Geaccrediteerde vakopleidingen
Persoonlijke begeleiding
Internationale certificering

Collega’s of concurrenten?

Er kwam ons ter ore, dat een van onze collega’s op het gebied van Hypnose opleidingen is omgevallen. Tranceart Academie uit Den Haag heeft het niet gered en het faillissement is uitgesproken. En dat is spijtig, dat vinden wij als Nieuwetijds Opleidingen oprecht vervelend om te horen. Op de eerste plaats is het een persoonlijk leed voor degene die Tranceart Academie hebben opgezet en het als hun levenswerk beschouwen. Zij hebben daar hun lief en leed ingelegd. Op de tweede plaats is er een team aan verbonden waar nu ook veel zaken onzeker zijn. En natuurlijk heel veel gedupeerde cursisten die logischerwijs hun vertrouwen hebben neergelegd bij Tranceart Academie.

Nu zou je kunnen denken, ja maar Tranceart Academie is toch een concurrent van jullie? Jullie zullen wel lachen in je vuistje. Als er een concurrent omvalt betekent dat meer werk voor jullie…

Het antwoord daarop is simpelweg nee! Onze concurrenten zoals dat genoemd wordt, willen namelijk hetzelfde als wij. En dat is zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om “Het Vak” te leren. Het vak van hypnotherapeut, energetisch therapeut, regressietherapeut … Zodat zoveel mogelijk cliënten geholpen kunnen worden bij het verwerken van hun trauma’s of andere belemmerende obstakels 
waardoor “het leven” soms moeilijk valt.

Daarbij is het ook fijn wanneer de aankomende cursisten een keuze hebben in de opleiding waar ze voor willen kiezen. Jij winkelt misschien ook liever bij de Jumbo dan bij Albert Heijn, het is nou eenmaal fijn om zelf te mogen beslissen wat bij jou past. Wij trekken onze eigen cursisten aan zoals Tranceart Academie haar eigen cursisten aantrekt. Daarbij ligt het gewoon niet in onze aard om ons te verkneukelen over andermans verdriet…

En in de wetenschap dat ook een ander instituut er mee stopt vanwege persoonlijke redenen, wordt de keuze voor de aankomende cursisten steeds kleiner. Ook dit toonaangevend instituut gaf voorheen een uitgebreide vakopleiding tot hypnotherapeut. Dat betekent dat de zaaiing steeds dunner wordt als het gaat om goede, gedegen en geaccrediteerde vakopleidingen waar klassikaal wordt lesgegeven.

En klassikaal lesgeven is, wat ons betreft, een pré. Uiteraard is het heel goed mogelijk om online te leren en wordt dit steeds “normaler”. 
En toch… wij missen dan iets, de verbinding, het samen zijn, groepsvorming, persoonlijke aandacht, fysieke contacten met je medecursisten en met de opleiders. De oefeningen die ter plaatse direct worden gedaan tijden de lessen. Het kunnen gebruikmaken van praktijkruimtes tijdens het uitvoeren van de oefeningen zodat er gelijk in professionele setting kan worden geoefend in het uitvoeren van een techniek, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bij Nieuwetijds Opleidingen blijven we vooruitdenken. Het verspreiden van onze kennis op ons vakgebied is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvisie. Daarom leiden wij niet alleen cursisten op tot therapeut maar we gaan zelfs nog een stapje verder. Wanneer je bij ons de opleiding met goed gevolg hebt afgerond en je hebt interesse in het doorgeven van kennis, kunnen wij jou opleiden tot trainer binnen ons team in Nederland of België. Op die manier kunnen wij de kennis over het vakgebied van hypnotherapeut, energetisch therapeut, reikitherapeut e.d. steeds verder verspreiden.

In alle oprechtheid kan ik zeggen dat wij als Nieuwetijds Opleidingen hopen dat er voor Tranceart Academie een mogelijkheid is om door te starten of op een andere manier verder te gaan zodat we samen, als collega’s van verschillende organisaties, kunnen bijdragen aan een mooiere wereld …. wij wensen het team veel sterkte!

Namasté… Team Nieuwetijds Opleidingen

Anderen bekeken ook

Een diepere kijk op afvallen: Gezondheid, dieet en de kracht van hypnose

De kracht van meditatie: Het pad naar innerlijke vrede en welzijn

Bevrijding van verslaving: moderne hypnose als krachtig pad naar herstel

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.