Alles over de energetisch therapeut opleiding

Wil jij graag mensen op een natuurlijke wijze behandelen en genezen? De energetisch therapeut opleiding is dan zeker iets wat je in overweging kan nemen! met energetische therapie gaat het erom dat jij ontspannen en vol energie bent voordat je iemand anders kan behandelen. In de opleiding energetisch therapeut leer je dan ook eerst zelf terug naar de basis te gaan. Je kan namelijk niet iemand helpen als je zelf met klachten zit. Dit kunnen klachten zijn op het gebied van gevoel, mentaal, fysiek, etc. Wanneer je zelf volledig in je eigen energie zit en dus ‘goed in je vel’ zit, kun je pas andere mensen behandelen en helpen. We vertellen graag meer over onze opleiding energetische therapie!

Opleiding energetisch therapeut; Wat is energetische therapie?

Voordat we dieper ingaan op de opleiding energetisch therapeut, de behandeling en wat een energetisch therapeut doet, gaan we eerst wat dieper in op wat energetische therapie nou is. De naam zegt het eigenlijk al. Binnen deze therapie gaat het veel om energie; het overbrengen hiervan, het zelfhelende energie proces versnellen, dit proces versoepelen, blokkades opheffen die de energiebanen blokkeren, etc. Het is erg belangrijk om deze blokkades op te heffen. Wanneer dit zich voordoet, zie je namelijk vaak dat het invloed heeft op één van de andere holistische niveaus. Op de desbetreffende pagina gaan we dieper in op deze niveaus. Samengevat komt het erop neer dat deze niveaus met elkaar verbonden zijn. Is er bijvoorbeeld een blokkade op gevoelsniveau dan zou dit zich bijvoorbeeld op fysiek niveau kunnen uiten. Door middel van een energetische therapie behandeling kun je van je klachten afkomen. Maar hoe doet een energetisch therapeut dat?

Wat doet een energetisch therapeut en hoe werkt een energetische behandeling?

Zoals hierboven kort uitgelegd zal een energetisch therapeut je behandelen vanuit het holistische oogpunt. De niveaus staan met elkaar in verbinding en zo dus ook jouw klachten. Met deze energetische therapie behandeling focussen de therapeuten zich dus niet op het behandelen van jouw klachten, maar op het vinden van de oorzaak van de klachten. Zo kunnen de blokkades opgeheven worden en zal je van je klachten afkomen. Het kan dus zo zijn dat je onbewust een trauma uit het verleden hebt waar je al jaren mee rondloopt. Vaak zie je dan ook dat zo een trauma zich na jaren als het ware wegstoppen en vasthouden zich fysiek gaat uiten. Een energetisch therapeut kijkt dus veel dieper en werkt met intuïtie. 

Tijdens een behandeling wordt er door de energetisch therapeut gefocust op verschillende energiebronnen en energiepunten van het lichaam. Denk aan de aura, chakra’s en energiepunten op het lichaam. Een energetisch therapeut kan de aura vaak namelijk waarnemen. Gedurende de behandeling zal de energetisch therapeut zijn of haar handen op de energiepunten of chakra’s leggen. Zo kunnen de blokkades geconstateerd worden. Vervolgens zal de energetisch coach hier dan ook met de cliënt over praten waardoor de cliënt inzichten krijgt en voor de therapeut duidelijk wordt waar de oorzaak ligt. Door het bewustzijnsproces en de energie van de energetisch therapeut zal het zelfhelende proces op gang komen en zelfs versneld worden. Energiebanen in het lichaam die uit balans waren en/of geblokkeerd waren zijn nu weer volledig in balans.

Een energetisch therapeut kan mensen dus helpen weer volledig in verbinding te komen met zichzelf. Daarnaast kan een energetisch coach je helpen met nog veel meer vragen. Denk aan een levensvraag die je beantwoord wil hebben, meer ontspanning in je leven, het scheiden van je eigen en andermans energie en mensen high sensitive zijn meer rust geven. Kortom, met energetische therapie kom je weer volledig in balans en het geeft je rust! De energetisch therapeut opleiding leert jou dit dan ook in eerste instantie op jezelf toe te passen, waarna je anderen kunt helpen te helen.

Hoe wordt ik nu energetisch coach?

Om energetisch therapeut te worden moet je dus allereerst zelf volledig in balans zijn. In jouw eigen energiesysteem kunnen geen blokkades zijn. Anders kun je met jouw eigen energie iemand anders namelijk niet helpen. Daarnaast heb je zo ook geen volledige connectie met jezelf. Ben je zelf in balans dan kun je pas echt leren hoe je iemand kan helen met energetische therapie. Dit leer je dan ook allemaal stapsgewijs in onze opleiding. Deze opleiding bieden wij aan als holistisch energetisch therapeut. Zoals je hierboven hebt gelezen staat het holisme en het energetische heel nauw in verband met elkaar. Bekijk onze opleiding dus snel en neem vooral contact met ons op als je vragen hebt. Wij beantwoorden ze graag!