Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Holistisch Therapeut Opleiding

Ben jij op zoek naar een een kwalitatieve holistisch therapeut opleiding? Wij geven de opleiding in de vorm van holistisch energetische therapie. Hierbij worden beide krachten gebundeld om zo de beste vorm van therapie te kunnen geven aan jouw cliënten. Laat je gegevens hieronder achter en kom meer te weten over onze holistisch therapeut opleiding!

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Holistisch therapeut opleiding; alles over holistische therapie

Tegenwoordig is er steeds meer interesse in een holistisch therapeut opleiding. We zien steeds meer dat de mens terug in verbinding wil komen met zichzelf en met elkaar. Denk hierbij dan aan vrienden, partners of familie. Holisme staat hierbij dus centraal. Er wordt bij Holisme namelijk gekeken het mens in zijn geheel. Zoals je misschien al weet staat alles in principe met elkaar in verbinden, en zo dus ook lichaam, geest en ziel. Gezien dit in verband met elkaar staat heeft het dus ook veel invloed op elkaar. Heb je dus een klacht op één van deze drie vlakken? Dan zie je vaak dat dit zich ook uit op één van de andere vlakken en je hier klachten krijgt. Met een holistisch therapeut opleiding leer je hoe je deze klachten moet behandelen en leer je over de vijf holistische niveaus. Hier vertellen we je graag meer over!

Wat is holistische therapie?

Holistische therapie gaat over de mens in zijn geheel. Met een behandeling wordt dus gezocht naar de oorzaak van een klacht. Meestal is de oorzaak namelijk niet de directe aanleiding van de klacht. Hier gaan we uitgebreid op in met de holistisch therapeut opleiding. Vervolgens, wanneer de oorzaak duidelijk is, worden de klachten op energetisch niveau opgeheft. Wanneer een holistisch therapeut begint met een behandeling zal er dus niet simpelweg naar lichaam, geest en ziel worden gekeken. Het gaat dieper dan dat. Er zijn namelijk vijf holistische niveaus waar de klachten uit voort kunnen komen. Een mens bestaat dan ook uit vijf verschillende aspecten die volledig met elkaar in verband staan:

  • Fysiek: Het lichamelijk deel van de mens
  • Energetisch: De energie die de mens in zich draagt. Denk aan de chakra’s.
  • Emotioneel: De gevoelens en emoties die bij de mens omhoog kunnen komen.
  • Mentaal: De gedachten en levensovertuigingen van de mens.
  • Spiritueel niveau: Denk aan karma en de verbinding van de mens met het universum. Oorzaak van de klachten.

Ontmoet jouw trainer; Yvonne Riem​

“It’s not my job to fix you, It’s my job to guide you while you fix yourself”

Wat doet een holistisch therapeut?

Een holistisch therapeut gaat tijdens de therapie op zoek naar de oorzaak en samenhang van klachten en probeert daarbij de blokkades op energetisch niveau op te heffen. Stel dat je last hebt van jouw rug. Dan worden alle vijf de holistische niveaus eerst in kaart gebracht. Er zal dan ook eerst een gesprek plaatsvinden waarbij er vragen worden gesteld op ieder niveau specifiek. Uit dit gesprek wordt vaak al duidelijk waar de klacht vandaan komt. De oorzaak wordt dus behandeld en daarmee ook de klacht indirect. Dit leer je bij de holistisch coach opleiding.

Henk Riem Handtekening

Holistisch therapeut opleiding

Met de holistisch therapeut opleiding zorgen we er in eerst instantie voor dat je zelf als het ware weer ‘heel’ wordt. Je gaat terug naar je natuurlijke zelf en zorgt dat je zelf eerst volledig in balans bent. Wanneer je dit zelf niet bent, kun je andere uiteraard ook niet of moeilijk helpen. Vervolgens gaan we aan de slag met de manieren hoe je iemand moet en kan behandelen. Daarbij leer je eerst hoe je de oorzaak van de klacht van jouw cliënt kunt vinden. Hier staat je intuïtie centraal. Dit oefenen we natuurlijk ook op verschillende manieren in de praktijk. Vervolgens leren we je verschillende andere energetische vaardigheden en methodieken aan. Reiki is daarbij een hele belangrijke. Daarnaast zijn nog vele andere energetische werkmethoden die we je aanleren. De hele holistisch coach opleiding zal voornamelijk praktijkgericht zijn.

Waarom nu een holistisch therapeut opleiding?

Wanneer je zelf al een spiritueel en intuïtief persoon bent zal de opleiding holistische therapie je aandacht trekken. Behandelingen op een holistische manier zijn niet oppervlakkig. Hiermee gaan holistisch therapeuten dus helemaal terug naar de oorzaak van een klacht. Via alle niveaus waar een mens uit bestaat wordt gezocht naar de klacht. Ben jij dus iemand die mensen graag helpt? Zeker op een manier waarmee je ze dichter bij henzelf brengt? Dan is deze opleiding zeker wat voor jou. Nieuwetijds Opleidingen biedt deze opleiding dan ook in de vorm van holistisch energetisch therapeut. Dit doen we met de reden dat energetisch therapeut heel erg in verband staat met het holisme. Lees op deze pagina’s dus meer over de opleiding over!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.