Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Holistisch energetisch therapeut opleiding

Met de holistisch energetisch therapeut opleiding weer terug naar de basis om in verbinding te komen met je spirituele krachten en hier mensen mee te kunnen helen? Met deze opleiding ga jij eerst terug naar de basis om vervolgens anderen te kunnen helen. Lees hieronder meer over holistisch energetische therapie en onze opleiding!

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Gratis advies? Vul je gegevens in en we bellen, appen of mailen je terug!

Wat is een holistisch energetisch therapeut?

Vanuit holistische filosofie kijkt een therapeut met holistisch energetische therapie naar de mens en omgeving in z’n geheel, waarbij de focus niet ligt op het behandelen van symptomen. Dus zowel fysieke, mentale, emotioneel, energetische en spirituele gesteldheid wordt bekeken met holistisch energetische therapie. Het kan namelijk zo zijn dat mentale of emotionele problemen van invloed kunnen zijn op je lichaam. Omgekeerd kan natuurlijk ook, fysieke klachten kunnen een grote invloed hebben op de emotionele en mentale gesteldheid.

De energetisch therapeut zal tijdens een energetische behandeling op zijn of haar cliënt afstemmen op o.a. de energiecentra, chakra’s of aura veld. Verstoringen kunnen op deze manier door een holistisch energetisch coach gevoeld en verholpen worden.

Hier gaan we die centra aandacht geven, op een dieper niveau, die dat nu nodig hebben. Ook zal je hier met de holistisch energetische therapie over het gesprek aangaan met de cliënt, waardoor er automatisch een proces bij je cliënt in gang wordt gezet. Hieruit ontstaan inzichten en bewustwordingen, deze verwerk je dan in je healing en laat de energie weer stromen. Het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd en ook het immuunsysteem krijgt een geweldige boost.

Veel zal door de therapeut via de handen behandeld worden door specifieke handpositie’s. Maar ook beweging via de handen en gebruik van helende symbolen. Voor en na een behandeling zal ook met de cliënt gesproken worden, waar een stuk coaching de behandeling completeert. De therapeut kan tenslotte ook besluiten de cliënt thuis oefeningen mee te geven na de holistisch energetische therapie, zodat je energiebalans in optimale conditie kan blijven.

Hoe ziet onze holistisch energetisch therapeut opleiding eruit?

Als dit je intrigeert, als je openstaat voor deze transformerende reis, dan is onze Holistische Energetische Therapeut opleiding iets voor jou. In slechts één jaar kun je de transformatie doorgaan om een Holistische Energetische Therapeut te worden. Je leert universele energie te benutten voor heling, via krachtige technieken zoals o.a. chakra-healing, Aura healing en Reiki.

Je leert niet alleen technieken, maar begrijpt ook de diepere oorzaken achter de problemen van je cliënten. Soms zijn fysieke klachten nauw verbonden met spirituele blokkades, en jij kunt helpen deze obstakels te overwinnen. Je wordt niet alleen een therapeut, maar ook een gids die anderen begeleidt naar welzijn, balans en vervulling.

Veel behandelingen worden uitgevoerd door specifieke handposities toe te passen met gebruikmaking van de handen. Daarnaast kan ook beweging via de handen en het gebruik van helende symbolen worden ingezet. Vóór en na een behandeling zal er ook overleg zijn met de cliënt, waarbij coaching een aanvulling vormt op de behandeling. De therapeut kan er ook voor kiezen om de cliënt thuis oefeningen mee te geven na de holistische energetische therapie, zodat hun energiebalans in optimale conditie kan blijven.

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

Onze opleiding omvat boeiende modules, workshops en praktische sessies. Leer essentiële kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei en succes.

In Verbinding

In deze betekenisvolle reis van groei verkennen we eerst de kunst van het verbinden. Verbinding maken vanuit je innerlijke kern met de essentie van je cliënt is een belangrijke eerste stap die de weg vrijmaakt voor diepgaande genezing en bewustwording.

Kleuren Kracht

Kleuren worden niet langer alleen waargenomen, maar onthullen hun krachtige boodschappen en helende potentieel. Ontdek de taal van kleuren, leer ze te interpreteren en ontdek hoe je hun energie kunt benutten in je helende praktijk als holistisch energetisch therapeut. Stap voor stap zul je de betekenis van kleuren doorgronden en ze als krachtige instrumenten kunnen gebruiken.

Symboliek

Symbolen verfraaien ons leven; het zijn een universele taal vol diepere lagen van wijsheid. In het tweede gedeelte van onze reis duiken we dieper in op symboliek. We onderzoeken de invloed van symbolen in dromen en het dagelijks leven. Wat proberen ze ons te vertellen? Wat dragen ze over? Deze begripsvorming biedt een krachtige sleutel tot zelfherstellend vermogen, zowel voor jou als voor je cliënten.

Reiki 1, 2, & 3

Het pad naar healing brengt ons bij Reiki, een mystieke reis van initiatie en begeleiding. In de holistisch energetisch therapeut opleiding leer je Reiki’s universele energie voelen, begrijpen en kanaliseren door middel van krachtige symbolen. Dit stelt je in staat om energieblokkades op een diepgaand niveau te detecteren en op te lossen.

Drie Breinen

In de complexiteit van de menselijke ervaring ontdekken we de drie hersenen – het hoofd, het hart en de buik. Elke van deze neurologische verbindingen heeft zijn eigen unieke taal en draagt bij aan het welzijn van jou en je cliënten. We geven je instrumenten om deze drie aspecten te begrijpen en ermee te werken om het alomvattende zelfherstellend vermogen te bevorderen.

Magnetiseren

De magie van magnetisme komt naar voren als we fysieke klachten behandelen met de universele energie om ons heen. Het is een verlengstuk van Reiki, een krachtig middel om het zelfherstellend vermogen te vergemakkelijken. Door middel van magnetiseren kun je de energie gericht laten werken op de juiste plek, waardoor verlichting ontstaat in zowel lichaam als geest.

Chakra en Aura Healing

Balans wordt gecreëerd door harmonie tussen lichaam en geest. Op dit holistische en energetische pad leer je hoe je kunt omgaan met emotionele en fysieke obstakels bij je cliënten. Je wordt bekend met het menselijk energieveld, ontdekt hoe je blokkades in aura’s en chakra’s kunt detecteren en effectief kunt aanpakken.

Energieveld

Stap voor stap krijg je inzicht in het menselijk energieveld. Je leert blokkades te herkennen, technieken toe te passen en zuivering uit te voeren. Je verdiept je in de zeven categorieën gemoedstoestanden en integreert deze kennis in jouw praktijk.

Soul Healing

We bieden jou Soul healing aan; een toegangspoort tot de universele kosmos energiebron die ons omringt. Deze energie brengt het zelfherstellend vermogen op gang, geworteld in de dieptes van het universum. Ontdek deze buitengewone dimensie en laat je leiden door de kracht van pure heling.

Klankschaal Healing

De symfonie van geluid wordt aangewakkerd, met name de trillende tonen van klankschalen. Eeuwenoude methoden brengen het zelfherstellend vermogen op gang door middel van geluid. Dit is slechts een greep uit de vele waardevolle ontdekkingen die je zult doen tijdens deze reis van persoonlijke groei.

Coaching

Maar dit avontuur gaat verder dan alleen technieken en vaardigheden. Een holistische benadering van healing vereist begeleiding, het zijn van een begripvolle gids voor je cliënten. Maak je geen zorgen, we besteden veel aandacht aan dit aspect, zodat je in staat bent om in je eigen praktijk een allesomvattend en diepgaand pakket aan te bieden als holistisch energetisch therapeut.

Ben jij er klaar voor?

Dus, ben jij klaar om jezelf te wagen aan deze reis, waar je de diepste verbindingen aangaat en de krachtigste heling ontdekt? Wat zou er nog meer mogelijk zijn als je deze schat aan kennis en ervaring inzet om anderen te helpen groeien en onbelemmerd hun pad te volgen? Start met de opleiding en onthul de wonderen die in jou en in het universum verborgen liggen. Welke deuren gaan voor jou open wanneer je deze weg bewandelt? En vergeet niet onze andere opleidingen te verkennen, zoals onze reiki training en hypnotherapeut opleiding, die je op een andere manier tools bieden om anderen te helpen op hun pad van transformatie en welzijn. Het avontuur wacht op jou!

Investering € 3897

 • Waarde normaal € 4250
 • Early bird voordeel 
 • Betaling in delen is mogelijk.
 • Investering in jezelf

Liever in delen betalen?

Aanbetaling van € 1.509 plus
12 termijnen van € 199,00

 • 12 maanden klassikaal les
 • Totaal 25 dagen
 • 7 contact uren per lesdag
 • Thuisstudie & intervisie
 • Afgesloten met een examen

Start maart 2024

Blok 1 – 29 – 30 mrt. ’24
Blok 2 – 3 – 4 mei ’24
Blok 3 – 31 mei – 1 juni ’24
Blok 4 – 28 – 29 juni ’24
Blok 5 – 30 – 31 aug. ’24
Blok 6 – 27 – 28 sept. ’24
Blok 7 – 25 – 26 okt. ’24
Blok 8 – 22 – 23 nov. ’24
Blok 9 – 3 – 4 jan. ’25
Blok 10 – 31 jan. – 1 feb. ’25
Blok 11 – 28 feb. – 1 mrt. ’25
Blok 12 – 28 – 29 mrt. ’25
Examen – 6 april ’25

Start sept. 2024

Blok 1 – 20 – 21 sept. ’24
Blok 2 – 18 – 19 okt. ’24
Blok 3 – 29 nov. – 30 nov. ’24
Blok 4 – 10 – 11 jan. ’25
Blok 5 – 7 – 8 feb. ’25
Blok 6 – 7 – 8 mrt. ’25
Blok 7 – 4 – 5 apr. ’25
Blok 8 – 2 – 3 mei ’25
Blok 9 – 30 – 31 mei ’25
Blok 10 – 27 – 28 jun. ’25
Blok 11 – 12 sept. – 13 sept. ’25
Blok 12 – 10 – 11 okt. ’25
Examen – 12 okt. ’25

Start maart 2025

Blok 1:   21 – 22 mrt ’25
Blok 2 : 19 – 19 apr ’25
Blok 3 : 16 – 17 mei ’25
Blok 4 : 13 – 14 juni ’25
Blok 5 : 19 – 20 sept ’25
Blok 6 : 17 – 18 okt. ’25
Blok 7 : 14 – 15 nov. ’25
Blok 8 : 13 – 13 dec. ’25
Blok 9 :   9 – 10 jan. ’26
Blok 10 : 6 – 7 feb. ’26
Blok 11 :  6 – 7 mrt ’26
Blok 12 :  3 – 4 apr ’26
Examen: 5 apr. ’26

Ontmoet jouw trainer: Yvonne Riem

“It’s not my job to fix you, It’s my job to guide you while you fix yourself”

 • Reiki Grootmeester & Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Trauma Collapse  trainer
 • ABM – Verslaving & gedrag trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Vak-opleiding

12 maanden
 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Schrijf je meteen in!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.