Holistisch Energetisch therapeut

Wat is een holistisch & energetisch therapeut

Vanuit holistische filosofie kijkt een therapeut met holistisch energetische therapie naar de mens en omgeving in z’n geheel, waarbij de focus niet ligt op het behandelen van symptomen. Dus zowel fysieke, mentale, emotioneel, energetische en spirituele gesteldheid wordt bekeken met holistisch energetische therapie. Het kan namelijk zo zijn dat mentale of emotionele problemen van invloed kunnen zijn op je lichaam. Omgekeerd kan natuurlijk ook, fysieke klachten kunnen een grote invloed hebben op de emotionele en mentale gesteldheid.

De energetisch therapeut zal tijdens een energetische behandeling op zijn of haar cliënt afstemmen op o.a. de energiecentra, chakra’s of aura veld. Verstoringen kunnen op deze manier door een holistisch energetisch coach gevoeld en verholpen worden.

Hier gaan we die centra aandacht geven, op een dieper niveau, die dat nu nodig hebben. Ook zal je hier met de holistisch energetische therapie over het gesprek aangaan met de cliënt, waardoor er automatisch een proces bij je cliënt in gang wordt gezet. Hieruit ontstaan inzichten en bewustwordingen, deze verwerk je dan in je healing en laat de energie weer stromen. Het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd en ook het immuunsysteem krijgt een geweldige boost.

Veel zal door de therapeut via de handen behandeld worden door specifieke handpositie’s. Maar ook beweging via de handen en gebruik van helende symbolen. Voor en na een behandeling zal ook met de cliënt gesproken worden, waar een stuk coaching de behandeling completeert. De therapeut kan tenslotte ook besluiten de cliënt thuis oefeningen mee te geven na de holistisch energetische therapie, zodat je energiebalans in optimale conditie kan blijven.

Bekijk ook onze andere opleidingen zoals: Soulkey therapeutAdvanced hypnotherapeut en Virtuele ballon specialist.

De opleiding holistisch energetisch therapeut, waarin de vijf holistische niveaus samen komen (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel) is een jaar opleiding die klassikaal wordt gegeven. Tijdens de holistisch energetische therapie opleiding leer je mensen te helen via de universele energie. Dit gebeurt voornamelijk via onder andere chakra healing, magnetiseren en Reiki. Op deze manier kun je jouw cliënten van hun klachten af helpen. Zelfs fysieke klachten kunnen komen door bepaalde spirituele barrières. Als therapeut en specialist zal jij op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten. Vanaf hier kun je jouw cliënten helpen van hun klachten af te komen. Als holistisch energetisch therapeut krijg je dan ook alle kennis om jouw cliënten een professionele behandeling te geven. Maar wat houdt deze therapie verder precies in? Waarom is het holistische en energetische samengevoegd?

Studiebelasting

 • 12 maanden klassikaal les
 • Totaal 25 dagen
 • Intervisie tussen de lesblokken
 • Minimaal 6 contact uren per lesdag
 • ± 100 uur thuisstudie
 • ± 35 uur intervisie
 • Leuke thuisopdrachten
 • Afgesloten met een examen

Investering € 3587

 • Waarde van deze opleiding normaal € 3787
 • Early bird voordeel van € 200
 • Betaling in delen is mogelijk.
 • Aanbetaling van € 1.199
  plus 12 termijnen van € 199,00
 • Investering in jezelf
 • (Early bird prijs geldig tot 30 dagen vóór aanvang opleiding)

Agenda 2023

 • Blok 1: 29 & 30 sept. ’23
 • Blok 2: 3 & 4 nov. ’23
 • Blok 3: 12 & 13 jan. ’24
 • Blok 4: 9 & 10 feb. ’24
 • Blok 5: 8 & 9 mrt.. ’24
 • Blok 6: 12 & 13 april ’24
 • Blok 7: 10 & 11 Mei ’24
 • Blok 8: 7 & 8 juni ’24
 • Blok 9: 6 & 7 sept. ’24
 • Blok 10: 4 & 5 okt. ’24
 • Blok 11: 8 & 9 nov. ’24
 • Blok 12: 6 & 7 dec. ’24
 • Examen: 8 dec. 2024

Agenda 2024

 • najaar 2023 bekend

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

#1

In Verbinding

Verbinding met jezelf en verbinding met je universum. Met diverse technieken en oefeningen gaan we eerst leren verbinden. Vanuit jezelf verbinden met je cliënt .. 

#2

Kleuren Kracht

Vanuit de kleurenleer ontdekken we de kracht van kleuren en daarnaast de helende werking van kleuren. Met diverse technieken en tools ontdek je dit stap voor stap.. 

#3

Symboliek 1

Ons leven zit vol met symbolen en symboliek. Het herkennen en de betekenis weten kan een krachtig hulpmiddel zijn voor een helend pad.

#4

Symboliek 2

In Symboliek 2 gaan we de diepte in met wat je al geleerd hebt over symbolen. Wat doet het bv met je als je in je doom symbolen ziet? Wat als je steeds dezelfde symbolen voorbij ziet komen? Wat is de diepere betekenis en hoe resoneert dat in jouw cliënt?!

#5

Reiki 1, 2, & 3

Belangrijk onderdeel is Reiki, waarbij je in alle drie de graden wordt ingewijd en begeleid. Zoveel mogelijk met energie, overdracht en het inzetten van krachtige Reiki symbolen. Op zo’n mannier dat je blokkades op energetisch niveau kunt voelen  en verhelpen.

#6

Drie Breinen

Wij hebben een Hoofdbrein, Hartbrein en Buikbrein. Alle drie zijn ze op hun manier bezig met het welzijn van de cliënt. Hoe ga je er mee om en vanuit welk brein spreek je de wereld aan. Vanuit een wetenschappelijk gegeven, leren werken met deze drie breinen.

#7

Magnetiseren

Hoe fijn is het dat je via magnetiseren fysieke klachten kunt behandelen en op de juiste plek de heling z’n werk laten doen. In het verlengde van Reiki een krachtig instrument.
Je gebruikt de universele energie die overal om ons heen aanwezig is. Je leert en ervaart met diverse technieken jouw cliënt te behandelen, zodat er verlichting kan plaatsvinden.

#8

Chakra Healing

Breng lichaam en geest in balans. Met deze holistische en energetische wijze kun je de emotionele en/of lichamelijke issues van jouw cliënt doeltreffend behandelen. Maak je kennis met het menselijk energieveld, leer blokkades in de aura en chakra’s op te sporen en pak deze aan.

#9

Aura Healing

We leren je begrip over de werking  van het menselijk energieveld. Je ontvangt technieken om blokkades op te sporen. Je leert technieken om te activeren en te zuiveren. We leren je over de bloesemremedies in de zeven groepen gemoedstoestanden. En je combineert eerdere geleerde in deze healing.  

#10

Sitha Healing

Sitha is de naam van de universele energiebron waar we toegang toe hebben en via deze energie te helen.
Een bijzondere plek in het universum, een grote beschaving van zielen op een hoog energie niveau, die verbazingwekkende technieken gebruiken om toegang te krijgen tot de grote universele genezingsenergie. Energie in zijn meest pure vorm en kracht. Dit is geen religie of geloof.. Dit is de realiteit, en een deel van ons allemaal en het hele universum.

#11

Klankschaal Healing

De kracht van het geluid en dan met name de vibrerende kracht van de klankschalen. Eeuwenoude technieken die heilzame werking geven. 

#12

Coaching

Buiten de kracht van heling door o.a. energie is het ook belangrijk dat je een stuk coaching voor je cliënt kunt bieden. We besteden daar in ruime mate aandacht aan zodat jij geen issue uit de weg hoeft te gaan en een volledig pakket aan je cliënt kunt bieden.   

Ontmoet jouw trainer; Yvonne Riem

"It's not my job to fix you, It's my job to guide you while you fix yourself"

 • Master Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Hypno Coaching trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij...

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen. 

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken. 

Wat vinden cursisten van onze opleidingen?

Harry Heeg

5/5

De eerste resultaten met TCT zijn binnen 🙂, het is nog mooier dan ik had gedacht. Ik ben er erg blij mee.

Natasja

5/5

Soulkey was echt een openbaring! Prachtige reis waarvan ik niet kan wachten deze in te zetten voor mijn clienten.

Ursula

5/5

Trauma Collapse Techniek – Geweldig, dit komt niet voor niets op mijn pad 😉 dankbaar voor alles, ik heb nu het vertrouwen dit in te gaan zetten 🙏

Vak-opleiding

12 maanden

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.