Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Energetisch therapeut opleiding

Op zoek naar een betrouwbare energetisch therapeut opleiding? In de vorm van holistisch energetisch therapie bieden wij deze aan bij Nieuwetijds Opleidingen. Zo ga je nog een stapje verder en word jij een therapeut met een brede kennis! Vul je gegevens in het formulier hieronder in en begin snel!

5,0
5/5

Gratis advies!

De juiste opleiding vinden?
Laat je gegevens achter

We bellen je terug!

Energetisch therapeut worden

Wil jij graag mensen op een natuurlijke wijze behandelen en genezen? De energetisch therapeut opleiding is dan zeker iets wat je in overweging kan nemen! met energetische therapie gaat het erom dat jij ontspannen en vol energie bent voordat je iemand anders kan behandelen. In de opleiding energetisch therapeut leer je dan ook eerst zelf terug naar de basis te gaan. Je kan namelijk niet iemand helpen als je zelf met klachten zit. Dit kunnen klachten zijn op het gebied van gevoel, mentaal, fysiek, etc. Wanneer je zelf volledig in je eigen energie zit en dus ‘goed in je vel’ zit, kun je pas andere mensen behandelen en helpen. We vertellen er graag meer over!

Wat is energetische therapie?

Voordat we dieper ingaan op de opleiding, de behandeling en wat een energetisch therapeut doet, gaan we eerst wat dieper in op wat energetische therapie nou is. De naam zegt het eigenlijk al. Binnen deze therapie gaat het veel om energie; het overbrengen hiervan, het zelfhelende energie proces versnellen, dit proces versoepelen, blokkades opheffen die de energiebanen blokkeren, etc. Het is erg belangrijk om deze blokkades op te heffen. Wanneer dit zich voordoet, zie je namelijk vaak dat het invloed heeft op één van de andere holistische niveaus. Op de desbetreffende pagina gaan we dieper in op deze niveaus. Samengevat komt het erop neer dat deze niveaus met elkaar verbonden zijn. Is er bijvoorbeeld een blokkade op gevoelsniveau dan zou dit zich bijvoorbeeld op fysiek niveau kunnen uiten. Door middel van een energetische therapie behandeling kun je van je klachten afkomen. Maar hoe doet een energetisch therapeut dat?

Uit welke onderdelen bestaat de energetisch therapeut opleiding?

De energetisch therapeut opleiding van Nieuwetijds Opleidingen omvat boeiende modules, workshops en praktische sessies.
Leer essentiële kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei en succes.

In Verbinding

Verbinding met jezelf en verbinding met je universum. Met diverse technieken en oefeningen gaan we eerst leren verbinden. Vanuit jezelf verbinden met je cliënt .. 

Kleuren Kracht

Vanuit de kleurenleer ontdekken we de kracht van kleuren en daarnaast de helende werking van kleuren. Met diverse technieken en tools ontdek je dit stap voor stap.. 

Symboliek 1

Ons leven zit vol met symbolen en symboliek. Het herkennen en de betekenis weten kan een krachtig hulpmiddel zijn voor een helend pad.

Symboliek 2

In Symboliek 2 gaan we de diepte in met wat je al geleerd hebt over symbolen. Wat doet het bv met je als je in je doom symbolen ziet? Wat als je steeds dezelfde symbolen voorbij ziet komen? Wat is de diepere betekenis en hoe resoneert dat in jouw cliënt?!

Reiki 1, 2, & 3

Belangrijk onderdeel is Reiki, waarbij je in alle drie de graden wordt ingewijd en begeleid. Zoveel mogelijk met energie, overdracht en het inzetten van krachtige Reiki symbolen. Op zo’n mannier dat je blokkades op energetisch niveau kunt voelen  en verhelpen.

Drie Breinen

Wij hebben een Hoofdbrein, Hartbrein en Buikbrein. Alle drie zijn ze op hun manier bezig met het welzijn van de cliënt. Hoe ga je er mee om en vanuit welk brein spreek je de wereld aan. Vanuit een wetenschappelijk gegeven, leren werken met deze drie breinen.

Magnetiseren

Hoe fijn is het dat je via magnetiseren fysieke klachten kunt behandelen en op de juiste plek de heling z’n werk laten doen. In het verlengde van Reiki een krachtig instrument.
Je gebruikt de universele energie die overal om ons heen aanwezig is. Je leert en ervaart met diverse technieken jouw cliënt te behandelen, zodat er verlichting kan plaatsvinden.

Chakra Healing

Breng lichaam en geest in balans. Met deze holistische en energetische wijze kun je de emotionele en/of lichamelijke issues van jouw cliënt doeltreffend behandelen. Maak je kennis met het menselijk energieveld, leer blokkades in de aura en chakra’s op te sporen en pak deze aan.

Aura Healing

We leren je begrip over de werking  van het menselijk energieveld. Je ontvangt technieken om blokkades op te sporen. Je leert technieken om te activeren en te zuiveren. We leren je over de bloesemremedies in de zeven groepen gemoedstoestanden. En je combineert eerdere geleerde in deze healing.  

Sitha Healing

Sitha is de naam van de universele energiebron waar we toegang toe hebben en via deze energie te helen.
Een bijzondere plek in het universum, een grote beschaving van zielen op een hoog energie niveau, die verbazingwekkende technieken gebruiken om toegang te krijgen tot de grote universele genezingsenergie. Energie in zijn meest pure vorm en kracht. Dit is geen religie of geloof.. Dit is de realiteit, en een deel van ons allemaal en het hele universum.

Klankschaal Healing

De kracht van het geluid en dan met name de vibrerende kracht van de klankschalen. Eeuwenoude technieken die heilzame werking geven. 

Coaching

Buiten de kracht van heling door o.a. energie is het ook belangrijk dat je een stuk coaching voor je cliënt kunt bieden. We besteden daar in ruime mate aandacht aan zodat jij geen issue uit de weg hoeft te gaan en een volledig pakket aan je cliënt kunt bieden.

Wat doet een energetisch therapeut en hoe werkt een energetische behandeling?

Zoals hierboven kort uitgelegd zal een energetisch therapeut je behandelen vanuit het holistische oogpunt. De niveaus staan met elkaar in verbinding en zo dus ook jouw klachten. Met deze energetische therapie behandeling focussen de therapeuten zich dus niet op het behandelen van jouw klachten, maar op het vinden van de oorzaak van de klachten. Zo kunnen de blokkades opgeheven worden en zal je van je klachten afkomen. Het kan dus zo zijn dat je onbewust een trauma uit het verleden hebt waar je al jaren mee rondloopt. Vaak zie je dan ook dat zo een trauma zich na jaren als het ware wegstoppen en vasthouden zich fysiek gaat uiten. Een energetisch therapeut kijkt dus veel dieper en werkt met intuïtie.

Tijdens een behandeling wordt er door de energetisch therapeut gefocust op verschillende energiebronnen en energiepunten van het lichaam. Denk aan de aura, chakra’s en energiepunten op het lichaam. Een therapeut kan de aura vaak namelijk waarnemen. Gedurende de behandeling zal de energetisch coach zijn of haar handen op de energiepunten of chakra’s leggen. Zo kunnen de blokkades geconstateerd worden. Vervolgens zal hier dan ook met de cliënt over gepraat worden waardoor de cliënt inzichten krijgt en voor de therapeut duidelijk wordt waar de oorzaak ligt. Door het bewustzijnsproces en de energie van de energetisch therapeut zal het zelfhelende proces op gang komen en zelfs versneld worden. Energiebanen in het lichaam die uit balans waren en/of geblokkeerd waren zijn nu weer volledig in balans.

Een energetisch therapeut kan mensen dus helpen weer volledig in verbinding te komen met zichzelf. Daarnaast kan je geholpen worden bij nog veel meer vraagstukken. Denk aan een levensvraag die je beantwoord wil hebben, meer ontspanning in je leven, het scheiden van je eigen en andermans energie en mensen high sensitive zijn meer rust geven.

Details over de opleiding

Ontdek de diepgaande transformatie van onze energetisch therapeut opleidingen. Leer de essentiële vaardigheden voor een betere toekomst, in een moderne, inspirerende omgeving. Hieronder lees je alles over de benodigde tijd en investering.

Tijdsduur

 • 12 maanden klassikaal les, totaal 24 dagen.
 • Intervisie tussen de lesblokken
 • Leuke thuisopdrachten
 • Afgesloten met een examen

Investering

 • Waarde van deze opleiding normaal € 3787
 • Nu met Early bird een voordeel van € 200
 • investering in jezelf € 3.587
 • Betaling in delen is mogelijk.
 • Aanbetaling van € 1.199 plus 12 termijnen van € 199,00
 • (Early bird prijs geldig tot 30 dagen vóór aanvang opleiding)

Studiebelasting

24 dagen les op het instituut6 contact uren per lesdagÉén examen dagTotaal van 144 contact uur± 100 uur thuisstudie± 35 uur intervisieLesdagen zijn een keer per maand op vrijdag & zaterdagLestijden van 9:30 tot ca. 17:00

Agenda

3 & 4 maart 2023
7 & 8 april 2023
12 & 13 mei 2023
9 & 10 juni 2023
1 & 2 september 2023
6 & 7 oktober 2023
10 & 11 november 2023
8 & 9 december 2023
19 & 20 januari 2024
16 & 17 februari 2024
15 & 16 maart 2024
5 & 6 april 2024
7 april 2024 examen

Energetisch coach worden bij Nieuwetijds Opledingen

Om energetisch therapeut te worden moet je dus allereerst zelf volledig in balans zijn. In jouw eigen energiesysteem kunnen geen blokkades zijn. Anders kun je met jouw eigen energie iemand anders namelijk niet helpen. Daarnaast heb je zo ook geen volledige connectie met jezelf. Ben je zelf in balans dan kun je pas echt leren hoe je iemand kan helen. Dit leer je dan ook allemaal stapsgewijs in de speciale opleiding bij Nieuwetijds Opleidingen. Deze opleiding bieden wij aan als holistisch energetisch therapeut. Zoals je hierboven hebt gelezen staat het holisme en het energetische heel nauw in verband met elkaar. Bekijk onze opleiding dus snel en neem vooral contact met ons op als je vragen hebt. Wij beantwoorden ze graag!

Ontmoet jouw trainer; Yvonne Riem

“It’s not my job to fix you, It’s my job to guide you while you fix yourself”

 • Master Reiki trainer
 • Holistisch & Energetisch therapeut trainer
 • Klankschaal therapie trainer
 • Mindfulness trainer
 • Cognitief therapeut trainer
 • Hypnose trainer
 • Hypno Coaching trainer

Nog even drie belangrijke punten op een rij…

Persoonlijke begeleiding

Geen up-smuk, verpakt in lastig taalgebruik maar makkelijk toegankelijke lesstof. Duidelijk uitgelegd en helder aangeboden. En het mooiste: wat je leert brengen we dezelfde dag nog in de praktijk met oefeningen.

Duidelijke Syllabus

Hoe fijn is het dat je een syllabus ontvangt waar alles helder en duidelijk in staat. Zo heb je een fijn naslagwerk en kan je ook nog zaken terug lezen. Een fijn studie instrument.

Digitale Leeromgeving

Een 24/7 beschikbare digitale leeromgeving waar jij alles nog eens kunt nakijken in je eigen tempo. Alle videos zijn en blijven beschikbaar waardoor je altijd nog eens rustig op je gemak kan terugkijken.

Zij gingen jou voor!

Ontdek hoe onze opleidingen levens veranderen en sluit je aan bij ons groeiende succesverhaal!

5/5

Zelf de hypnotherapie opleiding gevolgd. Zeer interessant!
Mijn ervaring is een hele toegewijde leraar. Altijd betrokken bij de leerlingen. Ik heb zelf de korte lijntjes en de laagdrempeligheid bij nieuwe tijd opleidingen als heel prettig ervaren.

- desiree swalef

5/5

Dit is een geweldige opleiding. Ik heb zoveel technieken geleerd inzichten gekregen. Henk en Yvonne doen dat met hart en ziel. Ze staan klaar met raad en daad. Echte toppers. Ik kom zeker terug. Bedankt voor alles.

- Nathalie Meyssen

5/5

In de veiligheid van deze mooie inspirerende omgeving een behandeling krijgen of opleiding volgen. Is de mooiste investering die je aan jezelf kan geven. Henk en Yvonne zijn fantastische mensen die hoge kwaliteit bieden op gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking en nog veel meer.

- Roos Spijker

Schrijf je meteen in!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.