Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Reiki Master Therapeut

Met onze Reiki Master Therapeut opleiding begeleiden we je vanaf de eerste beginselen tot aan het niveau van een Reiki Master. Niet alleen hoe je Reiki toepast bij jezelf, in je praktijk, hoe je je cliënten helpt, maar ook hoe Reiki een essentieel onderdeel wordt van jouw leven. Reiki is een levenswijze die ervoor zorgt dat je spiritueel kunt ontwikkelen en met meer zelfliefde in de wereld staat.

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Reiki cursus

Reiki betekent letterlijk “Universele Levensenergie”.

Wanneer je als Reiki therapeut aan het werk gaat, werk je met deze Universele Levensenergie. Deze energie is overal en altijd aanwezig. Als Reiki therapeut leer je in de opleiding hoe je die energie kunt doorgeven, versterken en wat de methode is om zo optimaal mogelijk deze energie in te zetten. Je cliënten en jijzelf kunnen de energie ten volle benutten zonder je eigen energie weg te geven.

Tijdens onze opleiding Reiki therapeut leer je op een ontspannen en laagdrempelige manier wat Reiki is, wat je ermee kunt en hoe je een Reiki behandeling aan jezelf en aan cliënten geeft.

Reiki is een energetische behandelvorm en wordt met onze cursus gegeven vanuit een holistisch oogpunt. We werken dus niet alleen energetisch maar ook op een fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Bekijk ook onze meditatie opleiding!

Reiki Therapeut is een intensieve opleiding waarbij we met de universele energie werken. Deze energie zorgt o.a. voor zelfheling. Voel jij je bijvoorbeeld gespannen, merk je dat je energetisch uit balans bent of hebben je cliënten fysieke of mentale klachten waar ze vanaf willen? Dan kun je met Reiki de behandeling inzetten. Ieder mens heeft deze energie in zich en iedereen kan dus ook werken met Reiki. Om dit makkelijk en volledig te leren starten we met de basis en is daarna verdieping mogelijk.

Details over de opleiding

Ontdek de diepgaande transformatie van onze opleidingen.
Leer de essentiële vaardigheden voor een betere toekomst, in een moderne, inspirerende omgeving.

Informatie

 • Volg de hele opleiding tot Reiki therapeut of start eerst met de eerste graad Reiki I.
 • De dag wordt altijd afgesloten met een certificaat, als je de hele opleiding volgt met een geaccrediteerd diploma.
 • Klassikaal les
 • Theorie en praktijk, afgesloten met een certificaat en/of diploma.
 • Hand-out met alle informatie als ook een fotoblad met de handpositie’s

Studiebelasting

 • 1 dag les op het instituut
 • 6 contact uren per lesdag
 • Lesdagen meestal op zondag
 • Les van 10:00 tot ca. 16:30

Investering

 • Reiki 1 cursus € 195
 • Reiki 2 cursus € 195
 • Reiki 3a cursus € 450
 • Reiki 1 & 2 samen € 350
 • Reiki 1, 2 & 3a samen € 775
 • Reiki 3b Train the Trainer € 750

Agenda 2024

Reiki 1 cursus 2 juni ’24- VOL !!

Reiki 2 cursus 7 juli ’24

Reiki Master (a) 1 sept. ’24

Reiki 1 cursus 8 sept. ’24

Reiki 2 cursus 27 okt. ’24

Reiki Master (a) 24 nov. ’24

Hoe zit reiki in elkaar?

In Reiki kennen we drie niveaus: Reiki 1Reiki 2 en het Master niveau (Reiki 3).
Begin je met een opleiding als Reiki therapeut, dan start je met Reiki 1. Vervolgens zal je in de opleiding doorgroeien. Met de eerste graad zal je dan ook voornamelijk de basis leren en ingewijd worden. Je leert deze helende kracht direct te gebruiken op jezelf en anderen. In de tweede cursus ga je dieper in op Reiki,  leer je meer over het gebruik van de symbolen en hoe je dit inzet. De Mastergraad in de opleiding Reiki therapeut is een verdieping in jezelf en verdere integratie in je levensstijl. Verder op deze pagina gaan we dieper in op alle drie de Reiki graden en wat je in iedere (deel) opleiding dus meekrijgt en leert.

Je wordt dus in een geleidelijk traject meegenomen in deze mooie, energetische kracht, waarna je zelf in staat bent om dit te gebruiken. We nemen je graag mee in deze fijne manier van energie therapie.

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding?

Onze opleiding omvat boeiende modules, workshops en praktische sessies. Leer essentiële kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei en succes.

Reiki 1

Dit is het basis niveau. Tijdens deze basis training in de Reiki 1 neem ik je mee naar hoe het begon. De geschiedenis van Reiki, hoe Mikao Usui tot zijn inzichten kwam en hoe hij dit verder ontwikkelde gedurende de rest van zijn leven. Je leert alle grondbeginselen om jezelf een goede zelfbehandeling te geven en hoe je anderen behandelt en begeleidt tijdens de behandeling. Tijdens de training ontvang je jouw eerste Reiki inwijding. Ethiek is een belangrijk onderdeel van deze Reiki 1. Wanneer je deze training hebt afgerond ben je zelfstandig in staat om een goede behandeling te geven aan jouw cliënten. Je ontvangt na deelname een certificaat en volledige syllabus waarin alle stof helder en duidelijk omschreven staat. Hiermee heb je een mooi naslagwerk om thuis nog eens door te nemen.

Reiki 2

De volgende stap in jouw Reiki avontuur is Reiki 2. Tijdens deze training gaan we dieper in op de mogelijkheden die Reiki ons brengt. Ook tijdens deze training ontvang je een inwijding. Tijdens deze inwijding worden de 3 reiki symbolen geactiveerd waarmee je je behandeling kunt intensiveren en waarmee je Reiki op afstand kunt gaan geven. Tijdens deze training leer je alles over de toepassingen van de 3 Reiki symbolen. Ook leer je hoe je deze symbolen kunt inzetten tijdens een behandeling maar ook buiten een behandeling. Hoe jij ze in jouw dagelijks bestaan kunt gebruiken en hoe je ze kunt inzetten om bijvoorbeeld spiritueel te ontwikkelen en te manifesteren. Reiki 2 is een cadeautje aan jezelf en een cadeautje aan je cliënten.

Reiki Master

Dit is het Master gedeelte. Wanneer je de Reiki 3 cursus hebt afgerond ben je Reiki Master. Deze training bestaat uit 2 delen, namelijk Reiki 3A en 3B. Reiki 3A is een verdieping puur voor jezelf. Het is een volledig op maat gemaakt traject waarin jij centraal staat. Er zijn fysieke ontmoetingsmomenten om samen met mede cursisten ervaringen te delen en samen te oefenen. Het persoonlijke traject gaat om jou. Het is een diepere laag van Reiki waarin je Reiki je “levens-motto” maakt. Alles wat je doet ademt liefdevolle Reiki energie. Reiki 3A is een mooie manier om spiritueel te groeien, verbinding te maken met jezelf en met de Bron.
Reiki 3B ga je volgen als je ook geïnteresseerd bent om Reiki trainer te worden en jouw kennis over te brengen op jouw cursisten. Je ontvangt het Master symbool waarmee jij jouw cursisten kunt inwijden.
Reiki 3A kan als los onderdeel gevolgd worden, wil je Reiki 3B volgen dan moet je eerst Reiki 3A afronden.

Ontmoet jouw trainer: Yvonne Riem​

“It’s not my job to fix you, It’s my job to guide you while you fix yourself”

 • Grootmeester Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Trauma Collapse techniek trainer
 • ABM trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Training

Kies het niveau
 • Meerdere methodieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Geaccrediteerde opleiding
 • 24/7 toegang leeromgeving

Schrijf je meteen in!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.