaan kunt gebruiken en hoe je ze kunt inzetten om bijvoorbeeld spiritueel te ontwikkelen en te manifesteren. Reiki 2 is een cadeautje aan jezelf en een cadeautje aan je cliënten.

#3

Reiki Master

Dit is het Master gedeelte. Wanneer je de Reiki 3 cursus hebt afgerond ben je Reiki Master. Deze training bestaat uit 2 delen, namelijk Reiki 3A en 3B. Reiki 3A is een verdieping puur voor jezelf. Het is een volledig op maat gemaakt traject waarin jij centraal staat. Er zijn fysieke ontmoetingsmomenten om samen met mede cursisten ervaringen te delen en samen te oefenen. Het persoonlijke traject gaat om jou. Het is een diepere laag van Reiki waarin je Reiki je “levens-motto” maakt. Alles wat je doet ademt liefdevolle Reiki energie. Reiki 3A is een mooie manier om spiritueel te groeien, verbinding te maken met jezelf en met de Bron.
Reiki 3B ga je volgen als je ook geïnteresseerd bent om Reiki trainer te worden en jouw kennis over te brengen op jouw cursisten. Je ontvangt het Master symbool waarmee jij jouw cursisten kunt inwijden.
Reiki 3A kan als los onderdeel gevolgd worden, wil je Reiki 3B volgen dan moet je eerst Reiki 3A afronden.

Symbolen van reiki

De verschillende symbolen helpen allemaal op hun eigen manier. Deze kun je inzetten door het symbool te tekenen in de lucht of op het lichaam van de cliënt. Vervolgens moet je de naam drie keer uitspreken, dit kan hardop of in je hoofd. De symbolen kunnen je helpen kracht bij te zetten tijdens de behandeling of helpt voor de harmonie, waardoor het emotionele helingsproces versterkt wordt en de behandelaar en cliënt worden beschermd. Een ander symbool helpt dan weer om blokkades te verlichten die niet met ruimte of tijd te maken hebben. Zo heeft elk symbool zijn eigen kracht en helpt het jou om de blokkades op te lossen bij de cliënt. 

Reiki 3B cursus

Wil je als reiki trainer aan de slag? Dan kun je na cursus 3A ook nog de reiki 3B cursus volgen. Deze is volledig gebaseerd op het worden van een reiki trainer. Hierbij leer je hoe je jouw kennis kunt overdragen op de volgende cursisten. Zo zul jij anderen begeleiden tijdens de verschillende cursussen om hen zo op te leiden tot een reiki master. Zij moeten dan ook eerst de eerste en tweede cursus volgen voordat zij een de laatste kunnen beginnen. De reiki 3B cursus hoef je dus alleen te volgen wanneer je geïnteresseerd bent in het worden van een trainer. Op het einde van deze cursus ontvang je dan ook je reiki symbool. Hier kun je jouw eigen cursisten mee inwijden. Om cursus 3B te mogen volgen moet je eerst cursus 3A hebben afgerond. 

Heb jij de reiki 3A cursus afgerond, kun jij jezelf een reiki master noemen. De keuze om trainer te worden is volledig aan jezelf. Het is dus geen verplicht onderdeel om trainer te worden.

Ontmoet jouw trainer; Yvonne Riem

"It's not my job to fix you, It's my job to guide you while you fix yourself"

 • Master Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Hypno Coaching trainer

Hoe gaan wij te werk en wat kun je na de reiki master cursus?

Bij Nieuwetijds Opleidingen zetten wij een volledig gepersonaliseerd traject voor jou op. Op die manier bega je echt je eigen pad en wordt je helemaal één met jezelf en met de bron. Tijdens de laatste cursus ben je veel bezig met oefenen en het delen van ontwikkelingen en ervaringen met je medecursisten. Dit is een belangrijk stuk van je ontwikkeling tot reiki master. Daarom wordt hier gebruikgemaakt van veel fysieke contactmomenten en onderga je hoe het is om met positieve energie door het leven te gaan. 

Wist je dat er een reiki 3 inwijding voorafgaat aan de cursus? Bij zo’n inwijding stemt de trainer de cursist af op de reiki energie. Dit wil zeggen dat de cursist op de juiste frequentie wordt gebracht voordat de cursus kan beginnen. Reiki gaat over de energie van een mens, daarom wordt dit ook tijdens de cursus op pijl gebracht. Door de reiki energie af te stemmen op de energie van de cursist. 

Gedurende de verschillende cursussen bieden wij begrijpelijke lessen. Dit wil zeggen dat wij geen lesmateriaal aanbieden met allemaal moeilijke woorden. Wij willen graag dat iedereen het begrijpt en aan de cursussen mee kan doen. Wat je leert wordt gelijk die dag in praktijk geoefend. Daarnaast is er voor elke cursus een duidelijke syllabus, hier staat de informatie nog eens goed uitgelegd en kun je altijd nog even teruglezen. Naast de fysieke lessen is er ook een digitale omgeving waar alles 24/7 op eigen tempo kan worden teruggekeken. Wil je even iets opfrissen bij jezelf, dan kan dat gemakkelijk door naar de aangeboden stof te kijken. 

Nieuwetijds Opleidingen

Nog even drie belangrijke punten op een rij...

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen. 

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken. 

Wat kun je als reiki master?

Wanneer je de drie cursussen hebt afgerond kun je jezelf reiki master noemen. Als master benut je de energie van het universum optimaal en kun jij deze krachtige energie aan. Ook kun je deze energie doorgeven aan anderen, op die manier kun je de oorzaken van verschillende blokkades achterhalen en door de energie kun je deze oplossen. Zo kan de energie van een mens weer stromen zonder dat hier blokkades voor zitten. Dit zorgt voor minder klachten op lichamelijk vlak, maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. 

Na het afronden van de reiki master opleiding kun je werken met de aura’s, chakra’s en meridianen van verschillende cliënten. Zo kun je verschillende klachten oplossen door de energie van de cliënt te volgen en help je jouw cliënt om de harmonie tussen geest en lichaam te herstellen. Op die manier worden verschillende kwalen opgelost en wordt de innerlijke rust teruggekeerd.

Hoelang duurt het om je reiki opleiding af te ronden?

Wanneer je begint met de eerste reiki cursus is het goed om te weten dat je niet gelijk door kunt naar de 2e en 3e cursus. Hier zit wat tijd tussen, aangeraden wordt om tussen de eerste en tweede cursus een pauze van 3 maanden te doen. In deze tussentijd ga je wennen aan de energie en ga je ervaring opdoen door jezelf en anderen te behandelen. Tijdens de cursus komt er veel informatie op je af. Dit moet je eerst onder de knie hebben voordat je verder kunt met de volgende cursus. 

Tussen cursus 2 en 3 wordt aangeraden nog langer te wachten. De reden hiervoor is de spirituele ontwikkeling die je doorgaat nadat je de tweede cursus hebt afgerond. Om een gehele opleiding af te ronden tot reiki master ben je dan ook snel 1 tot 2 jaar bezig. 

Wat vinden cursisten van onze opleidingen?

Harry Heeg

5/5

De eerste resultaten met TCT zijn binnen 🙂, het is nog mooier dan ik had gedacht. Ik ben er erg blij mee.

Natasja

5/5

Soulkey was echt een openbaring! Prachtige reis waarvan ik niet kan wachten deze in te zetten voor mijn clienten.

Ursula

5/5

Trauma Collapse Techniek – Geweldig, dit komt niet voor niets op mijn pad 😉 dankbaar voor alles, ik heb nu het vertrouwen dit in te gaan zetten 🙏

Rond je reiki opleiding af en wordt een master!

Om een master te worden moet je een opleiding volgen. Deze bestaat dus uit 3 cursussen waarbij de laatste nog eens uit twee onderdelen bestaat. Om te mogen beginnen aan de reiki 3 cursus zul je eerst cursus 1 en 2 moeten afronden. De reiki master opleiding kosten moet je zien als een investering in jezelf maar ook je toekomstige cliënten. Zo kost de reiki 1 cursus €195,-. Voor cursus 2 zijn de kosten hetzelfde, maar wanneer je deze samen aanschaft, hoef je maar liefst €350,- te investeren in jezelf. De kosten voor de reiki 3 cursus op zich zijn €350,-. Hierbij is alleen cursus 3A meegenomen. Ook kun je het gehele traject aanschaffen voor €775,-. Kosten voor de reiki trainer cursus, ofwel cursus 3B, bedragen €750,-. Ook deze kosten kun je zien als een investering in jezelf en je cliënten, want nu weet je alles over de alternatieve geneeswijze!

Training

Kies het niveau

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.