Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Holistisch energetisch therapeut opleiding

Met de holistisch energetisch therapeut opleiding weer terug naar de basis om in verbinding te komen met je spirituele krachten en hier mensen mee te kunnen helen? Met deze opleiding ga jij eerst terug naar de basis om vervolgens anderen te kunnen helen. Lees hieronder meer over holistisch energetische therapie en onze opleiding!

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Wat is een holistisch energetisch therapeut?

Vanuit holistische filosofie kijkt een therapeut met holistisch energetische therapie naar de mens en omgeving in z’n geheel, waarbij de focus niet ligt op het behandelen van symptomen. Dus zowel fysieke, mentale, emotioneel, energetische en spirituele gesteldheid wordt bekeken met holistisch energetische therapie. Het kan namelijk zo zijn dat mentale of emotionele problemen van invloed kunnen zijn op je lichaam. Omgekeerd kan natuurlijk ook, fysieke klachten kunnen een grote invloed hebben op de emotionele en mentale gesteldheid.

De energetisch therapeut zal tijdens een energetische behandeling op zijn of haar cliënt afstemmen op o.a. de energiecentra, chakra’s of aura veld. Verstoringen kunnen op deze manier door een holistisch energetisch coach gevoeld en verholpen worden.

Hier gaan we die centra aandacht geven, op een dieper niveau, die dat nu nodig hebben. Ook zal je hier met de holistisch energetische therapie over het gesprek aangaan met de cliënt, waardoor er automatisch een proces bij je cliënt in gang wordt gezet. Hieruit ontstaan inzichten en bewustwordingen, deze verwerk je dan in je healing en laat de energie weer stromen. Het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd en ook het immuunsysteem krijgt een geweldige boost.

Veel zal door de therapeut via de handen behandeld worden door specifieke handpositie’s. Maar ook beweging via de handen en gebruik van helende symbolen. Voor en na een behandeling zal ook met de cliënt gesproken worden, waar een stuk coaching de behandeling completeert. De therapeut kan tenslotte ook besluiten de cliënt thuis oefeningen mee te geven na de holistisch energetische therapie, zodat je energiebalans in optimale conditie kan blijven.

Bekijk ook onze andere opleidingen zoals onze reiki training en hypnotherapeut opleiding.

Hoe ziet onze holistisch energetisch therapeut opleiding eruit?

Sta je open voor de opwindende reis van de Holistische Energetische Therapie opleiding en vraag je je af hoe dit jouw pad kan verrijken?

Laten we samen in de wereld van Holistische Energetische Therapie duiken, een wereld die de kracht van verschillende technieken bundelt en je meeneemt door de vijf dimensies van zijn: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel.

In slechts één jaar tijd kun je de transformatie ondergaan om een Holistische Energetische Therapeut te worden. Gedurende deze reis leer je alle essentiële vaardigheden op locatie, klaar om je cliënten te ondersteunen in hun zoektocht naar balans. Hier leer je de kunst om universele energie te gebruiken om heling te bevorderen, via krachtige methoden zoals chakra-healing, Aura healing en Reiki. Je zult niet alleen technieken leren, maar je zult ook de diepere oorzaken achter de problemen van je cliënten kunnen begrijpen.

Wat nog fascinerender is, is dat sommige fysieke klachten nauw verbonden kunnen zijn met spirituele blokkades. Met de diepgaande kennis die je vergaart, zul je in staat zijn om je cliënten een op maat gemaakt, professioneel behandelplan te bieden dat aansluit bij hun specifieke behoeften. Samen zul je obstakels overwinnen en op weg gaan naar heling en groei.

Het mooiste van alles is dat je, door deze holistische benadering, een diepgaande positieve impact kunt hebben op het leven van je cliënten. Je wordt niet alleen een therapeut, maar ook een gids die anderen begeleidt naar welzijn, balans en vervulling.

Dus, ben je klaar om jezelf te laten meeslepen door de wereld van Holistische Energetische Therapie? Klaar om anderen te helpen bloeien en te gedijen? Grijp deze kans aan en ontdek de reis die voor je ligt. Wat zou je kunnen bereiken als je je openstelt voor deze transformerende mogelijkheid?

Stap in een wereld van diepe verbinding en zelfontdekking, waar jouw innerlijke universum samenvloeit met de krachten van het grotere geheel. Met een palet aan verrijkende technieken en oefeningen, leiden we je op een reis van transformatie en heling. Een reis die begint bij het leggen van verbinding – met jezelf en anderen.

In deze betekenisvolle reis van groei, verkennen we eerst de kunst van verbinden. Verbinden vanuit jouw kern met de essentie van je cliënt. Een eerste stap die de weg opent voor diepgaande heling en bewustwording.

Kleuren worden niet langer alleen waargenomen, maar onthullen hun krachtige boodschappen en helende potentieel. Ontdek de taal van kleuren, leer ze te interpreteren en leer hoe je hun energie kunt inzetten in je helende praktijk. Stap voor stap, zul je de betekenis van kleuren doorgronden en ze als krachtige tools hanteren.

Symbolen sieren ons leven, een universele taal die diepere lagen van wijsheid draagt. In de tweede fase van onze reis, gaan we dieper in op symboliek. We onderzoeken de impact van symbolen in je dromen en dagelijks leven. Wat vertellen ze ons? Wat dragen ze over? Dit begrip biedt een krachtige sleutel tot heling, voor zowel jou als je cliënten.

Het pad van heling brengt ons bij Reiki, een mystieke reis van inwijding en begeleiding. Je zult Reiki’s universele energie leren voelen, begrijpen en sturen door krachtige symbolen. Dit stelt je in staat om energieblokkades te detecteren en op te lossen op een diepgaand niveau.

In de complexiteit van de menselijke ervaring, ontdekken we de drie breinen – het hoofd, het hart en de buik. Elk spreekt een unieke taal, elk draagt bij aan het welzijn van jou en je cliënten. We reiken je tools aan om deze drie breinen te begrijpen, en ermee te werken om een holistische heling te bevorderen.

De magie van magnetisme komt in beeld, waar fysieke klachten behandeld worden met de universele energie om ons heen. Een verlengstuk van Reiki, een krachtig instrument om heling te faciliteren. Via magnetiseren kun je gericht de energie op de juiste plek laten werken, verlichting brengen in lichaam en geest.

Balans wordt gecreëerd door de harmonie van lichaam en geest. Op dit holistische en energetische pad, leer je om te gaan met de emotionele en lichamelijke obstakels van je cliënten. Je wordt vertrouwd met het menselijk energieveld, ontdekt hoe je blokkades in aura en chakra’s kunt opsporen en effectief kunt aanpakken.

Stap voor stap krijg je inzicht in het menselijk energieveld. Je leert blokkades te identificeren, technieken te activeren en te zuiveren. Je verdiept je in de zeven groepen gemoedstoestanden en integreert deze kennis in jouw healing-praktijk.

Verder reiken we je soul healing aan, een toegangspoort tot de universele energiebron die ons omringt. Deze energie brengt heling met zich mee, verankerd in de diepte van het universum. Ontdek deze bijzondere dimensie en laat jezelf leiden door de kracht van heling op zijn puurst.

De symfonie van geluid wordt aangewakkerd, specifiek de trillende tonen van klankschalen. Eeuwenoude methoden die heling brengen door geluid. Dit zijn slechts enkele van de talloze schatten die je ontdekt in deze reis van heling en groei.

Maar dit avontuur gaat verder dan enkel technieken en vaardigheden. Een volledige benadering van heling vraagt om coaching, om een begripvolle gids te zijn voor je cliënten. Wees gerust, we besteden royaal aandacht aan dit aspect, zodat je in staat bent om een compleet en diepgaand pakket aan te bieden.

Sta jij klaar om jezelf onder te dompelen in deze reis van heling, waar je de diepste verbindingen aangaat en de krachtigste heling ontdekt? Wat zou er mogelijk zijn als je deze schat aan kennis en ervaring inzet om anderen te helpen groeien en bloeien? Ga mee op deze reis en onthul de wonderen die in jouw en in het universum verborgen liggen. Welke deuren gaan voor jou open wanneer je de weg van heling bewandelt?

Studiebelasting

 • 12 maanden klassikaal les
 • Totaal 25 dagen
 • Supervisie 
 • 6 contact uren per lesdag
 • ± 100 uur thuisstudie
 • ± 35 uur intervisie
 • Leuke thuisopdrachten
 • Afgesloten met een examen

Investering € 3587

 • Waarde normaal € 3787
 • Early bird voordeel van € 200
 • Betaling in delen is mogelijk.
 • Investering in jezelf


Liever in delen betalen?

Aanbetaling van € 1.199 plus
12 termijnen van € 199,00

Agenda 2023

Blok 1: 29 & 30 sept. ’23
Blok 2: 3 & 4 nov. ’23
Blok 3: 12 & 13 jan. ’24
Blok 4: 9 & 10 feb. ’24
Blok 5: 8 & 9 mrt.. ’24
Blok 6: 12 & 13 april ’24
Blok 7: 17 & 18 Mei ’24
Blok 8: 7 & 8 juni ’24
Blok 9: 6 & 7 sept. ’24
Blok 10: 4 & 5 okt. ’24
Blok 11: 8 & 9 nov. ’24
Blok 12: 6 & 7 dec. ’24
Examen: 8 dec. 2024

Agenda 2024

najaar 2023 bekend

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

Onze opleiding omvat boeiende modules, workshops en praktische sessies. Leer essentiële kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei en succes.

In Verbinding

Verbinding met jezelf en verbinding met je universum. Met diverse technieken en oefeningen gaan we eerst leren verbinden. Vanuit jezelf verbinden met je cliënt .. 

Kleuren Kracht

Vanuit de kleurenleer ontdekken we de kracht van kleuren en daarnaast de helende werking van kleuren. Met diverse technieken en tools ontdek je dit stap voor stap.. 

Symboliek 1

Ons leven zit vol met symbolen en symboliek. Het herkennen en de betekenis weten kan een krachtig hulpmiddel zijn voor een helend pad.

Symboliek 2

In Symboliek 2 gaan we de diepte in met wat je al geleerd hebt over symbolen. Wat doet het bv met je als je in je doom symbolen ziet? Wat als je steeds dezelfde symbolen voorbij ziet komen? Wat is de diepere betekenis en hoe resoneert dat in jouw cliënt?!

Reiki 1, 2, & 3

Belangrijk onderdeel is Reiki, waarbij je in alle drie de graden wordt ingewijd en begeleid. Zoveel mogelijk met energie, overdracht en het inzetten van krachtige Reiki symbolen. Op zo’n mannier dat je blokkades op energetisch niveau kunt voelen  en verhelpen.

Drie Breinen

Wij hebben een Hoofdbrein, Hartbrein en Buikbrein. Alle drie zijn ze op hun manier bezig met het welzijn van de cliënt. Hoe ga je er mee om en vanuit welk brein spreek je de wereld aan. Vanuit een wetenschappelijk gegeven, leren werken met deze drie breinen.

Magnetiseren

Hoe fijn is het dat je via magnetiseren fysieke klachten kunt behandelen en op de juiste plek de heling z’n werk laten doen. In het verlengde van Reiki een krachtig instrument.
Je gebruikt de universele energie die overal om ons heen aanwezig is. Je leert en ervaart met diverse technieken jouw cliënt te behandelen, zodat er verlichting kan plaatsvinden.

Chakra Healing

Breng lichaam en geest in balans. Met deze holistische en energetische wijze kun je de emotionele en/of lichamelijke issues van jouw cliënt doeltreffend behandelen. Maak je kennis met het menselijk energieveld, leer blokkades in de aura en chakra’s op te sporen en pak deze aan.

Aura Healing

We leren je begrip over de werking  van het menselijk energieveld. Je ontvangt technieken om blokkades op te sporen. Je leert technieken om te activeren en te zuiveren. We leren je over de bloesemremedies in de zeven groepen gemoedstoestanden. En je combineert eerdere geleerde in deze healing.  

Soul Healing

Soul healing, vanuit de universele energiebron waar we toegang toe hebben en via deze energie kunnen helen.
Een bijzondere plek in het universum, een grote beschaving van zielen op een hoog energie niveau, die verbazingwekkende energetisch methodiek gebruiken met toegang tot de grote universele genezingsenergie. Energie in zijn meest pure vorm en kracht. Deze realiteit is een deel van ons allemaal en verbonden met het Universum.

Klankschaal Healing

De kracht van het geluid en dan met name de vibrerende kracht van de klankschalen. Eeuwenoude technieken die heilzame werking geven. 

Coaching

Buiten de kracht van heling door o.a. energie is het ook belangrijk dat je een stuk coaching voor je cliënt kunt bieden. We besteden daar in ruime mate aandacht aan zodat jij geen issue uit de weg hoeft te gaan en een volledig pakket aan je cliënt kunt bieden. 

Ontmoet jouw trainer: Yvonne Riem

“It’s not my job to fix you, It’s my job to guide you while you fix yourself”

 • Reiki Grootmeester & Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Trauma Collapse  trainer
 • ABM – Verslaving & gedrag trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Vak-opleiding

12 maanden
 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Schrijf je meteen in!

Contact

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.