Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Hypnotherapeut Opleiding

Je bent geïnteresseerd in een hypnotherapeut opleiding en nu aan het oriënteren…

Bij Nieuwetijds Opleidingen bieden we je een prachtige kans om binnen één jaar een geaccrediteerde hypnotherapeut te worden. Tijdens deze opleiding leer je verschillende technieken en vaardigheden om een professionele therapeut te zijn.

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Gratis advies? Vul je gegevens in en we bellen, appen of mailen je terug!

Wat ga je leren met onze hypnotherapeut opleiding?!

Ontdek de weg, via verbinding met jouw cliënt, voor passende en blijvende resultaten in elke sessie. Met een toolbox aan krachtige technieken, van begrijpen hoe het brein werkt tot het creëren van kinesthetische ankers, ben jij na de opleiding tot hypnotherapeut in staat om elke keer weer een goed resultaat te bereiken.

Leer hoe je vertrouwen, autoriteit en begrip opbouwt door de verbale en non-verbale taal van en voor je cliënt te gebruiken. Ontdek het omdenken en hoe je directe fysieke of fysiologische oplossingen kunt bereiken voor blijvende resultaten.

Van het oplossen van trauma’s en zware gedachtes tot het verbeteren van iemands zelfbeeld. Maar ook het realiseren om het volledige potentieel te benutten van iedere client. Ontdek de kunst van non-verbaal lezen, beïnvloeden en oplossen en creëer een unieke flow van communicatie.

Met onze persoonlijke begeleiding, passie voor het vak en jarenlange kennis maken wij de vaardigheden jou eigen en ben je in staat om de mooie methodieken die wij je aanbieden in te zetten voor elk mogelijke hulpvraag.

Kies jouw Hypnose opleiding...

Wil je slechts “proeven” wat hypnose is, basisprincipes voldoende of wil je een gestructureerde opstart naar een vakopleiding als Advanced Hypnotherapeut?

Hoe je keuze ook is, je start met de basis, daarna kun je het vervolg traject kiezen en zo gediplomeerd Advanced Hypnotherapeut worden.

Weet je al wat je wilt?
Kies dan voor een combi deal en bespaar op je totaal investering. 

Hypnose Basicprincipes

Dompel jezelf onder in de betoverende’ kracht van hypnose met onze uitnodigende en inspirerende 3-daagse basis training.

Ontdek de beginselen van hypnose en laat je meeslepen via een reis door de interessante geschiedenis van Hypnose, waarbij we niet alleen de essentie onthullen, maar ook helderheid bieden over wat hypnose wel en niet is.

vanaf € 199 pm

Hypnose
Practitioner

Ben je klaar om je kennis van hypnose naar een hoger niveau te tillen en te leren hoe je hypnose op een professionele manier kunt toepassen om cliënten te helpen?

De Hypnose Practitioner Opleiding is de perfecte volgende stap na de Hypnose Basisprincipes training. In deze 3 maanden durende opleiding ga je dieper in op de theorie en praktijk van hypnotherapie, leer je verschillende technieken.

vanaf € 299 pm

combi deal mogelijk

Hypnose
Advanced

De logische volgende stap en klaar voor de volgende fase.

Met de Advanced Hypnotherapeut Opleiding ga je dieper de fascinerende wereld van hypnose in Een unieke, 8-maanden durende, reis die je leert om hypnose op een juiste, innovatieve manier toe te passen, gebaseerd op de nieuwste inzichten in de werking van het brein.

vanaf € 325 pm

combi deal mogelijk

Werken met o.a. :

Inductietechnieken
Trance
Trance-niveaus
Rapport
Herkaderen
Release-technieken
Verdieping technieken
Hypnotic Flow
Powerwords
Pretalk
Communicatietechnieken
Trauma Collapse
Dreamself-techniek
Lichaamstaal
Therapeutische & Coaching technieken
Geavanceerde parts-therapie Controlekamer techniek Helingsportaal Lichaamsverandering
Anesthesie
En meer….

Hypnose versus Hypnotherapie ..

Er is een groot verschil tussen het werk van een hypnotiseur en een hypnotherapeut. Het werk van een hypnotiseur is eenrichtingsverkeer, waarbij de hypnotiseur suggesties geeft en meestal hardop voorleest uit een script dat zogenaamd de behoeften van de cliënt dekt.

Het probleem is echter dat in de kern van een specifiek individu dit meestal niet overeenkomt met de woorden van een script; ze kunnen alleen worden gecreëerd door een echt dialoog. Het werk van een hypnotherapeut is een voortdurende dialoog tussen therapeut en cliënt, die een trance-opwekkend effect heeft en onmiddellijke inzichten en resultaten oplevert.

De hersenen hebben die nieuwe (hulp)bronnen nodig voor de neuronen om de verandering teweeg te brengen, en het moet met de persoonlijke zaken zijn die voor de client belangrijk zijn. Dat is in geen enkel script terug te vinden!

Wij bieden je moderne, nieuw ontwikkelde technieken en beproefde tools, zodat je ook bij buitengewone uitdagingen succesvol kunt zijn bij je cliënt.

Hoe zit hypnose in elkaar?

Er zijn veel manieren om les te geven als het gaat om hypnose, en er zijn nog veel meer manieren om met hypnose te werken. Daarom is het belangrijk om de juiste en essentiële basiskennis te leren. Zo kun je in principe alle vormen van hypnose begrijpen. Hypnose wordt namelijk gebruikt voor verschillende doeleinden, waar je dus verschillende vormen van hypnose voor kunt inzetten. Oorzaken van een trauma kunnen hiermee naar boven komen, maar je kunt hier ook de trauma’s ook mee helen. Maar ook lichamelijk kun je inspelen op verschillende processen.

Hypnose kan in principe binnen een paar dagen worden aangeleerd. Wat echter tijd kost, is het opbouwen van vertrouwen, het leren van technieken, de psychologie en werking van het brein én wat men ethisch kan en moet doen. Al deze bijkomende factoren zijn een stuk belangrijker dan alleen het leren hypnotiseren. Dit maakt je namelijk een échte professional. Wij leren onze studenten echte moderne hypnotherapie tijdens de opleiding.

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom jij ervoor zou kiezen om een vakopleiding tot hypnotherapeut te volgen:

 1. Interesse in hypnotherapie: Kan zijn dat je gewoon  geïnteresseerd bent in de werking van hypnose en wil  je leren over hoe jij het kan toepassen.

 2. Carrièrekansen: Hypnotherapie is een groeiend vak binnen de geestelijke gezondheidszorg en er is vraag naar hoog opgeleide hypnotherapeuten. Door onze vakopleiding te volgen kan jij een prachtige nieuwe carrière opbouwen en een pad bewandelen dat jou voldoening geeft.

 3. Effectiviteit: Jij die het verschil kan maken voor Cliënten omdat hypnotherapie een effectieve benadering is voor het aanpakken van een breed scala aan problemen. Denk hierbij aan angst, depressie, trauma, verslavingen, fobieën en meer. Door onze vakopleiding te volgen kunnen we je leren hoe deze technieken effectief kunnen inzetten voor een blijvend resultaat.

 4. Persoonlijke ontwikkeling: Zelfs als je niet van plan bent om professioneel hypnotherapeut te worden, kan het volgen van deze vakopleiding jouw helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Het kan je waardevolle vaardigheden bieden bijvoorbeeld met zelfhypnose, betere mindset voor stressvermindering en zelfs communicatievaardigheden die nuttig kunnen zijn in verschillende onderdelen van je leven.

 5. Complementaire therapie: Het kan echter ook zo zijn dat je deze vakopleiding tot hypnotherapeut als aanvulling is op jouw bestaande kennis en ervaring in de gezondheidszorg.
  Of als aanvulling op een andere, meer holistische,  therapeutische manier.

Maar hoe zit de opleiding tot hypnotherapeut verder in elkaar?

Ben je helemaal nieuw en geen ervaring? Dan is starten met de hypnose Basisprincipes een juiste keuze! Het is de start van jouw reis in de fascinerende wereld van hypnose en de basis beginselen leren kennen. Vanuit deze korte basis training kan je moeiteloos doorstromen naar de hypnose practitioner 
De hypnose practitioner is een logisch vervolg op jouw pad naar hypnotherapeut. Hier ga je echt werken met technieken en methodieken die al het verschil kunnen maken. Wil je echt de uitblinker zijn in jouw vakgebied? Groei door naar de hypnose advanced en wordt een een high-end hypnotherapeut.

Ontmoet jouw trainer: Henk Riem

“Passie voor het vak en je client op de eerste plaats,
de uitkomst is wat hun toekomst bepaald”

 • Internationaal Hypnose
 • Internationaal Hypnose Trainer
 • Soulkey basic Trainer
 • Trauma Collapse Techniek (TCT) Trainer
 • DNA Recovery Trainer
 • ABM Trainer (verslaving & gedrag sturing)
 • Hypno Coaching trainer (C.O.A.C.H.)
 • Gastic Balloon Methode Trainer
 • Het Swan protocol Trainer
Henk Riem Handtekening

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Vak-opleiding

 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Dé training om hypnotherapeut te worden met veel tools!

Onze training is een hypnotherapeut training, waar door alle blokken heen veel scriptless, conversationele, castoriaanse en power hypnose zit voor toepassingen met cliënten. Alles wat je nodig hebt om te beginnen – of verdiepen als je al enige training hebt gedaan.

Dit gaat verder dan elke andere standaard hypnose training. We geven je moderne hypnose technieken die op een bijzondere efficiënte wijze worden aangeleerd en om direct in de praktijk te brengen.

Wat kan ik doen wanneer ik ben gecertificeerd?

Wij zijn internationaal gecertificeerd om hypnose trainingen te geven en zijn daardoor in staat om als een van de weinige opleidingsinstituten onze studenten echte moderne hypnotherapie te leren. Je zou kunnen denken dat er nauwelijks verschillen zijn tussen de aangeboden trainingsprogramma’s. Toch hebben wij een andere werkwijze en we hebben de credentials om dat te ondersteunen.

Wanneer je door ons bent gecertificeerd, ben jij in staat de meest uiteenlopende hulpvragen van jouw cliënt, op alle niveaus, te helpen. VVia de dialoog en de technieken die we je leren.

We gaan je een aantal van de nieuwste state-of-the-art technieken leren waarvan bewezen is dat ze werken en waarvan bewezen is dat ze blijvend zijn.

Dus je kunt krachtige sessies doen, zelfs met de moeilijkste problemen of cliënten.
Buiten hypnose technieken komen ook spirituele onderdelen aan bod zoals o.a. zielenreis, reïncarnatie, maar ook NLP & HNLP technieken.

Lees ook over de andere opleidingen Soulkey therapeut en holistisch energetisch hypnotherapeut.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.