Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

15 tips voor geluk

Als je bepaalde zaken anders doet of opgeeft kan het je leven een stuk eenvoudiger maken en van daaruit gelukkiger. Vaak houden we vast aan dingen die heel wat pijn, stress en lijden veroorzaken. We geven die niet op, we koesteren dat en staan onszelf niet toe stressvrij en gelukkig te zijn. Vanaf het moment dat je dit gaat lezen en het bij jezelf binnen laat komen zul je merken dat al die zaken die we normaal gesproken omarmen geen echt doel hebben, laten we samen de verandering aangaan! … En eigenlijk heb je de eerste stap al gezet door dit te beginnen met lezen, de verandering om gelukkiger te zijn is al begonnen ….

1. Je hoeft niet altijd gelijk te hebben, laat die behoefte varen

Zo velen van ons kunnen het niet uitstaan ongelijk te hebben, altijd gelijk willen hebben, zelfs op het gevaar af mooie relaties af te breken of veel stress en pijn te veroorzaken, voor onszelf en anderen. Dat is het niet waard. Elke keer als je die ‘grote’ behoefte voelt in te gaan vechten over wie er gelijk heeft, stel je je de volgende vraag: “Wil ik liever gelijk hebben of wil ik vriendelijk zijn?”.

2. Controle …. laat het los

Wees bereid om los te laten de behoefte om altijd alles wat je overkomt en wat er om je heen gebeurt te willen beheersen, situaties, gebeurtenissen, mensen, enz.
Of dat nu geliefden zijn, medewerkers of vreemden die je op straat ontmoet, laat ze zijn wie ze zijn. Laat alles en iedereen gewoon zijn wat ze zijn en je zult zien hoeveel beter je je dan voelt.

3. Geef geen schuld

Stop met anderen de schuld geven voor wat jij hebt of niet hebt, voor wat je voelt of niet voelt. Geef je macht niet meer weg en neem de verantwoordelijkheid voor je leven op je.

4. Stop met zelfvernietigende praatjes
Oh help! Hoeveel mensen doen zichzelf wat aan met hun negatieve, vervuilende en voortdurende zelfvernietigde instelling? Geloof niet alles wat je hoofd je vertelt, vooral niet als het negatief of zelfvernietigend is. Je bent een stuk beter.

5. Laat je beperkende overtuigingen varen

Over wat je wel en wat je niet kunt, wat mogelijk en wat onmogelijk is. Van nu af aan laat je je beperkende overtuigingen je niet meer vastpinnen op de verkeerde plaats.
Sla je vleugels uit en vlieg!

6. Stop met klagen

Stop met dat voortdurende klagen over al die dingen, mensen, situaties, gebeurtenissen die je ongelukkig, treurig en depressief maken. Niemand kan jou ongelukkig maken, geen enkele situatie kan je droevig of ellende maken tenzij je dat toestaat. Het is niet die situatie die die gevoelens bij je oproept maar hoe je er naar kijkt. Onderschat de macht van positief denken niet.

7. Geef de luxe van kritiek op

Geef niet meer toe aan die behoefte kritiek te leveren op dingen, gebeurtenissen of mensen die anders zijn dan jij. We zijn allemaal anders, maar toch ook hetzelfde.
We willen allemaal gelukkig zijn, we willen allemaal liefde en we willen allemaal begrepen worden. We willen allemaal iets en we wensen allemaal iets.

8. Probeer niet langer indruk te maken op anderen

Houd op met proberen te zijn wat je niet bent, zodat anderen je leuk vinden. Zo werkt dat niet. Als je ophoudt met zoveel moeite te doen om te zijn wie je niet bent, als je al je maskers aflegt, als je je ware ik aanvaard en omhelst, dan zie je dat de mensen moeiteloos tot je aangetrokken worden.

9. Geef je verzet tegen verandering op

Verandering is goed. Verandering helpt je van A naar B. Verandering helpt je je leven te verbeteren en ook het leven van de mensen om je heen. Volg je geluk, omarm verandering – verzet je er niet tegen.

10. Stop met etiketten plakken

Stop met etiketten plakken op dingen, mensen of gebeurtenissen die je niet begrijpt en die je vreemd of anders vindt, stel je steeds meer open. De geest werkt alleen als hij open staat.

11. Laat je angsten varen

Angst is een illusie, het bestaat niet, jij creëert het zelf. Het zit allemaal in je hoofd. Stel het innerlijk bij en de buitenkant volgt vanzelf.

12. Stop met uitvluchten zoeken

Stuur ze weg en zeg dat ze ontslagen zijn. Je hebt ze niet meer nodig. Heel vaak beperken we ons door de vele uitvluchten. In plaats van groeien en aan ons zelf en ons leven te werken zetten we ons zelf klem, liegen we tegen onszelf en gebruiken allerlei uitvluchten, uitvluchten die 99,9% van de tijd niet eens echt zijn.

13. Laat het verleden los

Ik weet het, ik weet het. Het is moeilijk. Vooral als het verleden er zoveel beter uitziet dan het heden en de toekomst is beangstigend, maar je moet beseffen dat het heden het enige is dat je hebt en ooit zult hebben. Dat verleden waar je naar terugverlangt, dat verleden waarvan je droomt, dat negeerde je toen het heden was. Houd jezelf niet langer voor de gek. Wees aanwezig bij alles wat je doet en geniet van het leven. Het leven is tenslotte een reis, geen bestemming. Vorm een heldere kijk op de toekomst, bereid je voor maar wees altijd aanwezig in het hier en nu.

14. Laat hechting los

Dit is iets dat voor de meesten van ons heel moeilijk te begrijpen is en voor mij ook trouwens (nog steeds), maar het is niet onmogelijk. Je wordt er in de loop van de tijd steeds beter in. Het ogenblik dat je je losmaakt van alle dingen komt er een grote vrede over je, je wordt tolerant, vriendelijk en sereen. Je komt dan zover dat je alles kunt begrijpen zonder enige moeite. Een toestand voorbij woorden. Het betekent niet dat je je liefde ervoor opgeeft, want liefde en hechting hebben niets met elkaar te maken, hechting komt voort uit angst en liefde… echte liefde is zuiver, vriendelijk en onbaatzuchtig, waar liefde is, is geen angst, en daarom kunnen liefde en hechting niet naast elkaar bestaan.

15. Stop je leven te leven volgens de verwachtingen van anderen

Veel te veel mensen leven een leven dat niet hun eigen leven is. Ze leven zoals anderen menen dat goed voor hen is, ze leven volgens wat hun ouders denken dat het beste voor hen is, of hun vrienden, vijanden en leraren, de overheid en de media. Ze luisteren niet naar hun innerlijke stem. Ze hebben het zo druk met het iedereen naar de zin maken, voldoen aan andermans verwachtingen, dat ze de grip op hun eigen leven verliezen. Ze vergeten waarvan ze gelukkig worden, wat ze willen, wat ze nodig hebben….en uiteindelijk vergeten ze zichzelf. Je hebt maar een leven – dit leven, je moet het leven bezitten en je vooral niet van je pad laten afleiden door andermans mening.

Deel dit bericht, iedereen heeft recht op geluk!

Anderen bekeken ook

Een diepere kijk op afvallen: Gezondheid, dieet en de kracht van hypnose

De kracht van meditatie: Het pad naar innerlijke vrede en welzijn

Bevrijding van verslaving: moderne hypnose als krachtig pad naar herstel

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.